Temperamentvolle wedstrijd voor DVS'33 VR1

Faja Lobi KDS VR1

2e klasse A

13 april 2019 14:30

K. van Norden

Waar er tijdens onze warming-up op het veld naast ons werd gejuicht omdat VR2 met 2-1 won van SDC Putten VR1, de runner-up in hun competitie, moesten wij ons zien te focussen op een belangrijke thuiswedstrijd tegen Faja Lobi KDS. Met een sterke opstelling, evenals de 3 wissels op de bank, trapte DVS om 14.30 uur o.l.v. K. van Norden de wedstrijd op veld 6 af.

Nadrukkelijk werd tijdens de wedstrijdbespreking door trainer Rob verteld dat wij een prima (voetballende) ploeg zijn wanneer wij 100% ervoor gaan, maar met 95% het tegen elke tegenstander zwaar zouden krijgen. "Dat is toch vanzelfsprekend!?" denkt u misschien, maar bewust of onbewust, hebben wij dit helaas al moeten ervaren. Wetende dat we met 3 punten Faja Lobi zouden inhalen, moesten we niets anders dan scherp van start gaan en dit 90 minuten voortzetten.

Tijdens deze wedstrijd kwam de zon voorbij, was het bewolkt, waaide het iets of waaiden we bijna het veld af én is er zelfs sneeuw gevallen. Daarentegen waren wijzelf gelukkig niet zo wisselvallig en was het qua spel het 1e half uur vrij rustig. Hier en daar ontstonden wel wat opstootjes; in beide teams was er geen gebrek aan temperament. Zowel scheidsrechter van Norden als DVS hield het hoofd koeler, wat in de 30e minuut tot een 1e goal leidde. Een afzwaaiend afstandsschot van Mariëlle werd door een verdedigster van Faja Lobi over eigen keepster heen gewipt. Vorige week maakten we zelf een eigen doelpunt, maar nu waren de rollen omgedraaid. Beide teams kwamen aan de bal maar nog niet écht erdoorheen om gevaarlijk voor de goal te zijn, dus dit hadden wij nodig! Met een vrij snelle Utrechtse voorhoede wist DVS de pot goed dicht te houden achterin. Zelfs toen Faja er wél doorheen kwam en sommigen de tegengoal misschien al hadden geteld, was daar Isabelle met een geweldig blok. Of Diede, die een record aan kopballen heeft gevestigd. Deborah en Jolinde vroegen zich alleen maar af in welke broekzak ze de aanvalster zouden stoppen. ;) Ook merkten we dat we goed uit de voeten kwamen met "tikkie takkie werk" in tegenstelling tot alle lange ballen van Faja. 12 minuten later en 3 minuten voor rust, scoorde Henrieke de 2-0 op een manier zoals we niet anders gewend zijn van haar; beheerst, laag en met een stuiter vlak voor de keepster in het rechterhoekje. De keepster dook dus ook over de bal heen. Het duurde even voordat we door hadden dat de bal in het netje lag, want het leek alsof deze in het zijnet belandde, maar het was toch echt zo! 2-0 was nog niet genoeg maar al met al liepen we hierdoor wel met een fijner en rustiger gevoel terug naar de kleedkamers.

Na 45 onstuimige minuten was het tijd voor een dosis nieuwe energie in de vorm van mandarijnen, bananen en thee. We hadden strijdlust getoond in de eerste helft, maar feit bleef wel dat we weer niet scherp en fel genoeg aan de wedstrijd waren begonnen. Daarnaast konden, en moesten, we meer gebruik maken van de ruimtes die de speelsters van Faja Lobi lieten vallen. Door rustig en simpel te blijven tikken zouden we ze zeker zoek spelen in de tweede helft. Marielle was ondertussen al naar haar werk gesneld, waardoor Cynthia op de 10 kwam te staan. Met een verder ongewijzigde opstelling begonnen we aan de tweede 45 minuten.

Het begin van deze helft was scherper dan dat van de eerste, maar het was wel even zoeken op positioneel gebied. Na een minuut of 10 begon het wat beter te lopen en kwamen we meer aan aanvallen toe. Cynthia ving veel tweede ballen op en kon zo vaak het spel openen en verdelen. Na 65 minuten voetballen was de brandstof op bij Marloes en dus werd zij gewisseld voor Naomi. Sabrina zakte naar het middenveld en onze rasechte verdediger kwam in de spits te spelen. Ondanks het herhaaldelijk “Ik weet niet waar ik moet lopen!” bracht Naomi het er toch goed vanaf in de punt van de aanval. Ze kwam zelfs tot een schotpoging op enkele meters van de goal, maar ze schrok hier zo van dat de bal prompt in de voeten van de tegenstander belandde. Al met al kwamen we regelmatig op de helft van Faja Lobi, maar we kregen de bal niet in het net. Tot de 72e minuut. Een pass van Paula kwam terecht bij Sabrina, die het leer van een flinke afstand hard en hoog over de handen van de keepster joeg. Met deze knal stond de 3-0 op het (denkbeeldige) scorebord. Hierna was het zaak om te blijven voetballen en de nul te houden. Faja leek nog een keer gevaarlijk te worden, maar Heidi hield met haar reflexen en goed uitkomwerk haar goal keurig schoon. Ook de verdediging, bestaande uit Diede, Isa, Deborah en Jolinde, knokte hard om zo veel mogelijk ballen aan de goede kant van de middellijn te houden. Waar de speelsters en staf van Faja Lobi steeds gefrustreerder raakten, bleven wij kalm en hielden wij ons wijselijk gedeisd. We voetbalden de laatste minuten van de wedstrijd netjes uit en sleepten daarmee een mooie 3-0 overwinning en 3 punten binnen!

Met deze overwinning gaan we een rustperiode van twee weken in. Onze eerstvolgende competitiewedstrijd staat namelijk pas weer te boek op 4 mei. Dan spelen we om 14.30 uit tegen de nummer twee van de competitie, Wartburgia asv VR3. In de thuiswedstrijd hebben we laten zien genoeg weerstand te kunnen bieden tegen deze voetballende ploeg, dus dat belooft weer een spannende pot te worden. Op dit moment nemen wij met 16 gespeelde wedstrijden en 18 punten de zevende positie in op de ranglijst. De laatste vier wedstrijden spelen we tegen de nummers 1, 2, 9 en 10. Kortom, genoeg mogelijkheden om na een korte vakantie weer punten te pakken!