WV-HEDW VR1

2e klasse A

29 september 2018 11:30

N. van Engeland

Zaterdag 29 september 2018, de 1e thuiswedstrijd in de competitie voor DVS'33 VR1. Dit keer om 11.30 tegen WV-HEDW (Amsterdam) op veld 6 met scheidsrechter N. van Engeland. De zon scheen, de supporters stonden langs de zijlijn en na twee leerzame trainingen van afgelopen week waren de dames weer klaar voor een goed potje voetbal...

Om 11.32 opende DVS de wedstrijd met de aftrap. Al gauw, 6 minuten later, werden we wakker geschud door een aanval van Amsterdam. Na een goede redding van onze goalie Roxanne, waar slechts een corner uitkwam, wist Naomi deze ook nog eens van de lijn te halen. Weer 6 minuten later was het onze beurt om ook bíjna de openingstreffer te maken, maar Shanna's schot ging net naast. In de minuten daarna had DVS de meeste kansen, want vandaag speelden we weer écht als 1 team. In de 26e minuut onderschepte Sabrina de bal van de laatste vrouw en passte deze door naar Cynthia. Nadat Cynthia 2 vrouw voorbij had gespeeld schoot de 3e vrouw van WV-HEDW de bal maar zelf in eigen goal. Hoe zuur het voor haar en haar team ook was, dit doelpunt zou gegarandeerd voorbijkomen in "doelpunt van de maand" en wij konden de 1-0 gaan vieren! Zo mooi als het schot werd afgewerkt in de goal, zo mooi wist wederom Roxanne ons 10 minuten later te redden van de gelijkmaker met een grandioze zweefduik.

Een goede 1e helft en een 1-0 voorsprong, zo gingen we de kleedkamer in. Even onze rust pakken en luisteren naar wat de trainer te zeggen had, want we waren er natuurlijk nog niet! Onder het genot van wat heerlijke sinaasappelschijfjes werden de eerste 45 minuten besproken. We stonden met 1-0 voor, dus veel te klagen hadden we niet. Wel moesten we goede afspraken maken over hoe we het steeds veranderende middenveld van de Mokumse meiden moesten aanpakken. Verder werd Shanna na 45 minuten hard werken gewisseld voor Demi. De boodschap voor het tweede deel van de wedstrijd was duidelijk: blijf strijden, blijf voetballen en haal die drie punten binnen.

Een stevige wandeling richting veld 6 later begonnen we aan de tweede helft van deze vermakelijke wedstrijd. De teams leken aan elkaar gewaagd en beide kanten kregen kansen. Dat leek ook in de 53e minuut te gaan gebeuren, maar door goed ingrijpen van Isabelle werd deze potentiële kans verijdeld. 5 minuten later moest Henrieke geblesseerd het veld verlaten en nam Carlijn haar plekje in de spits in. De dreiging vanaf onze kant richting de goal van WV-HEDW bleef, waardoor we meerdere kansen in korte tijd krijgen. Het begon met een voorzet van Latisha, maar de keepster wist de kopbal van Carlijn te pareren. Vlak daarna kwam Latisha à la Robben (maar dan in spiegelbeeld) naar binnen en schoot net over. Weer wat later viel een cornerbal tussen alles en iedereen door en stuiterde op de achterlijn. Kansen genoeg dus, maar de bal wilde het net niet vinden. Twee minuten voor het einde kreeg Cynthia nog een kans via een vrije trap, maar ook deze bal kwam buiten de palen van het doel terecht. Na 45 minuten spelen stond het nog altijd 1-0 en iedereen werkte keihard om de stand zo te houden. We zouden de voorsprong nu echt niet meer weggeven. Zelfs in de 10 (!) minuten blessuretijd die de scheids uit Amsterdam liet doorspelen, wist WV-HEDW niet tot scoren te komen. Na ruim 100 minuten spelen floot de arbiter eindelijk af en konden ook de supporters van de geelzwarten weer opgelucht ademhalen. De tweede helft heeft sommige mensen een paar jaar van hun leven gekost, maar de eerste 3 competitiepunten zijn binnen!

Al met al was het een prima wedstrijd waarin iedereen voor elkaar geknokt heeft en heeft laten zien dat we af en toe ook nog eens mooi voetbal kunnen spelen. Volgende week gaan we met 3 punten en een gezonde dosis vertrouwen op zak op pad naar Houten. Daar staat om 12:30 uur de uitwedstrijd tegen Delta Sports ’95 FC VR1 op het programma.