DSS VR2

3 - 0

2e klasse A

22 september 2018 12:15

Zaterdag 22 september, de dag van de 1e officiële competitiewedstrijd voor het 1e elftal van de vrouwen van DVS'33. En gelijk mochten we naar één van de verste uitwedstrijden rijden: RKVV DSS. Na een kleine 5 kwartier gereden te hebben, kwamen we iets na 11.15 aan in Haarlem. Allereerst kregen we onze nieuwe, prachtige polo's, sponsor A1 Signs bedankt! Vervolgens startte Rob zijn wedstrijdbespreking en was het meer dan duidelijk wat van ons verwacht werd; géén 1e helft zoals vorige week! Met gezonde spanning begonnen we om 11.45 aan de warming-up en om 12.15 aan de wedstrijd.

De 1e 15 minuten waren beide partijen goed, fel en scherp. Een opening waar we iets uit konden halen (lees: 3 punten mee naar Ermelo). Maar daar was de ommekeer, weer aan de verkeerde zijde zoals vorige week. In de 22e minuut behielden we onze eigen achterbal niet, werd er geen duel gewonnen en kon “de mug” uit Haarlem dwars door het midden haar weg bewandelen naar onze goal: 1-0. Gelijk pakten we elkaar aan om ons eigen spel te hervatten, fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Het mocht niet baten, corners en vrije trappen werden niet benut en tot aan de rust bleef het 1-0 voor Haarlem.

Het rustpraatje had hetzelfde kunnen zijn als dat van vorige week. We waren weer niet scherp, niet fel en eigenlijk steeds een stapje te laat. Lag het dan toch aan de zenuwen die bij sommige speelsters te bespeuren waren? Of had de lange rit richting Haarlem ons de das om gedaan? Wat de oorzaak ook mocht zijn, we hadden nog wat goed te maken in de tweede helft. Na wat druivensuikers en een massage hier en daar begonnen we vol frisse moed aan het tweede deel van de wedstrijd.

Die frisse moed werd echter in de kiem gesmoord, want na 3 minuten lag de bal alweer in het verkeerde netje. Na slap ingrijpen op het middenveld en een te korte terugspeelbal achterin kon de spits van DSS eenvoudig afronden: 2-0. Ondanks de achterstand gaven we niet op en bleven we strijden. Duels werden weer gewonnen en regelmatig wisten we in de buurt komen van het 16 metergebied van de dames uit Haarlem te komen. Zo ook in de 61e minuut: Marloes speelde haar tegenstander uit op de achterlijn en gaf een voorzet aan Henrieke. Zij wilde inschieten, maar werd overduidelijk vastgehouden en tegen de grond gewerkt door een speelster van DSS. De dienstdoende scheidsrechter wilde hier helaas niks van weten en wuifde alle prostesten weg. We bleven proberen, maar kregen geen noemenswaardige kansen meer. Ook DSS bleef proberen, waardoor we in de 77e minuut opnieuw een tegendoelpunt moesten incasseren. Na matig verdedigen bij een corner belandde de bal in het doel, waardoor de 3-0 op het scorebord kwam te staan. Dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd met twee gezichten.

Kunnen we dit ‘eerste-helft-syndroom’ volgende week van ons af schudden? Laten we het hopen, want het wordt weer eens tijd voor 3 punten! Zaterdag trappen we op veld 6 om 11:30 uur af tegen WV-HEDW VR1. We kunnen uw support goed gebruiken, dus kom vooral kijken!