GJS VR1

3 - 0

2e klasse A

3 november 2018 12:00

Zaterdag 3 november, DVS’33 VR1 stond om 09.45 paraat om naar het Zuid-Hollandse Gorinchem af te reizen voor de wedstrijd tegen GJS om 12.00. De Gorinchemse Jonge (vrouwelijke) Spartanen stonden 1 plek onder DVS, een belangrijke wedstrijd dus om een plekje te stijgen of te zakken. De aankomst was chaotisch doordat er geen kleedkamer beschikbaar was en we in eerste instantie in een materiaalhok werden "gedumpt". Eenmaal daar de wedstrijdbespreking te hebben gehad en omgekleed te zijn, konden we verkassen naar een gedeelde kleedkamer. Tijdens de warming-up konden we even wennen aan het gewone gras i.p.v. kunstgras en ondanks de vele blessures en een aanvalster op de goal begonnen we weer vol goede moed aan de wedstrijd, zoals iedere zaterdag.

Om 12.05 trapte DVS af en 4 minuten later kregen wij onze 1e kans. Een aanval via Jolinde, Shanna en Latisha bracht de bal in Paula haar voeten. Eenieder had de goal al geteld maar de bal belandde op de paal. 2 minuten later viel GJS aan en helaas voor ons belandde deze bal niet op de paal… 1-0. Daar gingen we weer; de beter voetballende ploeg maar het geluk niet aan onze zijde voor het afmaken van de kansen. We liepen achter de feiten aan en daarom ging kort na de 1-0 Isabelle naar centraal achterin, Jolinde van linksvoor naar de linksachter, Diede van haar centrale positie naar de spits en Paula een stapje opzij naar linksbuiten. Hopelijk zette deze verandering zoden aan de dijk.

In de rust was het duidelijk dat alles niet helemaal volgens plan verliep. Hopelijk deden de bananen en de (hier en daar wat groenige) mandarijnen ons goed en zouden we in de 2e helft het tij kunnen keren. Deborah en Diede bleven achter in de kleedkamer en Carlijn en Marlou mochten het speelveld betreden.

Om 13.07 floot de dienstdoende arbiter voor het begin van de 2e helft. Wat we besproken hadden in de wedstrijdbespreking en in de rust was ook nu nog niet echt in het spel terug te zien. We waren niet scherp en speelden rommelig. Hadden we de bal veroverd, dan waren we die vaak ook net zo snel weer kwijt. Toch kregen we dankzij sporadische goed gespeelde aanvallen in de buurt van de goal van GJS. Zo kregen Latisha en Marlou kort na elkaar schietkansen, maar ze plaatsten de bal helaas buiten de palen. En aangezien wij niet scoorden, viel de goal voor de verandering weer eens aan de andere kant. Ongeveer een kwartier in de 2e helft kreeg de snelle linksbuiten een diepe bal, waarna ze in de korte hoek kon scoren: 2-0. 10 minuten later kwam Demi in het veld voor Isabelle. We gingen verder naar voren spelen en meer druk zetten om zo toch nog een doelpunt te forceren. Door deze verandering viel er bij ons achterin meer ruimte. Hierdoor moest stand-in keepster Sabrina ingrijpen met een sliding buiten de 16. Ook had de verdediging het zwaar met de snelle linksbuiten die na een half uur spelen weer een diepe bal kreeg. Wederom wist ze tot scoren te komen en zo zette ze de 3-0 op het scorebord. Na precies 45 minuten spelen besloot de scheidsrechter dat het wel genoeg was geweest en floot hij af.

Ons spel was vandaag niet om over naar huis te schrijven, maar we hebben wel weer genoeg punten om van te leren. Volgende week spelen we tegen de Jodan Boys VR1 in Gouda. Dat belooft een pittige wedstrijd te worden, maar we zullen weer vol goede moed ten strijde trekken!