DVS'33 VR1 stijgt van plek 10 naar plek 6!

Sporting '70 VR2

2e klasse A

17 november 2018 12:30

N. Van Engeland

Op een koude, maar prachtige zonnige zaterdag, ja het blijft toch de mooiste dag van de week, stond DVS'33 VR1 weer klaar voor de strijd om 3 punten in Ermelo te houden. Onder leiding van scheidsrechter N. van Engeland werd de wedstrijd om 12.30 geopend op veld 6 door tegenstander Sporting'70 uit Houten.

Hadden we kans op 3 punten? Ja zeker! Sporting'70 was namelijk de nummer 10 in de competitie met 0 punten en in de voorbereidingen wisten wij al eens te winnen van ze. Maar onderschatten was vandaag absoluut niet aan de orde. Wij kregen als taak mee van trainer Rob dat we moesten voorkomen dat vandaag hun kantelpunt zou worden. Lang bleef het 0-0. Zowel DVS als Sporting had een kansje. Het was vrij chaotisch op het veld, maar hard werken wordt beloond. In de 33e minuut belandde de bal bij Marlou die een keurige voorzet gaf. Jolinde, die ondertussen vanaf haar linksback positie de linkerzijde overvloog, maakte de rebound van Latisha af met haar chocoladebeentje: 1-0 voor de bijtjes! Eindelijk, we leidden de wedstrijd.

Na even op adem te zijn gekomen in de luwte van de kleedkamer, werd de eerste helft rustig geanalyseerd. We waren duidelijk de betere partij vandaag, maar moesten dit overwicht meer gaan benutten. Rustig voetballen en minder rommelig spelen zou ons toch een overwinning moeten opleveren. Marlou stond haar positie af aan Paula en al snel stond arbiter Van Engeland weer op de deur te kloppen. Tijd om de winterse temperaturen en het zonnetje weer in te stappen.

Sporting’70 gaf in het begin van de 2e helft meer weerstand dan in de 1e helft. Ondanks de iets hogere druk bleven we toch rustig en alert. Er hing een doelpunt in de lucht, maar we kwamen net niet dicht genoeg in de buurt van de keepster uit Houten. Hierdoor was de overwinning nog niet zeker en bleef de spanning in de wedstrijd. Gelukkig was daar in de 75e minuut verdediger Deborah die de verlossende 2-0 maakte. Na een keurige corner van Marielle kopte ze de bal hard tegen de touwen. En wat een gejuich als je na 5 jaar weer eens scoort! Na dit tweede geel-zwarte doelpunt was het definitief gedaan met de meiden van Sporting’70. De wedstrijd was gespeeld, maar niet zonder nog een wonderschoon doelpunt. Ditmaal was het Marielle die ruim buiten de 16 de trekker overhaalde en de bal prachtig in de linker kruising schoot: 3-0! Nu zat de wedstrijd compleet op slot en iedereen vond het wel mooi geweest. De scheids was het daar helaas niet mee eens en liet traditiegetrouw weer meer dan 5 minuten te lang doorspelen. Gelukkig had dat deze keer geen effect op ons zenuwenpeil en konden we die laatste minuten met een gerust hart uitzitten. De drie punten waren op zak!

Deze tweede overwinning op rij heeft ervoor gezorgd dat we de 6e plaats in de competitie innemen. Er begint een stijgende lijn in te komen en die hopen we volgende week door te zetten in de wedstrijd tegen DTS’35 Ede VR2. Dit treffen begint om 12.15 uur in Ede.