Faja Lobi KDS VR1

1 - 0

2e klasse A

8 december 2018 14:00

Nog nooit was het zo lastig om een voetbalclub te vinden in Utrecht. Hetzelfde gold voor de scheidsrechter van vandaag, waardoor we 11 minuten later dan gepland op het dak van de IKEA begonnen tegen Faja Lobi KDS. Ja, u leest het goed: op het dak van de IKEA.

Door weer en wind warmden wij ons op en probeerden we de bal rond te laten gaan, maar het viel absoluut niet mee op zo'n hoogte. En al zouden we geen last hebben van de wind, dan wel van blessures, want na 2 minuten viel onze aanvoerster Jolinde alweer uit doordat ze in de veters van de tegenstander bleef haken en haar enkel dubbelklapte. Sabrina ging van linksvoor naar linkshalf, Henrieke van linkshalf naar centrale verdediger, Isabelle van centrale verdediger naar linksachter en onze oude vertrouwde vechtersbaas Joy kwam ons op linksvoor versterken. Gelijk creëerden we een kans met deze opstelling, maar helaas schoot Mariëlle naast in de 16. Het chaotische spel zette zich voort, eigenlijk speelden we net zo stormachtig als het weer; ballen kaatsten van de voet, we houden geen balbezit, we zijn slordig... Na 20 minuten te hebben gespeeld regende het 20 minuten kansen voor ons. We kunnen ze uitgebreid beschrijven en zeggen dat we misschien wel 5-0 voor hadden kunnen staan, maar het komt erop neer dat ze er geen van allen invielen. Een missertje van onze keepster maakt het vlak voor rust nog even spannend, maar gelukkig staan verdedigers niet voor de sier in het veld en werkte Isabelle de bal van onze doellijn om een 1-0 achterstand te voorkomen!

Na 45 minuten stormachtig weer en minstens net zo wild voetbal was het tijd voor rust. Rust op het veld, maar ook rust in de hoofden van de speelsters uit Ermelo. We moesten weer even orde op zaken stellen om toch dat doelpunt te maken dat al de hele 1e helft in de lucht hing. In de opstelling vonden twee wisselingen plaats: Emma nam Mariëlles plek op de 10 over, Sabrina verving Amber in de goal en Kelsey kwam terecht op rechtsbuiten. Wie weet zou er hierdoor een andere wind gaan waaien op het dak van de Ikea.

Met de wind tegen trapte DVS de 2e helft af. Al na een paar minuten kregen we een vrije trap aan de rechterkant van de 16. Marlou schoot, kreeg de bal weer terug en schoot daarna weer, maar ditmaal hard tegen de keepster. Nog geen minuut later was de bal alweer aan de andere kant van het veld, waar Faja Lobi een vrije trap kreeg. De bal werd doorgekopt en de tegenstander telde het doelpunt al, maar gelukkig kon Sabrina de bal nog net wegslaan. Inmiddels hadden twee speelster van Faja Lobi al een gele kaart gekregen en was het spel niet altijd meer even zachtzinnig. Regelmatig hadden de geelzwarten stevige tikken te verduren, maar toch bleef iedereen hard vechten om dat doelpunt te maken. Na een klein kwartier spelen kregen we opnieuw een vrije trap. Ditmaal nam Cynthia plaats achter de bal, die een meter of 10 voor de middencirkel. Ze nam een flinke aanloop en joeg de bal onverwacht tegen de paal. Het zat weer niet mee vandaag. En zoals dat wel vaker gebeurt als wij zelf niet scoren, viel het doelpunt aan de verkeerde kant. 9 minuten na de kanonskogel van Cynthia zorgde een afstandsschot van Faja voor de eerste treffer van de dag: 1-0. Ondanks de achterstand gaven we de moed niet op. Zo kregen we na een half uur spelen een vrije trap, waarbij het hele team van Faja Lobi in de 16 stond. Weer was het Cynthia die achter de bal ging staan en weer raakte ze hard de paal. Dit keer aan de linkerkant van de goal. Niet veel later waaiden er rond de middellijn twee speelsters tegen elkaar aan. De grensrechter van Faja Lobi gaf de arbiter de wind van voren, want dit was echt een penalty waard! Natuurlijk, absoluut, geen twijfel over mogelijk. Gelukkig snapte de scheidsrechter wel hoe voetbal werkt en bleef het bij een vrije trap. De speelster van Faja Lobi hinkelde het veld af en onze tegenstander leek met 10 vrouw verder te moeten spelen. Tot opeens de geblesseerde speelster toch weer het veld in hinkelde en probeerde met één been verder te spelen. Gelukkig kon zij verder niet meer richting onze 16 strompelen. Wel kreeg Faja Lobi nog een 1 op 1 kans. Sabrina kwam uit, maakte een sliding in de ruimte en zorgde daarmee blijkbaar voor genoeg afleiding, want de aanvalster in het rood stopte prompt met lopen. Hierdoor sloten we de wedstrijd met een 1-0 stand af.

De wind speelde een prominente rol vandaag, dat mag duidelijk zijn. Toch hebben we het grotendeels aan onszelf te danken dat we niet hebben gewonnen. Na de winterstop is het tijd dat we kansen gaan afmaken en zo de punten binnenslepen. Gelukkig hebben we nog even tijd voor de volgende competitiewedstrijd plaatsvindt, dus daar kunnen we in de wintermaanden rustig aan werken. Voor nu wensen we iedereen alvast prettige feestdagen en een doelpuntrijk 2019!