Blauw Geel '55 VR1

2e klasse A

13 oktober 2018 11:30

N. van Engeland

14 oktober 2018, een d-day voor DVS'33 VR1. Vandaag namen de dames het op tegen ex-trainster Miriam en haar nieuwe team Blauw Geel'55 Ede. Rob en zijn bijtjes waren meer dan klaar om te bewijzen wie het beste team zou zijn. Scheidsrechter N. van Engeland opende om 11.30 de wedstrijd op veld 6, in de toen al brandende zon.

Vandaag startte DVS met een andere opstelling dan normaal. Na 2 trainingen veel aandacht hieraan te hebben besteed, stonden we gebrand en zelfverzekerd aan de start. Maar te snel, alweer veel te snel, ging het voor de Ermeloërs fout. In de 4e minuut gaf een aanvaller, zoals iedereen dacht inclusief de linksvoor van Ede zelf, een voorzet maar deze viel geheel onverwachts binnen bij de 2e paal: 0-1. Om het nog erger te maken viel in de 22e minuut ook de 0-2, wederom uit een corner zoals we al te vaak zijn tegengekomen in de competitie. DVS was wakker, dit kon niet langer zo, dus besloot trainer Rob om de boel om te gooien. Van de 4-4-2 opstelling gingen we naar 4-3-3 en mét resultaat, want daar was onze aanvoerster Marloes. In de 38e minuut draaide ze weg van haar tegenstander en schoot ze de bal fenomenaal in de kruising. We voelden dat we nu door moesten pakken en dat deden we! Na gezamenlijk druk zetten, wisten we er een corner uit te halen. Cynthia achter de bal, velen voor de goal. Het scherpst van ons allemaal was wederom aanvoerster Marloes, die de bal in het net kopte. DVS was weer terug! En zo gingen we met een 2-2 tussenstand de rust in, op zoek naar verkoeling en veel water.

Heel veel water, want ondanks dat het oktober was, stonden de supporters in korte broeken en T-shirtjes langs de lijn. Dit was natuurlijk heerlijk voor het publiek, maar best pittig voor de speelsters die op het bloedhete rubber stonden te zwoegen. Toch waren we vastberaden om de 2e helft het publiek te geven wat ze (en wij ook) wilden: een derde doelpunt. Verder werd Shanna gewisseld voor Paula, die na 3 weken huwelijksreis weer binnen de lijnen stond. Zodoende begonnen we allemaal met een nieuwe dosis energie aan de 2e helft.

We startten de 2e helft zoals we de 1e helft waren geëindigd. We voetbalden redelijk en kregen de meeste kansen. Toch leken we weer te gretig op zoek te zijn naar een doelpunt, want ons spel was af en toe te gehaast. Wel bleven we hard voor elkaar werken en stonden we echt als een team op het veld. Rond de 75e minuut verliet de moegestreden Paula het veld voor Emma. Laatstgenoemde betrad het strijdveld op het middenveld. Er hing nog steeds een doelpunt in de lucht voor DVS, maar hij wilde maar niet vallen. In de laatste tien minuten kregen we nog twee grote kansen, maar helaas belandde de bal beide keren net niet binnen de palen. Eerst raakte Sabrina de lat en niet veel later schoot Cynthia rakelings langs. Zelfs in de 10 minuten extra tijd die de scheidsrechter (alweer) liet doorspelen wisten we het doel niet te treffen. Zo stond na 100 minuten nog steeds de 2-2 stand op het scorebord.

Gezien het verloop van de hele wedstrijd was 2-2 een terechte eindstand. Er hing de hele 2e helft een geel-zwart doelpunt in de lucht, maar we hadden het geluk vandaag niet aan onze zijde. Wel hebben we genoeg kansen gecreëerd, dus in de return gaat dat doelpunt absoluut vallen!

Volgende week staat er geen competitiewedstrijd op het programma, maar spelen we voor de beker tegen ZVV’56 VR1. Deze wedstrijd begint om 11.30 uur op veld 6, dus wees welkom!