Verdiende gelijkmaker voor DVS’33 Ermelo tegen Go Ahead Kampen valt niet

Yoshua van Marle

Mannen, 1, Groep 1 L49

24 augustus 2013 14:30

Beek, H.H.B. van

DVS’33 Ermelo verdiende zaterdag 24 augustus minimaal de gelijkmaker in de eerste poulewedstrijd tegen Go Ahead Kampen minimaal een gelijkmaker, maar deze viel niet. De kersverse Hoofdklasser bracht de 2-3 voorsprong over de streep en daar was van de roodgele kant in Kampen niemand ontevreden over. En dat was een understatement. De “Kowetters” moesten het doen zonder Mahdi Doufikar en dat mocht zeker een gemis heten bij de bezoekers. Bij DVS vierde Yasin Kurt nog vakantie, maar Ali Akla was daarentegen weer terug in de Ermelose hoofdmacht.

DVS ondanks overwicht met achterstand de rust in
DVS begon de wedstrijd in ieder geval met meer beleving dan de voorgaande oefenwedstrijden. Dat gold ook voor Ali Akla, die in de 7e minuut tekende voor de eerste Ermelose kans. Na een combinatie met Ali El Haddadi schoot 'kleine Ali' echter net voorlangs. De gasten hadden een vrije trap nodig om in de 18e minuut voor het eerst in de buurt van doelman Daan Huiskamp te komen. Sander Morren kopte over. DVS kreeg vijf minuten later de bal wel over de doellijn, aan de combinatie ging een buitenspelsituatie vooraf. In de 25e minuut verdiende Mitch van der Vlist een corner. Die kon in eerste instantie nog weggewerkt worden, maar Richard Terpstra schoot de afvallende bal hard en laag in. Doelman Jasper fix kon echter met de voet nog net redding brengen. De geelzwarten waren sterker en naarmate de eerste helft vorderde, werd het verschil steeds groter.  Waar de aanvallende acties van Go Ahead Kampen vooralsnog beperkt bleven tot en schot van de sterk spelende Djeston Roosblad en twee corners kreeg Mitch van der Vlist twee goede kansen.

In de 27e minuut verloor hij op aangeven van Ali Akla de controle en kwam niet aan afronden toe vlak voor het doel. Drie minuten later heette de aangever Henk Baum. Nu moest de spits eerst een draai maken en stuitte daarna op de Kamper sluitpost. Juist in de fase, waarin de roodgelen weinig hadden in te brengen, scoorden zij de openingstreffer. Djeston Roosblad werd onvoldoende onder druk gezet, waarna hij in de 39e minuut een uitstekende pass kon geven op Hussein Raza. Hij speelde op de linkerflank te gemakkelijk Ronald Hoek uit en kon via de achterlijn naar het Ermelose doel optrekken. De hoek was nog altijd moeilijk, maar hij kreeg het leer met een strak, laag schot binnen bij de tweede paal, 0-1. Een knap doelpunt. Het kon nog erger, want Sander Morren schoot een afvallende bal uit een corner met een streep in de rechter bovenhoek, 0-2. Daan Huiskamp was hier kansloos op. Op slag van rust bracht Henk Baum zijn ploeg weer nabij, toen hij op twintig meter van het doel een vrije trap mocht nemen. Hij krulde de bal prachtig in de rechter bovenhoek, 1-2. Daarmee bleef het voor DVS nog een wedstrijd.

Go Ahead overleeft druk van DVS in tweede helft
Twee ongewijzigde ploegen betraden het kunstgras voor de tweede helft. De moegestreden Ali El Haddadi en Ronald Hoek werden als nel gewisseld voor respectievelijk Frank Smeding en Andries Posthouwer. Desalniettemin zou Go Ahead Kampen de marge in de 56e minuut opnieuw op twee brengen, toen doelman Daan Huiskamp gruwelijk mis trapte op een terugspeelbal. Yoshua van Marle had niet al zijn kwaliteiten nodig om de b
al het beslissende tikje te geven, 1-3. Toch veerde DVS hierna weer op en creërde opnieuw een veloverwicht, dat alleen maar groter werd, naarmate de tweede helft vorderde. Met de wissel van Henk Baum, die in de 65e minuut het veld verliet voor Michael Musa zocht DVS wat meer de actie op de linkerflank. “Kowet” had direct hierop voor het laatste dreiging voor het Ermelose doel uit een goede voorzet van Roosblad, maar Andries Posthouwer kopte het leer door. Dat was ook het laatste gevaar van de bezoekers. Mitch van der Vlist zag zijn schot wel laag in de richting van het doel gaan, maar een Kamper been zorgde voor een corner. Die leverde direct nog niets op, maar de vrije trap in de 25e minuut van Mike Ahrens in het vervolg wel.

Hij kwam wat hoog aan voor Andries Posthouwer, die zich vanwege de corner nog voorin bevond. Met een halve omhaal joeg hij de bal in de touwen, 2-3. En er zat meer in. De Ermelose druk bleef voortduren. Een uitstekend schot van Roald de Vries twee minuten later verdiende meer en was met vierkante palen nog binnengegaan. Nu ketste de bal net voor de andere paal langs weer uit het doel. Direct hierop kreeg Ali Akla de kans om uit te halen en de bal zou zeker binnengegaan zijn, als de bal niet op de hand van een “Kowetter” gekomen was. Van opzet was geen sprake, dus bleef een kaart terecht uit, maar de goed leidende scheidsrechter Van Beek uit Zeewolde kon niet om een penalty heen. De vaste nemer was al gewisseld, maar Roald de Vries is een goede stand-in. Hij legde ook alle overtuiging in de strafschop, maar ook nu schoot de paal de kansloze doelman te hulp. DVS bleef druk houden en bleek over een betere conditie te beschikken dan de Kampenaren. Met nog een kwartier te gaan besloot Ali Akla een actie met een strak schot, dat voor de verandering eens op de lat eindigde. De rebound ging over. Mitch van der Vlist had het vizier in de 83e minuut te hoog staan bij zijn schot. De tijd ging steeds meer in het voordeel van Go Ahead Kampen tikken, hoewel een goede voorzet van Ali Akla vanaf rechts niet het gewenste vervolg kreeg. Zowel Frank Smeding als Michael Musa hadden niet de nodige rust om het laatste beslissende balcontact te maken.

Ook na het verstrijken van de officiële speeltijd probeerde DVS het nog wel en dat is te prijzen- maar een voorzet van Roald de Vries ging achter en een lange uittrap van Daan Huiskamp kreeg van Frank Smeding met het hoofd niet de juiste richting en hoogte mee. Zo stapten de gasten toch met een overwinning van het veld in de wetenschap, dat zij niets te klagen hadden over deze uitslag.

"Ik heb ook veel positieve dingen gezien" Na afloop vanhet verloren bekerduel toonde trainer Hennie in 't Hof zich niet ontevreden: "We hadden verwacht te winnen en we hebben kansen zat gehad. Je verliest de wedstrijd door domme, persoonlijke fouten, maar ik heb ook veel positieve dingen gezien. Het derde doelpunt voor hun hoef je niet eens over te praten, maar ook de eerste is cruciaal. De spelers hebben mij positief verrast met hun geleverde arbeid. Roald de Vries heeft aanvallend weer veel meer naar zijn kwaliteiten gespeeld. Dat was een heel andere Roald dan de afgelopen weken; een goede Roald. Ik heb ook een vrij goed centrum achterin gezien. Ali El Haddadi was de eerste helft heel goed en actief bezig. Daardoor kwamen andere middenvelders meer vrij. Dat kan hij niet twee helften volhouden; op een gegeven moment is dat op. Zo'n veertig minuten zetten we druk. Dat kost kracht. Op een gegeven moment zakt dat dan toch en verdedigt Henk Baum voorin toch onvoldoende. Maar ja, hij heeft nog een conditionele achterstand. Ik had nog niet verwacht, dat wij qua spel al zoveel beter zouden zijn dan Go Ahead Kampen.
Qua bezetting en conditioneel zijn we al toe aan het werken naar de wedstrijd van woensdag tegen Hollandia, want die wedstrijd vind ik belangrijker dan de wedstrijd van vandaag tegen Go Ahead Kampen. Deze wedstrijd was natuurlijk ook belangrijk om met een goed gevoel naar de wedstrijd van woensdag te gaan. Ik wilde zien of wij druk konden zetten, als zij met een controlerende middenvelder zouden spelen; hoe speel je dat kapot. We wilden vandaag veel druk zetten met lopende spelers vanaf het middenveld. Ook Go ahead staat bekend als een tegenstander, die graag druk wil zetten, maar daar zijn ze tegen ons niet aan toegekomen.

Al na drie minuten gingen spelers bij hun al naar hun coach om instructies te vragen. Met ons middenveld is het redelijk goed gelukt om hen stuk te spelen. Ook de agressie op de bal was goed. Met Mitch van der Vlist en Ali Akla kregen we ook mogelijkheden om goed door te komen. Die mogelijkheden werden niet allemaal goed uitgespeeld. We hadden ons in balbezit meer moeten belonen met drie doelpunten voor de rust. Dat hebben we niet gedaan en krijgen we wel een cruciale goal tegen."

Opstelling DVS'33 Ermelo: Daan Huiskamp, Roald de Vries, Richard Terpstra, Edmund Mijnheer, Ronald Hoek (52' Andries Posthouwer), Okan Soykan, Mike Ahrens, Ali El Haddadi (52’ Frank Smeding), Henk Baum (65' Michael Musa), Mitch van der Vlist, Ali Akla.

Opstelling Go Ahead Kampen:
Jasper Fix, Mark Koomen, Edwin Starke, André timmerman, Djeston Roosblad (76' Rienk van der Wetering), Eddo Wesseling (84' Jeroen van den Bosch), Sander Morren, Hicham Ziyech, Nick Bakker, Hussein Raza (69'
Kahan Ozkan), Yoshua van Marle.

Scheidsrechter:
Dhr. H.B.B uit Zeewolde

Scoreverloop: 39'
Hussein Raza 0-1, 43' Sander Morren 0-2, 45' Henk Baum 1-2, 56' Yoshua van Marle 1-3, 71' Andries Posthouwer 2-3.

De andere poulewedstrijd tussen sv Urk en Nunspeet op het voormalige eiland eindigde, zoals deze begon (0-0). Zodoende leiden de Kampenaren, volgen de twee eersteklassers sv Urk en Nunspeet en sluit DVS vooralsnog de rij. In deze poule gaan de eerste twee over.

Fotografie: Theo Aalten, klik hier voor de hele fotoreportage