DVS’33 Ermelo uitgeschakeld na nederlaag op Urk

92'

Mannen, 1, Groep 1 L49

31 augustus 2013 15:00

Maneschijn, G.J.

DVS’33 Ermelo betaalde op Urk de tol voor de midweekse inspanningen, terwijl de plaatselijke eersteklasser een dag meer rust kende. De Ermeloërs gaven alles in de wedstrijd voor de KNVB-beker tegen Hollandia, waar sv Urk een dag eerder met 1-1 gelijk speelden bij Go Ahead Kampen. De thuisclub moest dus van DVS winnen om nog door te kunnen gaan. Anderzijds zouden de geelzwarten bij een nederlaag al uitgeschakeld zijn met nog een wedstrijd te gaan in en tegen Nunspeet. De uitslagen vielen precies gunstig voor de voormalige eilandbewoners, die de concurrent uit kampen met 1-2 zagen verliezen. De Urkers zijn als enige door in deze groep met vijf punten. Nunspeet heeft nu al genoeg aan een gelijkspel tegen de reeds uitgeschakelde Ermelose Hoofdklasser. Het ziet er dus naar uit, dat de beide eersteklassers in de poule doorgaan naar de eerste knock-outronde.
Trainer Hennie in ’t Hof moest voor dit duel een beroep doen op grotendeels dezelfde spelers, die in de voorbereiding al intensief belast werden. Het liefst had hij een aantal wat meer rust gegeven. In vergelijking met de wedstrijd tegen Hollandia konden Henk Baum en Roald de Vries niet aan de aftrap verschijnen. Ronald Hoek begon daardoor in de basis, terwijl Michael Musa de positie in de voorhoede innam.

Vermoeid DVS blijft in eerste helft overeind
De Urkers hoopten al op extra vermoeidheid in de Ermelose benen en zetten met veel beweging op het middenveld veel druk. Juist de verdediging van DVS stond sterk met aan het hoofd een uitstekende Richard Terpstra. Het openingsoffensief leverde de thuisclub dus eigenlijk weinig op. Na een kwartier nam de druk zonder noemenswaardige gebeurtenissen voor het Ermelose deel af en had DVS meer balbezit. Ook de geelzwarten slaagden er niet in om kansen te creëren, tot Frank smeding uit een corner van Mike Ahrens in een goede scoringspositie kwam. Zijn vizier stond niet goed en zijn inzet recht en kort voor het doel ging hoog over. Vier minuten later kreeg een interceptie van Michael Musa niet de gewenste afloop, omdat Ali El Haddadi vervolgens de ruimte voor een schot weigerde te benutten en Sokan Soykan in de voortzetting net naast schoot. In de voorste linie bleven de geelzwarten vooral zichzelf voorbijlopen. Ali akla kwam vlak voor de rust twee keer tot een schot, die door doelman Cornelis Koffeman bekwaam verwerkt werden en het Ermelose publiek veerde al op na gezichtsbedrog, volgens op een vrije trap van Mike Ahrens. Zijn inzet kwam echter in de verkeerde kant van het zijnet terecht. Ook de gastheren kregen in de 39e minuut een uitgelezen kans op het openingsdoelpunt, toen er te veel ruimte geboden werd voor een steekpass. Hessel Snoek kon daardoor vrij voor het Ermelose doel opduiken, maar doelman Daan Huiskamp lag een Urker treffer in de weg. Een minuut later pareerde hij een snoeiharde voorzet vanaf rechts van dezelfde aanvaller. De spits kwam in de slotminuut van de eerste helft net niet aan de bal na een goede pass van Marines Snoek. Zo eindigde de eerste helft doelpuntloos.

Vermoeidheid slaat in laatste half uur tweede helft toe
Trainer Rolf de Boer van de thuisclub bracht voor de tweede helft William de boer in het veld voor Riekelt Nentjes. Na een kleine tien minuten verliet Frank smeding het kunstgras voor Mitch van der Vlist. Zijn kopbal in de 57e minuut uit een voorzet van Ali Akla was niet hard, maar dwong de Urker goalie tot een  uiterste krachtsinspanning. Via de hand van Koffeman leek de bal nog binnen te rollen, maar werd de bal nog net voor de lijn weggetikt. Een minuut later kantelde de wedstrijd. Invaller William de Boer stond buitenspel, maar de snelle Marinus Snoek niet en kwam eroverheen. Na zijn breedtepassje schoof Hessel snoek de 1-0 langs doelman Daan Huiskamp. Met een kwartier te spelen viel Roelof de Groot nog in voor Mike Ahrens. Edmund Mijnheer ging nog wel mee naar voren, maar kansen kreeg DVS niet meer. De blauwwitten hoopten het duel nu te beslissen en kwamen in de 68e minuut wat gelukkig op 2-0. Doelman Daan Huiskamp had nog wel een passend antwoord op een vrije trap, die tot corner verwerkt werd. Die werd met wat geluk verlengd, waardoor de bij de tweede paal geheel vrijstaande Siemen Lindeboom met zijn hoofd het beslissende knikje kon geven. Toen was de pijp definitief leeg bij DVS en diende de derde treffer voor de gastheren zich ook nog aan. Riekelt Jan Brandts zag in de 84e minuut de bal na de kluts met de Ermelose sluitpost net naast gaan, uit een voorzet ging een schot van Hessel snoek via de vingers van Daan Huiskamp in de 88e minuut net over en kreeg sv Urk in de voorlaatste minuut nog twee corners te nemen. Die gaven geen resultaat, maar een knap genomen vrije trap in de 2e minuut van de extra tijd wel. Gerrit Tol schoot deze fraai binnen, 3-0.

Niet rouwig om uitschakeling
Trainer Hennie in ’t Hof was achteraf niet rouwig om de uitschakeling in de districtsbeker: “Waar ik in de voorbereiding al bang voor was, zie je nu. Vijf wedstrijden in te korte tijd; dat is te veel.  Andere spelers, die ik had willen gebruiken, liepen contactblessures op. Het liefst zou ik de wedstrijd tegen Nunspeet telefonisch afdoen en een normale trainingsweek hebben. Het is dus puur een fysiek verhaal.

Deze wedstrijd kwam gewoon te vroeg. We hebben woensdagavond heel veel moeten geven en dan breekt je smalle selectie je op. De intensiteit was de afgelopen weken heel hoog. Op Roald en Henk na moesten dezelfde jongens weer starten. Michael Musa mocht het daarom vandaag laten zien. We weten wat hij kan, maar ook wat hij nog niet kan. Dan moet je ook nog niet alles van hem verwachten. Je zag al minder scherpte tijdens de warming up. Het was geen lamlendigheid, maar ze waren nog onvoldoende hersteld van woensdag. Deze tegenstander was in vergelijking met Hollandia een niveau lager en dat gaat bij jezelf het tempo er wat uit. We hebben ook niet van een sterkere tegenstander verloren, maar wel van een heel enthousiaste ploeg. Als je helemaal fris bent en je hebt iedereen aan boord, moet je makkelijk kunnen winnen. We hadden vandaag de kracht en de mentaliteit niet. Op zich wilden wij de eerste helft nog wel. Ondanks de druk van Urk in het eerste kwartier kwamen we er nog wel redelijk uit met opnieuw een geweldige Richard Terpstra. Op het moment, dat we naar voren gingen, was het niks. De mensen voorin waren onzichtbaar. En juist als het kaarsje uitgaat, moet je op balbezit spelen. In plaats daarvan zag je allemaal domme acties uit vermoeidheid. Als Frank die ene bal er in schiet, wordt het wat rustiger

We willen altijd wel ver komen in die beker, maar op zich ben ik nu wel blij, dat we eruit liggen. Met een krappe selectie moeten we dat er dit seizoen niet bij hebben. We betalen nu al de tol voor een kleine selectie. Ik wil ook geen kritiek horen op mijn spelers, want dan ben je heel kortzichtig. Dinsdag tegen Nunspeet zal er ook een heel andere ploeg het veld in gaan. Ik ga wel rekening houden met mijn oudere spelers; die moet ik heel houden.
Woensdag tegen Hollandia hebben we het goed gedaan, maar daar moesten we vandaag de tol voor betalen. Hopelijk kunnen we er tegen Go Ahead Eagles nog  een mooie wedstrijd van maken en kunnen we ons verder volledig focussen op de competitie. We moeten nu inzetten op volgende week zaterdag tegen Montfoort met een frisse spelersgroep.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Ronald Hoek, Richard Terpstra, Edmund Mijnheer, Andries posthouwer, Okan Soykan, Mike Ahrens (75’ Roelof de Groot), Ali El Haddadi, Michael Musa, Frank Smeding (54’ Mitch van der Vlist), Ali Akla.

Opstelling sv Urk: Cornelis Koffeman, Gert Jan Nagel, Siemen Lindeboom, Bennie Dunnink, Riekelt Jan Brands, Jan van Slooten (69’ Teun Hakvoort), Lucas Nagel (76’ Kees de Boer), Marinus Snoek, Hessel Snoek, Gerrit Tol, Riekelt Nentjes (46’ William de Boer).

Scheidsrechter: Dhr. G.J. Maneschijn uit Daarlerveen

Scoreverloop:  58’ Hessel snoek 1-0, 68’ Siemen Lindeboom 2-0, 90+2’ Gerrit Tol 3-0

De andere uitslag in poule 49 tussen het thuisspelende Go Ahead Kampen en Nunspeet eindigde in 1-2. De Urkers weten zich dus als enige verzekerd van een plaats in de eerste knock-outronde. De Kampenaren zitten op het vinkentouw en moeten hopen op de sportieve plicht van DVS in de slotwedstrijd in en tegen Nunspeet dinsdagavond 3 september. Het zal echter duidelijk zijn, dat trainer Hennie in ‘t Hof zijn sleutelspelers in dit duel zal sparen.

De Ermelose eer in het districtsbekertoernooi zal nu verdedigd worden door FC Horst, dat zich samen met DOVO, klassegenoot van DVS, plaatste voor de volgende ronde.