SDV Barneveld VR1

3e klasse G

6 oktober 2018 12:30

Ploeg, P.

Op zaterdag 6 oktober stond de wedstrijd DVS’33 VR2 tegen SDV Barneveld VR1 op het programma. Beide teams stonden voorafgaand aan deze wedstrijd nog op 0 punten in de competitie, dus de honger naar de eerste punten was groot.

Om iets over half 1 werd er afgetrapt op veld vijf en beide teams begonnen gretig aan wedstrijd. Deze gretigheid bracht zo nu en dan gevaarlijke situaties met zich mee. Hierdoor kwam er achter onze achterhoede soms veel ruimte vrij waarvan de tegenstander goed profiteerde met lange ballen en steekpassen. Toch was het DVS die de score opende. Lieke werd weggestuurd met de bal door Inge en hield hiermee een aantal verdedigers van SDV Barneveld bezig. Onze linkshalf Tamara kwam hierdoor vrij voor de goal en kon na 15 minuten gemakkelijk de 1-0 binnenschuiven. Na de 1-0 begon SDV Barneveld meer druk te zetten, hierdoor kreeg onze achterhoede het steeds zwaarder. Vervolgens werd er in de 20e minuut een harde overtreding gemaakt op Inge waardoor zij verkeerd op haar schouder terecht kwam. Helaas moest zij het veld verlaten en voor haar in de plaats kwam Miranda. Het goede druk zetten van SDV Barneveld resulteerde uiteindelijk toch in een doelpunt. De linksbuiten van SDV Barneveld werd in de 40e minuut slim vrijgespeeld en scoorde hiermee de gelijkmaker.

In de rust werden alle neuzen weer even dezelfde kant op gezet en vol goede moed begonnen we aan de tweede helft. Tijdens de rust werd Mellanie gewisseld voor Beau. Net als vorige week kwamen we sterk uit de rust. Dit resulteerde vlak na rust dan ook in een doelpunt, maar nu van onze linksbuiten Lieke. Zij werd net als bij de 1-0 slim weggestuurd en knalde koeltjes de 2-1 tegen touwen! Nu was het een kwestie van volhouden en met elkaar blijven strijden. Toch was het SDV Barneveld die in de laatste fase van de wedstrijd de meeste kansen creëerden. In de 60e minuut kwam Samira in de plaats voor Esther en Kelsey werd gewisseld voor Danique. Door zowel goed werk van onze keepster als van onze verdediging kwam de uitploeg niet tot scoren en bleven de punten in Ermelo.

Wij willen de meiden van MO17-1 bedanken voor het meedoen en hun weergaloze inzet, top meiden!

Aanstaande zaterdag 13 oktober spelen wij om 17:00 een uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk VR1. Jullie zijn van harte welkom om ons te komen aanmoedigen.