34'
85'

20 juli 2019 14:30

W. Bronsvoort

DVS’33 Ermelo is de oefencampagne gestart met een ruime overwinning op het Oostzaanse OFC. Die club eindigde afgelopen seizoen net als de Ermeloërs in de Derde divisie, maar dan op de zondag, op de derde plaats geëindigd en kon dus gezien worden als de evenknie van de equipe van Richard Plug. Op het Ermelose kunstgras waren de Oostzaners echter een maatje te klein voor DVS. Voor de eerstejaars oefenmeester van de geelzwarten was het natuurlijk een lekkere start.
Bij de Ermelose Derdedivisionist maakten de herintredende doelman Daan Huiskamp, Jeremy Jonker (van sc Genemuiden) en Enrico Patrick (van DOVO) als nieuweling hun opwachting in de basis. Broer Joshua, afgelopen seizoen in het shirt van DOVO met 37 treffers bleef vanwege een lichte blessure nog aan de kant. Na de rust vielen goalie Thodorie Velanas, Anass Ghaddari, Thierry van den Bergh (de laatste twee werden vorig seizoen met JO19-1 nog kampioen in de 3e divisie), Luuk Oosterling en Daniël van Warven nog in. Verder bij DVS bekende gezichten, hoewel Olivier Pilon (vakantie) en Jorran van Santen door een lichte blessure in de warming up niet aan de aftrap stonden.

Verdiende voorsprong voor DVS bij rust
DVS begon sterk aan het duel met de evenknie, maar bleek in de beginfase van de wedstrijd al duidelijk de sterkste. Soufyan Moro drukte dat in de 7e minuut al vroeg uit in een voorsprong door een benutte vrije trap, kort nadat Benjamin Roemeon een goede kans niet had weten te benutten, 1-0. Nadat dezelfde aanvaller in de 13e minuut een schot voorlangs zag gaan, werd het iets meer een wedstrijd, waarin Tim Freriks (vorig seizoen met Jong FC Groningen nog trefzeker tegen DVS) twee goede kansen aan zich voorbij liet gaan. Beide keren bleef Daan Huiskamp in een een-tegen-een-situatie sterk overeind. Hoewel het overwicht nog steeds voor de thuisclub bleven kansen uit tot de 35e minuut. Roald de Vries kopte een diepe bal door op Benjamin Roemeon, die vervolgens doelman Atam Koroglu met zijn schot kansloos liet, 2-0. Daar bleef het voor de rust bij, ondanks nog een goed schot van Oktay Öztürk.

DVS bouwt voorsprong na de thee verder uit
Daan Huiskamp, Roald de Vries en Coen Vloedgraven maakten in de rust plaats voor respectievelijk Thodorie Velanas, Thierry van den Bergh en Lars Dekker. Ook in het tweede bedrijf was DVS sterker. Ook nu kreeg OFC weinig kansen, hoewel Mark Bouwman daarvoor in de 51e minuut wel een schot van Nourian Mamadof moest blokken. Twee minuten later stapte Thierry van den Bergh handig over de pass van Soufyan Moro heen, waarna Oktay Öztürk vrij kon inschieten en dat ook met zijn schuiver in de verre hoek met succes deed, 3-0. Mark Bouwman maakte hierop plaats voor Luuk Oosterling. Dat het kort daarop niet 4-0 werd, was te danken aan de lat. Die trof Christiaan van Hussen uit de voorzet van Enrico Patrick. De jeugdige Anass Ghaddari en Daniël van Warven vervingen Öztürk en Moro, maar de veldverhoudingen bleven hetzelfde. DVS was de betere ploeg. Die score van 4-0 kwam in de 63e minuut alsnog op het bord, toen Thierry van den Berg zijn inzet onderweg van richting veranderd zag worden en de Oostzaanse sluitpost opnieuw verslagen was. Het zou wellicht het mooiste doelpunt van de wedstrijd geweest zijn, toen Enrico Patrick na een fraaie actie de bal panklaar op het hoofd van Benjamin Roemeon legde.

Die kopte ook perfect in, maar wel vanuit buitenspelpositie. Thodorie kreeg in de 71e minuut zijn kwaliteiten nog tonen, toen Bilal El Amrani alleen voor de goalie verscheen, maar ook hij liet zich oog in oog met de aanvaller niet kloppen. Het mag duidelijk zijn, dat trainer Richard Plug voorin veel mogelijkheden heeft en ook de jonge Anass Ghaddari vestigde nog maar eens de aandacht op zich. De wedstrijd was inmiddels gevorderd tot de 84e minuut, toen Thierry van den Bergh de invaller vrij voor het Oostzaanse doel zette. Beheerst rondde hij af en tekende zo voor de 5-0 eindstand. De goed leidende scheidsrechter Bronsvoort uit Bathmen vond het genoeg en trok geen extra tijd bij.

Tegen een ploeg, die afgelopen in de nacompetitie nog streed voor een plek in de Tweede Divisie, een goed resultaat; een ruime score (terwijl er nog “68 doelpunten” afwezig waren) en achterin de nul gehouden werd. Zo makkelijk zal het bij het bezoek aan de regerend landskampioen bij de amateurs, AFC, in Amsterdam op zaterdag 27 juli wellicht niet gaan, maar begon DVS de oefenreeks vorig seizoen niet met een prettige 3-2 zege tegen diezelfde club?