1 - 1

Milon Hoek (schot)
28'

27 juli 2019 14:30

DVS’33 Ermelo heeft een goed resultaat geboekt in haar tweede oefenwedstrijd in Amsterdam tegen AFC. De kampioen van de Tweede Divisie was met name in de eerste helft beduidend sterker, maar de Ermeloërs maakten de 1-0 ruststand nog ongedaan. Geen van beide clubs slaagde er nog in om te scoren, zodat dit oefenduel met 1-1 werd afgesloten.
Geen van twee was nog compleet. Zo ontbrak bij de hoofdstedelingen o.a. Yordy Teijsse. Richard Plug kon nog niet beschikken over onder andere Benjamin Roemeon, terwijl Olivier Pilon al wel aanschoof in het laatste kwart van de wedstrijd. Jorran van Santen keek nog geblesseerd toe.

DVS moest zich op "Goed Genoeg" in de eerste helft vooral beperken tot verdedigen. Hier beteugelen de nieuwelingen Jeremy Jonker en Enrico Patrick AFC'er Melvin Grootfaam. Foto: Theo Aalten.

Het resultaat op “Goed Genoeg” mocht dan leuk zijn, het gaat er vooral om om onder Richard Plug een spelconcept erin te slijpen. Natuurlijk werd van AFC meer tegenstand verwacht dan van OFC, dat in het eerste oefenduel met duidelijke cijfers verslagen werd (5-0). De oefenmeester heeft een duidelijk plan met vijf spelers achterin, maar zeker in de eerste kon nog niet geconcludeerd worden, of dat een succes werd. De laatste linie hield wel goed stand, maar de eigen voorwaartsen konden nauwelijks bereikt worden. Joshua Patrick stond daardoor op een eiland. Veel kansen waren er de eerste helft dan ook niet. De Amsterdammers openden in de 28e minuut wel de score na een goedlopende aanval. Milon Hoek kon na een assist vanaf links afdrukken en liet doelman Daan Huiskamp kansloos, 1-0. Bij die ene treffer bleef het dan ook. DVS zelf beproefde de Amsterdamse sluitpost voor de rust eenmaal met een vrije trap van Enrico Patrick. Die kon het leer met moeite wegwerken.

Beide trainers wisselden in de rust een aantal spelers. Bij de geelzwarten kwamen Thodorie Velanas en Daniël van Warven in het veld. Met hem in het veld gebeurde er wel mee voorin, maar hij kreeg slechts tien minuten om de klik met de topscorer van de Derde Divisie te vinden, want in de 56e minuut verliet ook Joshua Patrick het veld. DVS bood in die tweede helft meer weerwerk en er waren zelfs mogelijkheden op de gelijkmaker. Die viel in de 71e minuut daadwerkelijk, toen Olivier Pilon koud in het veld stond. Met zijn eerste balcontact versloeg hij doelman Sharique Hovenkamp met een lob, wat nog moeilijk genoeg was. De goalie bevond zich kort op DVS’ topscorer van afgelopen seizoen, 1-1.

De DVS'ers begroeten hier de gelijkmaker (1-1) van Olivier Pilon tegen AFC. Foto: Theo Aalten.

Natuurlijk werd er nog doorgewisseld en ook ook de jeugdige Anass Ghaddari en Thierry van den Bergh kregen nog speeltijd, maar ook met die jongelingen erbij bleef de wedstrijd aardig in evenwicht. Beide clubs gingen in de slotfase nog op zoek naar de winnende treffer en kregen kansen, die er niet ingingen.

Trainee Kevin Westmaat was met zijn kopbal nog dicht bij een winnende treffer voor DVS tegen AFC. foto: Theo Aalten.

Al met al was die tweede helft wel vermakelijker dan de eerste. Dan is 1-1 bij de regerend kampioen van de Tweede Divisie verdienstelijk.