36'
Berry Powel (schot)
84'

13 augustus 2019 20:00

DVS’33 Ermelo heeft de laatste oefenwedstrijd in de aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Quick Den Haag en de competitie verloren bij Tweededivisionist GVVV. Met name de eerste helft leek uit te draaien op een hele slechte generale repetitie tegen de sterk voetballende Veenendalers, waarin verdedigend nogal wat misging. Toch lonkte er evenals de eerdere ontmoetingen met clubs uit de Tweede divisie (AFC en IJsselmeervogels) nog een gelijkspel. Die kwam er uiteindelijk niet.
Trainer Richard Plug werkte naar zijn beoogde basis toe, maar kon voor dit oefenduel vanwege lichte blessures niet beschikken over Enrico Patrick en Christiaan van Hussen.

DVS voor rust voor kort terug in de wedstrijd
In verdedigend opzicht waren er nogal wat fouten, waardoor Jeremy de Graaf een aantal goede kansen kreeg. Slechts uit één daarvan scoorde hij. Een voorzet vanaf links werd niet goed verwerkt, waardoor de oud-VVOG’er het leer kort voor doelman Daan Huiskamp voldoende van richting kon veranderen om al in de 3e minuut de 1-0 aan te tekenen. De goalie voorkwam met een paar uitstekende reddingen een grotere achterstand. Het Veenendaalse overwicht ebde halverwege de eerste helft wat weg, toen DVS langszij kwam. Soufyan Moro kwam na een goede actie niet verder dan een hoekschop. Bij de eerste koppoging van Joshua Patrick kregen de “Blauwen” de bal niet weg en uiteindelijk duwde de spits het leer over de doellijn. 1-1. Het had effect op het Veenendaalse spel en de Ermelose ploeg kwam beter in de wedstrijd. Dat duurde echter maar vijf minuten, toen de Tweededivisionist opnieuw een voorsprong nam. Danny de Leeuw schoot in de loop knap in, 2-1. Daarmee was het voor de rust nog niet gedaan, want Philip Ties krulde een afvallende bal goed binnen, 3-1.

Sterk begin zorgt in tweede helft nog voor aansluiting
Met wat wijzigingen aan beide kanten begon DVS sterk aan de tweede helft. Dat leidde in de 49e minuut al tot de aansluiting, toen doelman Johan Jansen een schot van Benjamin Roemeon niet goed kon verwerken en Olivier Pilon het laatste beslissende tikje gaf, 3-2. Een forse overtreding op Joshua Patrick door Adnane zorgde vijf minuten later met een opstootje even voor wat kentering (beide spelers werden op last van scheidsrechter Tulen gewisseld). Nadat beide trainers flink wisselden, was DVS voetballend beduidend beter, maar de bal wilde er niet in. Ook niet na een schot van Daniël van Warven, die door de ‘Veense’ sluitpost met grote moeite overgetikt werd. In plaats van een verdiende gelijkmaker viel de beslissende 4-2 in de slotfase. Invaller Berry Powel toonde zijn kwaliteiten nog maar weer eens in het tweede dreigende moment voor de gastheren in het tweede bedrijf. De steekpass zette hem vrij voor het Ermelose doel en met enige curve in zijn schot schoot hij raak, 4-2. Gelegenheidsspits Mark Bouwman kopte twee minuten daarna nog bijna binnen, maar een nieuwe aansluitingstreffer bleef uit.
Een deels slechte generale dus voor het bekerduel met te veel fouten. Die zullen eruit moeten. Anderzijds vormde GVVV  een goed voetballende ploeg (en wellicht sterker dan afgelopen seizoen), die weliswaar een aantal maal het predicaat vriendschappelijk wat geweld aandeed.
Zaterdag 17 augustus dus de bekerwedstrijd tegen het Haagse Quick.