DVS’33 Ermelo na strafschoppen uitgeschakeld door Quick

92'

kwalificatieronde 1 BV

17 augustus 2019 14:30

KNVB

DVS’33 Ermelo is voor eigen publiek in de eerste voorronde van het KNVB Bekertoernooi uitgeschakeld door Quick. De Haagse zondagderdedivisionist overleefde het overwicht van de geelzwarten en nam uiteindelijk de strafschoppenserie beter en mag zodoende in de koker voor de tweede kwalificatieronde.
Trainer Richard plug spaarde Enrico Patrick voor de eerste competitiewedstrijd, waarvoor Frank van der Burg op zijn plaats speelde. Ook Christiaan van Hussen ontbrak nog op het wedstrijdformulier. Te elfder ure moest hij het ook nog stellen zonder Olivier Pilon, die in de warming up afhaakte. Daarvoor moest Soufyan Moro koud aan de wedstrijd beginnen.

Geen doelpunten voor rust
Voetballend kenden de bezoekers in het begin nog de beste fase, maar het was DVS, dat na een afgeslagen hoekschop de eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Benjamin Roemeon brak uit en had in de 6e minuut de keuze om zelf te schieten of af te leggen. Hij koos voor het laatste, maar plaatste het leer achter de mee opgekomen Jeremy Jonker. Een minuut later mocht Soufyan Moro even buiten de zestien een vrije trap nemen. Die ging voorlangs, maar zijn blessure was nog erger. Hij probeerde het nog wel, maar moest zich later laten vervangen door Daniël van Warven. Quick zat toen nog goed in de wedstrijd en kreeg de beste kans uit de eerste helft. Frank van der Heide gaf met alle ruimte vanaf links de uitstekende assist, die door Rachid Bouayouzan simpel binnengegleden kon worden. Hij raakte de bal te zacht, waardoor de alerte doelman Daan Huiskamp nog redding kon brengen.

Daarna nam DVS het heft in handen om het veldoverwicht nooit meer weg te geven. De gasten kwamen in de eerste helft niet meer aan aanvallen toe. Halverwege het eerste bedrijf kwamen ook de mogelijkheden. Die mogelijkheden werden ingeluid door een te zachte kopbal van Jorran van Santen uit een vrije trap. Allereerst gaf Benjamin Roemeon na zijn sprint vanaf de doellijn vanaf rechts de voorzet, die Joshua Patrick nog met moeite kon inkoppen. Die werd een prooi voor doelman Jari Puister. Direct hierop schoot Benjamin Roemeon na een goede interceptie over. Hetzelfde deed Roald de Vries even later uit een voorzet van Frank van der Burg. Het overwicht bleef en Roald de Vries stelde in de 39e minuut na de bal veroverd te hebben Oktay Öztürk in staat om te schieten. Dat werd geblokt. Vlak voor de rust kopte Jorran van Santen uit een corner nog naast, maar trof Joshua Patrick in de extra tijd na een goede actie van Benjamin Roemeon wel doel met zijn kopbal. Echter in buitenspelpositie, zodat de rust met 0-0 inging.

DVS na rust niet langs Quick
Zonder wijzigingen in de veldbezetting ging DVS na rust verder met het overwicht. Voetballend zag het er zelfs beter uit. In het eerste half uur van de tweede helft zouden de Hagenaars zelfs niet in de buurt komen van Daan Huiskamp. Zijn collega Jari Puister moest zelfs al meteen in actie komen op een vrije trap van Oktay Öztürk. Die dook hij uit de verre hoek. De middenvelder verzond in de 52e minuut de pass achter de Haagse verdediging, terwijl Joshua Patrick zijn snelheid optimaal benutte, maar het speeltuig met zijn aanname net niet voorbij de doelman kon krijgen. Twee minuten later ging Benjamin Roemeon op avontuur op aangeven van Daniël van Warven en leek de bal in het lege doel te schuiven. Giovanni Linnenbank voorkwam dat met een uiterste poging. Direct hierop kon Oktay Öztürk een afvallende bal inschieten, maar de Haagse sluitpost kreeg zijn handen nog tegen dit venijnige schot. Quick werd er bepaald niet zwakker op, toen Ronaldo Lima Duarte Lopes na een uur voetbal zijn opwachting maakte voor Quincy Does, hoewel dat vooralsnog niet te zien was in het wedstrijdbeeld.

Na twintig minuten in de tweede helft wisselde Luuk Oosterling Frank van der Burg af. Alles speelde zich in deze fase op de helft van Quick af, maar vooralsnog bleef een verwachte openingstreffer voor de geelzwarten uit. In de 71e minuut bood Daniël van Warven aan Roald de Vries een schietkans, maar het ziedende schot ging voorlangs. Een minuut daarna kopte Joshua Patrick uit een voorzet van Roemeon naast. In plaats van een Ermelose treffer viel de goal in de 79e minuut aan de andere kant. Uit een verre uittrap van de doelman ging de teruglopende Oosterling onder de bal door en kon Jorran van Santen. Ronaldo Lima profiteerde en schoot vanuit een nog altijd lastige hoek in. Via de paal caramboleerde het leer binnen en moest DVS ondanks het overwicht in de achtervolging, 0-1. Bij de bezoekers ging jaap Fischer er direct uit voor Govert Lonzième. Ook Richard Plug pleegde een wissel. Jorran van Santen verliet het veld voor Mark Bouwman, die voorin ging spelen. In de reguliere speeltijd kwam Quick ook niet meer aan aanvallen toe. Met zijn voorzetten zorgde Luuk Oosterling voor de nodige dreiging. Uit een daarvan in de 82e minuut kopte Joshua Patrick over. De tijd verstreek en in de voorlaatste minuut keerde doelman Jari Puister nog een inzet van Joshua Patrick. De slotminuut gaf DVS nog een hoekschop, waaruit Benjamin Roemeon naast kopte, maar de wedstrijd koerste toch nog af op een ontknoping, zoals vorig seizoen bij de Treffers. In de 2e minuut van de extra tijd creëerde Benjamin Roemeon de schietkans, waaruit hij met een curve doel trof, 1-1. De twee ploegen mochten zich dus gaan opmaken voor de verlenging.

Verlenging geeft geen uitsluitsel
DVS leek conditioneel sterker dan de tegenstander, maar had in de reguliere speeltijd toch ook veel kracht gegeven. Een moordend tempo zat er ook niet meer in. Ook nu waren de Ermeloërs de bovenliggende partij en dwong de hoekschop af, waaruit de bal kort voor het doel voor de voeten kwam van Mark Bouwman. Hij kwam uit de draai niet tot een schot. Bij Quick kwam er met Raghib Achnak voor Marc Boshof een verse kracht in. DVS bleef het meest op zoek naar de winnende treffer met een volley van Oktay Öztürk en twee kopballen van Joshua Patrick, maar die viel vooralsnog niet.
Aan het begin van de tweede verlenging gebruikten beide trainers hun laatste wissel. Steven de Kruijf maakte aan Haagse kant plaats voor Bas Paardekooper en Daniël van Warven verliet het veld voor Julian de Ruiter. Benjamin Roemeon kwam nog weer tot een kopkans uit een goede voorzet van Luuk Oosterling, maar die ging over. Daan Huiskamp kwam bijna in de problemen bij een hoge bal, maar koppend redde hij, voordat Lima aan een tweede doelpunt kon denken.

Nog groter was de kans voor Quick, toen Pepijn van Zwieten de Blom Frank van der Heide bediende. Zijn inzet werd geblokt door Basil Camara. De laatste doelpoging van de wedstrijd was voor Benjamin Roemeon vanuit een soortgelijke positie als de gelijkmaker, maar nu ging het schot over. Invaller Julian de Ruiter verzond nog wel het listige balletje, waaruit Joshua Patrick vrij voor het doelpunt, maar die mogelijkheid werd weggefloten vanwege buitenspel. Strafschoppen moesten dus uitsluitsel geven.

Het waren aan Ermelose zijde niet de gevestigde namen, die daarvoor op het appèl verschenen op één na. Bij Quick, dat het in de tweede helft al wel op penalty’s wilde laten aankomen, waren de spelers gretiger. Nadat captain Kai van Hese raak geschoten had, maakte Oktay Öztürk even soeverein gelijk. Daan Huiskamp kreeg zijn hand nog wel tegen de penalty van Frank van der Heide, maar ook Jari Puister zat dichtbij de strafschop van Mark Bouwman. Daan Huiskamp keerde de twee volgende inzetten van Giovanni Linnenkamp en Rachid Bouayouzan, maar zijn collega deed hetzelfde bij de strafschoppen van Luuk Oosterling en Julian de Ruiter. Het talent van Quick, Delano Asante voerde vervolgens de druk op Daan Huiskamp op met zijn benutte penalty, die zelf de laatste nam. De Haagse goalie stopte zijn strafschop en bezorgde zijn ploeg de zege.

“Er verdiende maar een ploeg om te winnen”
Oefenmeester Richard Plug verschool zich niet achter de blessures van Enrico Patrick en Christiaan van Hussen, maar werd net voor de aftrap nog weer geconfronteerd met een tegenvaller; het uitvallen van Olivier Pilon:”Na een moeizaam begin van de wedstrijd kregen we een kans, die eigenlijk niet gemist mag worden. Behalve een grote kans in het eerste kwartier hebben ze geen mogelijkheden gehad. Eén moment in de tweede helft bij een hoge bal tussen Luuk en Jorran wordt dan afgestraft op een moment, dat wij heel hoog staan. Dan moet je va banque spelen en maakt Benjamin nog die geweldige gelijkmaker. Je verwacht, dat wij het in die verlenging wel gaan afmaken, want die gasten zaten er helemaal doorheen. We hebben in de wedstrijd voldoende kansen gehad, speelden ons aan de zijkanten vaak goed vrij, maar de finesse in de eindpasses ontbrak. De kwaliteit om het af te maken in de eindfase, is nog niet aanwezig. Dan komt het op penalty’s aan en daar voelden weinig spelers bij on zich geroepen toe. Dan is het zuur voor ‘Juul’, Luuk en Daan dat ze missen. Ik kan mijn spelers niets kwalijk nemen, want ze hebben 120 minuten lang goed gas gegeven. De kansenverhouding was volgens mij 15-2. Word je door een tegenstander weggespeeld, kan ik er vrede mee hebben. Nu waren wij bijna de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Hoe het spel ook is geweest, er was maar één ploeg, die verdiende om te winnen, en dat waren wij. Natuurlijk ben ik er doodziek van, want vorig seizoen heb ik bij ODIN meegemaakt, hoe leuk dat kan zijn. De jongens zitten er zelf ook helemaal doorheen, maar ik kan ze niks verwijten, omdat ze alles gegeven hebben.”

Opstelling DVS’33 Ermelo:
Daan Huiskamp, Frank van der Burg, Jorran van Santen (81’ Mark Bouwman), Basil Camara, Jeremy Jonker, Roald de Vries, Oktay Öztürk, Coen Vloedgraven, Soufyan Moro (13’ Daniël van Warven, 107’ Julian de Ruiter), Joshua Patrick, Benjamin Roemeon.
Opstelling Quick (H): Jari Puister, Jaap Fischer (80’ Govert Lozième), Giovanni Linnenbank, Kai van Hese, Pepijn van Zwieten-de Blom, Steven de Kruijf (105’ Bas Paardekooper), Marc Boshof (94’ Raghib Achnak), Delano Asante, Rachid Bouayouzan, Quincy Does (61’ Ronaldo Lima Duarte Lopes), Frank van der Heide.

Scheidsrechter: dhr. T.R. Winkel uit Uithuizen

Scoreverloop: 79’ Ronaldo Lima Duarte Lopes 0-1, 90+2 Benjamin Roemeon 1-1.

Van de vijftien competitiegenoten van DVS (Jong Almere City FC dingt als beloftenelftal niet mee in de beker) kwalificeerden er zich 10 voor de tweede voorronde. ONS Sneek zag haar duel bij ADO’20 afgelast worden vanwege acute en ernstige gezondheidsproblemen van een Heemskerkse vrijwilliger. In twee wedstrijden troffen vier competitiegenoten elkaar.
Barendrecht had weinig moeite met Wittenhorst (6-0) en DOVO werd thuis uitgeschakeld door OFC (2-4). FC Lisse dolf thuis het onderspit tegen de amateurs van Ajax en GOES won bij Huizen (2-3). ODIN’59 behield de optie op weer een mooi bekeravontuur door de winst op Gemert (3-1). Ter Leede liet zich voor eigen publiek verrassen door Fortuna Wormerveer (1-4) en het onderonsje tussen VVSB en Harkemase Boys eindigde in een Friese zege (2-4). VVOG sloot af met een duidelijk zege op rksv Minor (3-0). Excelsior’31 sloot thuis af met winst op DEM (2-1) en Sparta Nijkerk versloeg UNA mede dankzij twee doelpunten van Maurice de Ruiter (3-2). SteDoCo (eerste tegenstander van DVS in de competitie) was in Haaksbergen te sterk voor HSC’21 (2-4) en Hoek liet in Oss tegen TOP geen onduidelijkheid bestaan met een ruime winst (2-6).