DVS’33 Ermelo verdient zege op Ter Leede in tweede helft

61'

3e divisie 3e divisie zat

23 november 2019 14:30

M. (Matthijs) Jobse

DVS’33 Ermelo heeft in Sassenheim in de veertiende speelronde in de Derde divisie een verdiende overwinning behaald op Ter Leede. Het onderscheid kon voor de rust nog niet gemaakt worden, maar na rust waren de geelzwarten beduidend sterker en de enige treffer was toen ook van Ermelose makelij. Zodoende sloot DVS twee roerige weken af met een overwinning en blijft het als runner up Sparta Nijkerk volgen met een achterstand van vijf punten. De nummer drie, Harkemase Boys verspeelde de punten, zodat de voorsprong op die ploeg vergroot werd tot vijf punten.
Het interim trainersduo Jaap de Vries en John Dooijewaard kregen de leiding in de thuiswedstrijd tegen Barendrecht nog kort voor de wedstrijd in de schoot geworpen, maar hadden nu een volle week op een strijdplan kunnen broeden. Het duo koos voor een balvaster Rafaël Uiterloo in de basis in plaats voor de loper Olivier Pilon. Achterin behield Jorran van Santen zijn basisplaats en keerde Enrico Patrick terug als rechtsback. Frank van der Burg werd zodoende naar de bank verwezen.
Bij de thuisclub ontbrak de regisseur op het middenveld, Ian van Otterlo, vanwege zijn schorsing, opgelopen in de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk. Handenbinder Joey van den Berg speelde daarom weer in de basis.
De wedstrijd werd voorafgegaan met een minuut stilte als statement tegen racisme.

Geen onderscheid voor rust
DVS kon zich voor de rust niet onderscheiden van de nummer acht op de ranglijst, die in ieder geval een gezond portie strijdlust met zich meebracht. Daarin deden de geelzwarten in het eerste bedrijf nog wel onder voor de thuisclub. Vooral door veel foute inspeelpasses kon Ter Leede de runner up goed bijhouden. In het eerste kwartier leek de opzet met Rafaël Uiterloo nog wel te slagen. De balvaste aanvaller werd menigmaal gevonden, maar kansen bleven vooralsnog uit. Aan de andere kant aaide Toon Zwetsloot in de 14e minuut het leer met het hoofd uit een vrije trap, waardoor deze niet op het doel kwam en kopte dezelfde speler twee minuten later weer uit een vrije schop over.

Daarna was het aan Benjamin Roemeon, die in de 17e minuut na een combinatie met Coen vloedgraven en Roald de Vries naar binnen trok en kon aanleggen voor een schot. In de wedstrijd hiervoor schoot de rappe aanvaller steevast te hoog, maar nu drukte hij de bal steeds goed. Op deze inzet lag keeper Daan Prins echter in de weg. In een gelijkwaardige partij nam de thuisclub in de 30e minuut echter een voorsprong en DVS mocht die zich aanrekenen. Basil Camara verspeelde de bal aan de linker zijlijn, waarna Ter Leede het goed uitspeelde en Rob Steemers uiteindelijk doelman Daan Huiskamp kon omspelen en de 1-0 maakte.

Daarna had het nog erger voor de geelzwarten kunnen worden, maar Joey van den Berg vond twee minuten later geen medespeler vrij voor de goal en bij de volgende goedlopende aanval van de gastheren ging dezelfde aanvaller over de voet van Daan Huiskamp. Hier ging echter buitenspel aan vooraf. Met twee kopballen van Joshua Patrick, die rond de 40e minuut naast gingen, deed DVS voorzichtig wat terug. De extra tijd was al aangebroken, toen er net buiten de ‘zestien’ een overtreding begaan werd op Benjamin Roemeon. Waar de thuisclub een soortgelijke mogelijkheid niet benutten, zag de strijdvaardige Oktay Öztürk de ruimte naast de muur en schoot hard de 1-1 in de uiterste rechterhoek. Zodoende konden de Ermeloër toch nog prettig gaan rusten in de wetenschap, dat het allemaal beter kon. Dat zag ook de nieuw aangestelde interim-trainer, Simon Ouaali, die zich in een hoekje van de tribune onopvallend opgesteld had.

DVS pakt winst na rust
En beter ging het na de rust. Met meer flair en zelfvertrouwen werd Ter Leede in de tweede helft teruggedrongen. Langer dan een kwartier kon Daan Huiskamp toekijken en alleen als hij bij de opbouw betrokken werd kreeg hij wat te doen. En ook de mogelijkheden deden zich nu voor om te scoren. Op aanspelen van Jorran van Santen had het hakballetje van Benjamin Roemeon in de 57e minuut nog geen kans, maar het was duidelijk, dat DVS steeds dichterbij kwam. Twee schoten gingen in de volgende minuten over, waarvan dat van Jeremy Joker rakelings.

Na een kwartier kopte Dirk Hoekstra een bal uit de doelmond. Trainer Stef Roodakkers van Ter Leede besloot tot zijn eerste wissel met Jeffrey Bok voor Steven Wajer. Uit de voortzetting van een vrije schop kwam Joey van den Berg vanaf links direct hierop tot een schot in de korte hoek, dat door Daan Huiskamp gekeerd werd. Halverwege de tweede helft trog Benjamin Roemeon nog de paal en kort hierna kapte de aanvaller zijn man goed uit, maar kon hij doelman met zijn schot niet verschalken. Nadat de bal uit een combinatie net te ver voor Oktay Öztürk was voor een doelpoging kon Ter Leede in de tegenaanval, wat door Toon Zwetsloot besloten werd met een schot op de paal. Met nog een kleine twintig minuten te gaan werd aan beide zijden gewisseld. Joshua Patrick maakte plaats voor Olivier Pilon en Dirk Hoekstra verliet bij de thuisclub het veld voor Mike Boelee. Direct hierop zag het er riant uit voor Ter Leede, toen het met vier man tegenover twee geelzwarten kwam te staan, maar de Sassenheimers speelden dat niet goed uit. Een kwartier voor tijd werd Enrico Patrick gewisseld gewisseld voor Frank van den Burg, die zijn invalbeurt al meteen met een verre inworp begon. Daaruit kopte Rafaël Uiterloo achterwaarts op de paal, waarna Benjamin Roemeon evenmin kon afwerken. In de 79e minuut kreeg DVS dan loon naar werken; Benjamin Roemeon kwam uit de voorzet van Olivier Pilon nog niet tot een schot, maar legde goed af op Oktay Öztürk, die van net buiten het strafschopgebied de bal stijf in het kruis joeg, 1-2. De wissel direct hierop aan Sassenheimse kant (Sami Mouchih-Omar Limon) leverde geen score op. Aanvaller Rafaël Uiterloo mocht vijf minuten voor tijd gaan rusten, waarvoor middenvelder Soufian Moro in het veld kwam. Ter Leede ging natuurlijk nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam niet verder dan een aantal indraaiende spelhervattingen. Die waren een makkelijke prooi voor Daan Huiskamp of de Ermelose verdediging.  Aan de andere kant lukte het Olivier Pilon en Benjamin Roemeon nog net binnen de reguliere speeltijd om doelman Daan Prins met hun schoten te verslaan. DVS liep door een betere tweede helft dus geen verdere schade op in de titelrace.

“De overwinning was terecht”
“We hebben het systeem wel laten staan, maar kozen voorin wel voor een balvastere spits, waar Benjamin en Joshua omheen konden voetballen.”, aldus lichtte Jaap de Vries de opstelling toe. Hij zag dat plan aanvankelijk ook slagen: “Het eerste kwartier waren we daar ook best goed in en kregen een paar kansen. Dat werkte dus wel goed. Daarna werden er toch foute keuzes gemaakt; we vergaten Rafaël te zoeken. Ook de tegenstander ging de passlijnen dichtzetten. Daardoor kwamen we meer in het gevecht. Uiteindelijk komen we uit het niets met 1-0 achter. Dat heeft toch weer impact op de jongens gehad. Gelukkig pakten we het toch weer op kort voor de rust. We hadden weinig kansen voor de rust, maar gelukkig gaat die vrije trap erin.

Een goede vrije trap op een belangrijk moment. In de tweede helft zochten we Rafaël weer beter. In de rust hebben gezegd, dat we goed kunnen voetballen en dat we net zoals twee weken teug tegen VVSB het gas erop moesten houden. De overwinning was terecht, nadat de bal een paar keer op de paal ging, net niet over de lijn ging. Ik denk, dat we in de tweede helft wel zes, zeven kansen hebben gehad. Dat die bal dan door Okkie in het kruisje geschoten wordt, is dat supermooi. Dat werd ook gevierd met het hele team en dat was een mooie afsluiting van een zware tijd. En nu mag Simon Ouaali het vanaf maandag als trainer gaan doen.”

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Enrico Patrick (75’ Frank van den Burg), Jorran van Santen, Basil Camara, Jeremy Jonker, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Oktay Öztürk, Joshua Patrick (71’ Olivier Pilon), Rafaël Uiterloo (85’ Soufian Moro), Benjamin Roemeon.
Opstelling Ter Leede: Daan Prins, Jordly Petronia, Dirk Hoekstra (72’ Mike Boelee), Ben van der Lans, Mounir Darrazi (79’ Omar Limon), Toon Zwetsloot, Jonathan Robertson, Sami Mouchih, Steven Wajer (62’ Jeffrey blok), Robert Steemers, Joey van den Berg.

Scheidsrechter: dhr. M. Jobse uit Sint Laurens (Middelburg)

Scoreverloop: 30’ Robert Steemers, 45+2’ Oktay Öztürk 1-1, 79’ Oktay Öztürk 1-2

Programma Derde divisie 23 november (speelronde 13; 13e ronde 1e periode):
Hoek had in deze speelronde de verplichte vrije beurt en moest toezien, wat de concurrentie ging doen. DVS vergrootte de voorsprong op de nummer vijf (21 uit 12) tot zeven punten. De geelzwarten hielden het gat op de koploper met 28 uit 12 op vijf punten. Ter Leede moest met 16 uit 12 een verlies van vier plaatsen op de ranglijst toestaan en staat nu elfde.
Sparta Nijkerk-DOVO: Aan het veldspel ligt het bij DOVO niet zozeer en ook op bezoek bij de koploper zagen de Veenendalers perspectief. Na de 3-1 was het over en werd het ook nog 4-1. Het marcheert heerlijk bij Sparta Nijkerk, dat de koppositie met 33 uit 12 moeiteloos consolideert. De roodwitten zitten met 8 uit 12 volop in de zorgen en alleen het doelsaldo houdt hen nog van een directe degradatieplaats af.
Harkemase Boys-GOES: Een vroege voorsprong voor de Harekieten paste geheel in de jacht op de tweede plek, maar de 2-0 na ruim een half uur bleek niet genoeg voor de thuisclub. GOES vond nog voor rust de aansluiting, kwam vroeg in de tweede helft gelijk en weerstond na de 2-3 halverwege het tweede bedrijf de druk. Harkemase Boys zag als nummer drie de achterstand op DVS weer toenemen tot vijf punten. De Bevelanders konden nog niet afkomen van de positie van beste herkanser, maar verschafte zich met nu 13 uit 13 wel wat lucht ten opzichte van de onderste drie.
ODIN’59-FC Lisse: Dankzij een goede goalie kwamen de bezoekers niet met 3-0 achter en na de rust verhing het de bordjes. Met 0-3 kroonde FC Lisse, dat een plaats bij de eerste vijf tot heeft, dicht bij dat streven. Met 20 uit 13 staat FC Lisse nu zesde. ODIN’59 bleef vierde met 22 uit 12.
Barendrecht-VVSB: De winst op DVS deed Barendrecht goed; het bravour nam toe en na de 2-0 voorsprong kwam het niet meer in gevaar. Na de 3-0 deed de nieuwe club van Richard Plug wat terug. Met 19 uit 13 nemen de Bongerd-bewoners nu de achtste plaats in. Met 16 uit 12 viel VVSB uit het linker rijtje naar de elfde stek.
Excelsior’31-ONS Sneek: Het zag er voor de hekkensluiter na een uur nog alleszins redelijk uit met een 2-0 stand, maar een zeer aanvallend ingesteld Excelsior’31 wilde de eerste thuiszege extra glans geven. In het laatste half uur volgde de afstraffing. Smetje op de wedstrijd was de rode kaart voor Davina. Bij een 5-0 stand deed ONS wat terug, maar het werd nog 6-1, waar de dubbele cijfers makkelijk gehaald hadden kunnen worden. De Rijssenaren mogen er twee weken van genieten als de nieuwe nummer zeven met 19 uit 13. Voor de Snekers ziet het er met 3 uit 12 hopeloos uit met een achterstand van elf punten op de eerste veilige plaats en ook de naaste concurrenten bevinden zich op vijf punten.
VVOG-Jong Almere City FC: Een kwartier lang leek het nog een wedstrijd, maar daarna waren de Almeerse beloften een maatje te groot voor een machteloos VVOG. Met een 0-3 eindstand na een 0-1 ruststand was Jong Almere City FC nog mild voor de “Groenen”. De Harderwijkers bezetten na deze nederlaag de voorlaatste plaats met 8 uit 12, terwijl de beste herkanser nog drie punten wegliep. De polderbewoners kwamen met 17 uit 12 weer in het linker rijtje.
SteDoCo-Ajax (am): Ondanks dat de aanvallende bedoelingen van de hoofdstedelingen niet onder deden voor die van SteDoCo, won de thuisclub afgetekend met 3-0 met een prachtig schot van Joran Schröder als slotstuk. Ajax kon met 14 uit 12 dus niet over Ter Leede heen gaan en bleef dertiende. De Hoornaars worden op doelsaldo met 17 uit 12 nog uit het linker rijtje gehouden.