6 - 0

3e divisie 3e divisie zat

14 december 2019 14:30

F.R. (Frank) de Winter

Dat DVS’33 Ermelo in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar een heel lastige wedstrijd tegemoet zou gaan, was geen verrassing. Dat het op bezoek bij FC Lisse in de voorlaatste speelronde van de eerste competitiehelft een eclatante nederlaag zou worden wel. De thuisclub kende door meerdere geblesseerden en het inpassen van een een behoorlijk aantal nieuwe spelers een beroerde competitiestart, maar herstelde zich daarvan met een fraaie reeks; de ploeg van scheidend trainer Robbert de Ruiter bleef de laatste zes wedstrijden ongeslagen en moest alleen in de vorige wedstrijd een gelijkspel toestaan. En dat nog met grote tegenzin, want bij de gelijkmaker van Excelsior’31 zou de Lisser sluitpost gehinderd zijn. Dat deed niets af aan de goede opmars van FC Lisse, dat tegen de runner up vol zelfvertrouwen begon. Bij DVS ontbraken Benjamin Roemeon, toch gevreesd door de Lissenaren, en Oktay Öztürk vanwege een blessure. Natuurlijk werden de druistige ingevingen van de aanvaller aan Ermelose zijde gemist, maar ook de schotkracht en fysieke kracht van de middenvelder. Dat betekende, dat de frontlinie bestond uit Pilon, Uiterloo en Patrick en Jeremy Jonker doorschoof naar het middenveld. Jorran van Santen nam zodoende zijn vertrouwde positie weer in in het hart van de defensie.
DVS had voorafgaand aan dit duel de minst gepasseerde verdediging, maar gaf die status over aan de koploper, die deze middag geen fout maakte. De geelzwarten worden nu weer op de hielen gezeten door ODIN’59 met een punt achterstand. FC Lisse bezet na de ruime zege de beoogde plaats, namelijk de vijfde plek, en zal nu ongetwijfeld verder omhoogkijken.

Bij rust verdiende achterstand voor DVS
De eerste regendruppels daalden kort voor de aftrap al neer op “Ter “Specke” en dat zou al snel toenemen tot een felle bui. Dat maakte het toch al zwaar bespeelbare veld er niet beter op. Daar hadden beide ploegen natuurlijk last van, maar de gastheren kenden de omstandigheden beter dan de Ermeloërs. De geelzwarten kwamen dan ook niet of zelden tot goedlopende combinaties. Er kan niet gesteld worden, dat het aan Veluwse zijde aan inzet ontbrak, maar ook op strijdlust moest men zijn meerdere erkennen in de Lissenaren. Met meer duelkracht kwamen zij op het zware veld nog het makkelijkst aan combineren toe. Desalniettemin moest doelman Erik Cummings in de 7e minuut de eerste redding van de wedstrijd verrichten. Olivier Pilon nam een corner niet goed, maar kreeg nogmaals de kans om de bal voor te krijgen. Die legde hij op het hoofd van de lange Basil Camara, die inkopte. De goalie kon de bal echter nog net onder de lat wegtikken. Meer kansen kreeg DVS niet voor de rust. Een typerend moment deed zich twee minuten daarna voor aan de overzijde, waar Tom Duindam met een woeste, maar correcte sliding ervoor zorgde, dat de geelzwarten de bal niet konden wegwerken. Het leidde nog tot een schot van Jeffrey Klijbroek, waar Daan Huisman alle moeite mee had. Duelkracht zorgde er ook voor, dat de thuisclub in de 18e minuut een voorsprong nam. Kübilay Köylü was aan de zijlijn op links niet van de bal te zetten, legde af op Jeffrey Perez Stoof, die met zij afgemeten pass Tom Duindam lanceerde. Kennelijk dacht doelman Daan Huiskamp, dat de meelopende Basil Camara de spits nog wel zou bijhalen en aarzelde om uit te komen. De aanvaller tikte de bal nog net te ver voor hem uit, maar kon zijn schoen er toch nog tegenaan krijgen om de goalie simpel te verslaan, 1-0. Halverwege de eerste helft stond FC Lisse een aantal minuten met een man minder vanwege een hoofdwond bij Boyd Stevens, maar de Ermeloërs kregen in die fase toch nog geen grip op de tegenstander, die in een 4-4-2 opstelling het middenveld controleerde. In de 27e minuut hield Köylü twee DVS’ers bezig met zijn actie op de rand van de zestien, waarna er een schietkans ontstond voor Jeffrey Klijbroek. Hij schoot naast. De 2-0 met een half uur voetbal leek een spiegelbeeld van de openingstreffer. U lag het op rechts open en verzond Klijbroek de pass, waardoor de behendige Ayoub Aït Afkir vrije doordocht had. De hoek om af te ronden was weliswaar moeilijker dan bij de 1-0, maar de middenvelder schoof het leer in de korte hoek feilloos binnen, 2-0. De voorsprong was verdiend en die had halverwege het duel nog hoger kunnen zijn. Na een goede interceptie in de voorlaatste minuut voor rust ging Jorran van Santen lopen met de bal en verspeelde die weer. Daaruit ontstond de voorzet, waaruit Tom Duindam inkopte. Daan Huiskamp sloeg de bal weg, maar in de rebound schoot Tom Noordhoff in. Vloedgraven stopte het leer met de voet. De laatste mogelijkheid was ook voor de thuisclub, toen Enrico Patrick het op snelheid af moest leggen tegen Tom Duindam; uit zij assist schoot Afkir naast. De rebound van Tom Noordhoff eindigde in de handen van Daan Huiskamp.

Achterstand loopt na rust hoog op
Dat goed combinatievoetbal op dit veld voor DVS moeizaam mogelijk zou zijn werd wel onderkend. De ploeg zocht het na de thee wat meer met opportunistische ballen naar voren. Even leek er wat meer evenwicht in de wedstrijd, mede doordat de geelzwarten in die fase beter de persoonlijke duels ingingen. De eerste schietkans was echter weer voor de gastheren, toen Jeffrey Klijbroek in de 49e minuut kon uithalen. Daan Huiskamp had alle moeite om de natte bal onder controle te krijgen. De uittrap van de doelman werd doorgekopt door Rafaël Uiterloo, waardoor Joshua Patrick de kans kreeg om zijn slof onder de bal te zetten. Zijn volley ging over. Het zou tot de laatste tien minuten van de wedstrijd duren, voordat DVS weer wat afdwong. Soufian Moro werd er in de 56e minuut afgehaald voor Lars Dekker, die heel acceptabel inviel, maar de wedstrijd ook geen andere wending kon geven. Dat kwam vooral, doordat de wedstrijd net voor een uur voetbal volledig in het slot ging. DVS mocht zich die derde treffer heel erg aanrekenen. Enrico Patrick had immers het gevaar uit de pass van Tom Noordhoff gehaald en speelde terug op zijn keeper. Het moest een keer fout gaan en dat gebeurde ook. Daan Huiskamp probeerde de druk zettende Kübilay Köylü uit te kappen, maar het speeltuig werkte niet mee. De smaakmaker (FC Lisse had er deze middag wel meer) was bij zijn vorige club De Dijk een roepende in de woestijn, maar weet op “Ter Specke” een team om zich heen. Gezien zijn spel verdiende hij ook wel een doelpunt. De aanvaller plukte het leer van de schoen van Daan Huiskamp en kon simpel de 3-0 binnentikken. Vanaf dat moment wilde elke DVS’er, ook nog eens door de overvloedige regenval en harde wind dwars over het veld het liefst, dat de wedstrijd afgelopen zou zijn, maar ze moesten nog een half uur. En het werd er alleen maar erger op. Kort nadat FC Lisse een overtalsituatie onbenut had gelaten met een zwak schot Ayoub Aït Afkir. De aanval was echter nog niet afgelopen en Tom Duindam bleef in de 65e minuut goed aan de bal, toen hij uit nog altijd lastige hoek aanlegde voor een schot. Dat ging bij de eerste paal binnen, 4-0. Trainer Simon Ouaali wisselde maar eens defensief door Rafaël Uiterloo er in de 66e minuut af te halen voor Frank van der Burg, maar het kon nog slechter. In de 69e minuut tikte Daan Huiskamp een afstandsschot van Afkir net over het doel. Uit de hoekschop, die hier op volgde, kwam verdediger Jeffrey Perez Stoof voor de goalie en kopte zijn ploeg naar een 5-0 voorsprong. Twee minuten later kopte hij uit een vrije trap net naast. Bij DVS werd de volgende verdedigende wissel toegepast, toen Mark Bouwman in de 73e minuut Coen Vloedgraven verving. Robbert de Ruiter gunde zijn gehele voorhoede met nog een klein kwartier te gaan een publiekswissel. De doelpuntenmakers Duindam, Köylü en Afkir gingen eraf voor Luca Tarani, Jaap Zwetsloot en Oussama Siali. Het deed niets af aan de slagkracht bij FC Lisse. Desalniettemin rook DVS nog even aan een eretreffer. Nadat een vrije trap van Olivier Pilon in de 82e minuut naast ging, kon Basil Camara na een vrije schop van Roald de Vries in de rebound uithalen, maar zijn inzet ging van dichtbij over. Het schot van de centrale verdediger van zo’n vijftig meter werd goed door doelman Cummings ingeschat. Het slotakkoord was vervolgens voor de thuisclub, toen invaller Luca Tarana Jorran van Santen aan de zijlijn een loer draaide en vervolgens kon opstomen. Toen hij invaller Frank van der Burg tegenkwam, zette hij een andere invaller, Oussama Siali vrij voor Daan Huiskamp, die met een enkel bal voor de zesde keer voor de treurige gang naar het net verwezen werd. Het was zijn dag niet. DVS leed de grootste nederlaag sinds de ontluisterende 5-0 bij Noordwijk vorig seizoen. Natuurlijk zorgt de 6-0 nederlaag ervoor, dat DVS het kalenderjaar in mineur afsluit en pas op 11 januari (na een oefenwedstrijd op 7 januari thuis tegen NSC) pas weer sportieve revanche kan halen op ODIN’59.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Enrico Patrick, Jorran van Santen, Basil Camara, Roald de Vries, Jeremy Jonker, Soufian Moro (56’ Lars Dekker), Coen Vloedgraven (73’ Mark Bouwman), Joshua Patrick, Rafaël Uiterloo (66’ Frank van der Burg), Olivier Pilon.
Opstelling FC Lisse: Erik Cummings, Mo Adouch, David Verweij, Boyd Stevens, Jeffrey Perez Schoof, Ayoub Aït Afkir (78’ Oussama Siali), Jeffrey Klijbroek, Tom Noordhoff, Lars Rauws, Kübilay Köylü (78’ Jaap Zwetsloot), Tom Duindam (78’ Luca Tarana).

Scheidsrechter. F.R. de Winter uit Blaricum

Scoreverloop: 18’ Tom Duindam 1-0, 30’ Ayoub Aït Afkir 2-0, 59’ Kübilay Köylü 3-0, 65 Tom Duindam 4-0, 69 Jeffrey Perez Schoof 5-0, 90’ Oussama Siali 6-0.

Resultaten Derde Divisie 14 december (speelronde 16; 16e ronde eerste periode):
Barendrecht mocht in deze laatste speelronde in 2019 (teven voorlaatste in de eerste competitiehelft) toezien, hoe er een aanval gedaan wordt op de zevende plek. De Zuid-Hollanders staan met 22 uit 15 nog steeds zevende. De wedstrijd GOES-Ter Leede werd afgelast. Prettige bijkomstigheid voor de Bevelanders was, dat het door die afgelasting een plaatsje steeg op de ranglijst en met 16 uit 14 nu vier clubs onder zich heeft. Ter Leede zakte wel en staat met 19 uit 14 elfde.
DVS bezet met 32 uit 15 nog steeds de tweede plek en gaat dus als runner up de winterstop in. Dat is een plaats om hard voor te strijden, want die levert niet alleen gegarandeerd deelname aan de nacompetitie op, maar ook nog eens een bevoorrechte positie in dat extraatje voor promotie. Ook FC Lisse, dat nu met 27 uit 16 vijfde staat (maar een week langer winterstop heeft), zal zich nu zeker kansen op de nacompetitie toedichten.
ONS Sneek-Sparta Nijkerk: De wedstrijd had alles om de grootste uitslag van het seizoen te leveren, maar bij een 0-1 stand maakte ONS Sneek tegen de verhouding in gelijk. In een superieure partij bleef het bij een “schamele” 1-4. Sparta Nijkerk heeft geen vooralsnog concurrentie meer voor de titel met een voorsprong van 10 punten op DVS en 11 op ODIN’59. De koploper mag zich nu met ongetwijfeld een goed gevoel gaan opmaken voor de bekerwedstrijd thuis tegen NAC op 18 december. Voor de Snekers is de nacompetitie weer een puntje verder weg. Met 6 uit 15 bedraagt dat gat nu 6 punten en aan de eerste veilige plaats met een achterstand van 10 punten hoeft nog niet gedacht te worden.
VVOG-ODIN’59: De Harderwijkers begonnen aanvallend met een mogelijkheid tot scoren, maar ODIN’59 ging met een 0-2 stand rusten. Pas bij 0-3 deed VVOG wat terug, maar een goed resultaat zat er niet meer in. De verliezer was wel tevreden over het vertoonde spel. De Heemskerkers maakten er ook nog 1-4 van en daarmee naderden zij DVS tot op een punt. Op 11 januari mogen zij een directe aanval op de tweede plaats doen tijdens hun bezoek aan Ermelo. Op 17 december brengen de Heemskerkers een bezoek aan de convenantpartner van de Ermeloërs voor de tweede ronde in de KNVB Beker. VVOG staat met 8 uit 15 voorlaatste en zag de slechtste herkanser een punt weglopen.
VVSB-Harkemase Boys: De thuisclub leek met tweemaal een voorsprong op weg naar de eerste overwinning onder oefenmeester Richard Plug, maar kreeg door nog eens twee Friese treffers de kous weer op de kop. Daarmee sloten de paarsgelen het slechtste jaar sinds lange tijd af met hoop op een beter 2020. Vooralsnog als beste herkanser, want VVSB heeft wel evenveel punten als GOES (16), maar speelde wel een wedstrijd meer, zodat het betere doelsaldo geen soelaas biedt. Harkemase Boys kwam als nummer vier terug tot 3 punten van DVS.
Jong Almere City FC-Hoek: Terwijl de regen ongenadig neerdaalde in de polder, droogden de Almeerse beloften hsv Hoek af met 4-1. Jong Almere City bleef daardoor met 20 uit 15 de nummer acht. Hoek zag FC Lisse over zich heen komen en gaat als zesde met 25 uit 15 de winterstop in.
Ajax-Excelsior’31: De promovendus kon op “De Toekomst” niet brengen, wat het in eerdere wedstrijden wel kon en ging er met 4-0 op. Positieverbetering zat er dus niet in voor de Rijssenaren, die met 20 uit 15 nog net in het linker rijtje staan. Ook niet slecht. Ajax kwam op hetzelfde aantal wedstrijdpunten, maar heeft een beduidend slechter doelsaldo en valt zodoende net buiten het linker rijtje.
SteDoCo-DOVO: Bewaarde de thuisclub het beste voor de bekerwedstrijd bij IJsselmeervogels? De vroege voorsprong nodigde daar misschien toe uit, maar toen DOVO halverwege de eerste helft fraai gelijk maakte, zat er niets meer in het Hoornaarse vat. De 1-1 kostte SteDoCo een plaats op de ranglijst, dat nu met 18 uit 15 twaalfde staat. De Veenendalers konden met 12 uit 15 de aansluiting met de eerste veilige plaats en de beste herkanser nog niet maken. De bezoekers liepen wel een punt weg van VVOG.