Jarreau Manuhuwa

3e divisie 3e divisie zat

7 september 2019 14:30

KNVB

DVS’33 Ermelo heeft voor eigen publiek in de derde speelronde op een prettige manier kennis gemaakt met GOES. De organieke zondagclub legde in Ermelo weinig aanvallende bedoelingen aan de dag en zag de thuisclub met een 2-0 voorsprong de rust in gaan. Die marge werd na de pauze verdubbeld, zodat de Bevelanders met drie punten boven de staartclubs staat. De vijf clubs, die nog geen punt inleverden, deden dat ook nu niet. Alleen kon Jong Almere City FC er geen drie aan toevoegen, omdat het vrij was van competitieverplichtingen. De overige vier deden dat wel; DVS schoof op basis van het beste doelsaldo door naar de koppositie.
Voor trainer Richard Plug was er nu wat meer te kiezen in zijn basiself. Jorran van Santen zat immers weer op de bank, evenals Christiaan van Hussen na een langere periode van blessureleed. De basis was exact hetzelfde als een week eerder in Amsterdam.

Belangrijke treffer net voor rust
Van meet af aan werd duidelijk, dat de thuisclub de meest aanvallende intenties had. Jarreau Manuhuwa trok in de 8e minuut net buiten de ‘zestien’ ook aan de noodrem, toen Oktay Öztürk op kracht doorbrak. Dat leverde de Zeeuwse verdediger ook een gele kaart op. De middenvelder nam de vrije trap zelf. Die werd weliswaar hard en strak ingeschoten, maar ging wel over. Pas in de 13e minuut haalde Sylvio Hage op de linkerkant de achterlijn, maar de voorzet bereikte Steve Schalkwijk niet, doordat Basil Camara ertussen zat. Zo zou de Ermelose defensie deze middag nagenoeg niks weggeven. De spelers toonden een uitstekende teamgeest en hielpen elkaar goed. Aan de andere kant lukte het DVS nog maar niet om de voorsprong te verkrijgen. Die leek in de 15e minuut aanstaande toen Benjamin Roemeon zijn rush besloot met een assist op Joshua Patrick. Die kwam echter net achter de aanvaller, zodat de Ermeloërs nog geduld moesten oefenen. Natuurlijk was er het spookbeeld van de uitwedstrijd van de Zeeuwen tegen DOVO, waar zij ondanks een immens veldoverwicht en veel kansen voor de Veenendalers met een 2-3 zege huiswaarts keerden. In de 17e minuut vond Enrico Patrick, aan wie een Goese verdediger was opgeofferd, het hoofd van broer Joshua. Die ging via een tegenstander naast. Uit de hoekschop kopte Oktay Öztürk in de handen van de keeper. Halverwege het eerste bedrijf kwam dan toch de verdiende voorsprong voor de gastheren. Ook nu was de voorzet van Enrico Patrick. Joshua Patrick schampte het leer met het hoofd nog voor de eerste paal, maar kopte wel raak hoog in het doel, 1-0.

Drie minuten later kreeg hij uit een corner weer het hoofd tegen de bal, maar die doelpoging ging voorlangs. Het eerste half uur zat er bijna op, toen Daan Huiskamp een eerste serieuze redding moest doen, toen Mart de Kroo vanuit de tweede lijn hard inschoot. Doelman Daan Huiskamp ranselde het speeltuig weg. In de 33e minuut moest de goalie weer alert zijn op een vrije schop richting de korte hoek, maar ook deze pareerde hij. De rust dreigde in te gaan met een nipte voorsprong, maar vlak voor de thee nam DVS meer afstand. Benjamin Roemeon lanceerde op links Joshua Patrick, die oog had voor Olivier Pilon. De voorzet werd een voetbeweging binnengeschoten de Amersfoorter, 2-0. Dat was op zich natuurlijk net wat prettiger rusten.

Soevereine score na rust
Na de wisseling van speelhelft was de eerste mogelijkheid ook weer voor DVS. Na een actie op rechts vond Enrico Patrick met zijn voorzet Olivier Pilon, die zijn schot door een verdediger van richting veranderd zag worden. Voor het eerst in de wedstrijd slaagde GOES erin om door de verdediging van DVS te komen. Jop Dekker zette een rush in en werd niet afgestopt. Hij beëindigde die met een pass op Steve Schalkwijk, maar die was te hard, zodat de alerte Daan Huiskamp kon oprapen. Dat was het ook, wat de Zeeuwse aanvallende dadendrang betreft tot de slotfase. De thuisclub bleef zicht houden op een hogere score, maar Benjamin Roemeon voerde zijn actie net te veel door in de 57e minuut. Precies na een uur voetbal legde Enrico Patrick het leer panklaar op het hoofd van zijn broer, die weer prachtig in de lucht hing, maar wel ruim naast kopte. Een voorzet van Olivier Pion na een interceptie van Coen Vloedgraven in de 71e minuut belandde in de handen van doelman Brian Meulmeester.

Enrico Patrick probeerde een minuut later de Zeeuwse sluitpost te verrassen met een schot vanaf de zijlijn, dat wel degelijk richting de linker kruising koerste. De verrassing bleef uit dankzij Brian Meulmeester. Nadat Oktay Öztürk ook zijn schot gestopt zag worden door de doelman maakte Olivier Pilon voor het laatste kwartier plaats voor Christiaan van Hussen. Voordat de middenvelder zijn invalbeurt zou bekronen, worstelde Joshua Patrick zich door de Goese verdediging, maar zijn inzet smoorde onder keeper Brian Meulmeester. Vijf minuten later stond dezelfde aanvaller wel aan de basis van de 3-0, toen zijn kopbal alle richting miste en zich vervolgens een slag in de rondte werkte om er vanaf links nog een voorzet uit te persen op Christiaan van Hussen. Die joeg de bal in het dak van het doel. Natuurlijk was de koers wel gelopen. Ook een andere invaller aan Ermelose zijde zou zijn handtekening nog onder een doelpunt zetten, maar pas nadat GOES in de 87e minuut de zekere nul achterin nog leek te verstoren. Uit een vrije trap kwam Jelle Klap nog vrij voor het Ermelose doel, waarbij de geelzwarten dachten aan buitenspel. Basil Camara reclameerde nog wel, nadat de rechtsback over had geschoten. Het kwam de captain op een goedkope gele kaart te staan. Het laatste wapenfeit was weer voor DVS, toen Enrico Patrick in het strafschopgebied onheus gestopt werd. Daniël van Warven mocht erachter gaan staan en miste in de voorlaatste minuut niet, 4-0. Een ruime overwinning dus voor de geelzwarten, die nu met de volle buit het beste doelsaldo heeft.

“kleine tactische aanpassingen”
Wat de opstelling betrof, had oefenmeester Richard Plug voor deze wedstrijd wat meer mogelijkheden: ”Jorran was weer fit, dus ik had een keuze kunnen maken tussen hem en Frankie. Joran is een betere opbouwer, maar Frank is een echte, goede verdediger. Tegen twee spitsen is Frank wat meer in zijn element dan Jorran. Het was voor mij dan ook geen issue om dat te veranderen met vorige week. Ik heb me voor deze wedstrijd niet zo laten leiden door de uitslag van GOES bij DOVO (2-3 winst ondanks een veld- en kansenverhouding van de Veenendalers). Ik heb gekeken, waar wij hen pijn konden doen. DOVO heeft andere wapens dan wij en wij andere dan DOVO.

Ik heb Enrico minder hoog druk laten zetten en dat anders opgelost met mijn aanvallers breder uit elkaar. Dat zijn kleine tactische aanpassingen, die je als trainer toevoegt. Normaal heb ik Coen en Oktay naast elkaar, maar nu stond Oktay wat dieper. Het was jammer, dat we niet eerder in de wedstrijd 2- en 3-0 maakt. Daarvoor misten we in de eindfase net te veel extra klasse. Maar de tegenstander gaf ook weinig ruimte weg. Dan krijgen ze ook nog die schietkans voor de rust, die Daan goed pakt en die halve kans uit een corner. En dan in de tweede helft nog die kans uit buitenspel, die overging. Daarmee hebben we weer de nul gehouden en daar begint alles mee. Dan hoef je maar een keer te scoren om te winnen. Als ik zou mogen kiezen om alle wedstrijden met 7-5 te winnen (zoals DOVO-VVOG) of met 2-0, zou ik voor het eerst kiezen, maar mijn keeper en verdedigers zouden gek worden. Bij 1-0 kan het nog alle kanten op, die 2-0 was lekker, maar ik zat pas rustig bij die 3-0. Dan hoop je, dat het direct na de rust niet 2-1 wordt, want dan gaan zij er weer in geloven. Die 3-0 had eerder moeten vallen, maar daarvoor hadden we in deze wedstrijd niet de extreme finesse. Wij hebben niet een typische nummer tien, die de spitsen bediend en dan moet het komen vanuit het positiespel. Misschien dat Moro dat kan, maar die is geblesseerd. Nu staan er andere middenvelders. Voor Christiaan en Daniël is het wel lekker, dat ze als invaller hebben gescoord.”

De volgende klus is de moeilijke uitwedstrijd in Harkema: ”De historie tussen DVS en Harkemase Boys ken ik niet, maar ik vind, dat Harkema een goede ploeg heeft met goede spelers. Een hele lastige ploeg. Ik denk, dat veel clubs in de Derde divisie dit seizoen sterker zijn geworden. Of wij sterker zijn geworden, weet ik niet, maar wel in de teamspirit. Men verwacht van mij, dat ik goed ben om een team te smeden. Dat heb ik in het verleden gedaan en wil ik ook hier gaan bewijzen.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Enrico Patrick, Frank van der burg, Basil Camara, Jeremy Jonker, Lars Dekker, Oktay Öztürk (84’ Daniël van Warven), Coen Vloedgraven, Olivier Pilon (75’ Christiaan van Hussen), Joshua Patrick, Benjamin Roemeon.
Opstelling GOES: Brian Meulmeester, Jelle Klap, Sherief Tawfiek, Jarreau Manuhuwa, Jop Dekker, Ralph de Kok, Hieposs Nguyen, Ruben Hollemans, Mart de Kroo, Steve Schalkwijk, Sylvio Hage (81’ Ruben Besuyen).

Scheidsrechter: Dhr. D. Schaper uit Dokkum

Scoreverloop: 23’ Joshua Patrick. 43’ Olivier Pilon, 82’ Christiaan van Hussen 3-0, 89’ Daniël van Warven (pen.) 4-0.

Resultaten Derde Divisie 7 september (speelronde 3, 3e ronde eerste periode):
Jong Almere City FC kon de koppositie dus niet verdedigen door de vrije zaterdag en DVS maakte daar graag gebruik van om door te schuiven. GOES bleef op drie punten staan, waarmee het vijf clubs onder zich houdt. Verder werd er op zes velden vier keer of meer gescoord met een ongelofelijke korfbaluitslag in Veenendaal.
Sparta Nijkerk-FC Lisse: De Nijkerkers denderen door en blijft ook na drie speelronden nog zonder puntverlies. Na een 2-1 ruststand won Sparta redelijk gemakkelijk met 4-1. Daarmee houden de oranjehemden gelijke tred met DVS. FC Lisse is een van de drie clubs, die nog wacht op het eerste punt en houdt qua doelsaldo alleen VVOG onder zich.
Ter Leede-Harkemase Boys: Henny Bouius was direct in de tweede helft na een 0-0 ruststand de grote man bij Harkemase Boys. Tweemaal was hij trefzeker, waarmee de Harekieten met 0-2 wonnen in Sassenheim. Ter Leede zakte op de ranglijst met 3 uit 3 naar de elfde plek.
Hoek-Ajax (am): Bij de thuisclub was Rik Impens op schot. Hij leverde de helft van de productie in de met 6-1 gewonnen wedstrijd tegen Ajax. Die score kwam vooral tot stand vanuit de omschakeling. Hoek is eveneens nog zonder puntverlies en heeft een net wat minder doelsaldo dan DVS. De Amsterdammers moeten het eerste punt nog binnenhalen. Zij speelden een wedstrijd minder dan de twee clubs eronder.
ODIN’59-Barendrecht: Veel spektakel op “Assumburg”, waar de bezoekers net een keer vaker scoorden dan ODIN’59. Na een 0-1 ruststand werd er in de extra tijd bij een 2-3 stand nog tweemaal gescoord. Beide clubs een keer, zodat de eindstand 3-4 werd voor Barendrecht. Zodoende bezetten de Rijnmonders de zesde plaats met 6 uit 3. De Heemskerkers bleven met 3 uit 3 nog wel in het linker rijtje dankzij het beste doelsaldo.
Excelsior’31-VVSB: De gevallen Tweededivisionist liet Excelsior’31 op de eigen “Koerbelt” niet voetballen en vertrok met een 0-2 overwinning naar Noordwijkerhout. VVSB klom daardoor met nu 4 uit 3 naar de achtste stek, terwijl de Rijssenaren uit het linker rijtje vielen met hun drie punten.
DOVO-VVOG: Een knotsgek duel op “Panhuis”, waar de thuisclub een vroeg verkregen marge van twee uiteindelijk over de streep trok, maar waar VVOG er met een 4-3 stand halverwege wel in slaagde om het verschil terug te brengen een miniem. Niet meer bij 6-5, zodat het dus 7-5 werd. Ongekend op dit niveau; twaalf doelpunten in een wedstrijd. Het hielp DOVO naar de zevende plek met 4 uit 3. De Harderwijkers sluiten puntloos de rij met ook nog eens het meeste aantal tegentreffers in deze divisie.
ONS Sneek-SteDoCo: De bezoekers leken na een 2-1 ruststand tegen hun derde competitienederlaag aan te lopen, maar in de slotfase worstelde SteDoCo zich nog naar een 2-2 gelijkspel. Daar zal ONS het minst tevreden mee geweest zijn. Beide clubs zijn echter van de hatelijke nul af. Aangezien de Snekers al een vrije beurt hebben gehad, staan zij nu een plaats hoger dan de Hoornaars, die de veertiende positie innemen.