Wederom een gelijkspel tegen de ploeg uit Steenwijk

d' Olde Veste'54 VR1

1 - 1

2e klasse C

7 maart 2020 15:00

Na twee weken zonder competitie mochten we eindelijk weer de wei in. We mochten aantreden tegen d’Olde Veste in Steenwijk. Onze vorige ontmoeting eindigde in een gelijkspel (0-0).

Opstelling als volgt: Op de goal: Heidi
Verdediging: Jolinde, Claudia, Erika, Joy
Middenveld: Emma S., Shanna, Marloes en Carlijn
Aanval: Latisha en Sabrina

Om 15:00 klinkt het fluitsignaal en trappen we af. De eerste 10 minuten zijn van onze kant een beetje chaotisch. We zijn niet zo scherp en telkens een stapje te laat bij onze tegenstandsters. Rob besluit dan ook om tactisch iets te veranderen waardoor we naar een 4-3-3 opstelling gaan. Hierdoor schuift Carlijn van het middenveld door naar de spits. We krijgen wat meer controle en hierdoor ook wat meer ruimte om te voetballen. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd maar echt grote kansen komen er niet. Tijd om te rusten met een 0-0 tussenstand.

We bespreken in de kleedkamer wat er nog beter kan, maar voornamelijk dat we de 2e helft zo doorgaan en een ieder z’n beste beentje voor moet blijven zetten.

We beginnen de 2e helft goed. In de 47e minuut scoort Carlijn op assist van Marloes de 1-0! In de 53e minuut krijgt Shanna in onze 16 de hand van haar tegenstander in haar gezicht waardoor ze onderuit gaat en de tegenstander vanaf de 16 meter de bal over Heidi heen schiet. Waar wij vonden dat dit toch zeker een overtreding was van deze speelster, dacht de scheids er helaas anders over.. hij had het niet gezien. Na wat ophef van onze kant besluit de scheids Shanna een gele kaart te geven, waarom werd door ons niet helemaal begrepen. ‘We moeten door’ zoals onze Joy zou zeggen en dat deden we dan ook. Met een stand van 1 tegen 1, besluiten we dat we keihard moeten knokken want we verdienen het niet om hier met een verlies het veld af te stappen. In de 63e minuut is het Latisha die 1 op 1 met de keepster komt, maar deze laatste redt. In de 65e minuut kom Naomi voor Sabrina in het veld. Joy schuift door naar de voorhoede en Naomi neemt haar vaste plekje op de rechtsback in. In de 70e minuut verlaat Shanna geblesseerd het veld en komt Deborah voor haar het veld in. Hierna zijn er nog een aantal kansen over en weer. Aan het einde van de wedstrijd staat Latisha wederom 1 op 1 met de keepster, maar wanneer deze klaar is om de 1-2 binnen te schieten, besluit de scheidsrechter af te fluiten. Wederom een beslissing die door ons niet te begrijpen viel, maar je doet er weinig aan.

We mogen tevreden zijn over ons spel en doorzettingsvermogen en hadden misschien nog wel 2 puntjes erbij verdiend. Volgende week begint de derde periode en spelen we weer een verre uitwedstrijd, dit keer in Wierden tegen SVZW. We gaan er alles aan doen om dan in plaats van 1 punt, ze alle drie mee te nemen naar Ermelo.