ZVV '56 VR1

2e klasse C

15 februari 2020 14:30

H. Cegerek

Op 15 februari stond er een belangrijke wedstrijd op het programma: DVS ’33 VR1 - ZVV '56 VR1. Winst zou voor de dames van DVS een plek in de top vier van de competitie op kunnen leveren.

De wedstrijd van DVS ’33 VR2 liep uit, waardoor de dames even moesten wachten voordat ze het veld konden betreden. Na even wachten en nog een paar laatste sprintjes kon de wedstrijd beginnen. De aftrap werd om 14.35 genomen.

In de 8e minuut was de eerste kans van ZVV. Ze kregen een corner, maar die werd opgevangen door de speelsters van DVS die goed uitverdedigden. Dit zou een van de weinige kansen zijn die ZVV deze wedstrijd zou krijgen. In de 14e minuut werd er een goede kans gecreëerd door een steekbal van Marloes. De keeper kwam uit, maar Latisha was snel en kon de bal nog net een tikje geven. Helaas belandde de bal naast het doel. De dames van DVS waren goed bezig en de kansen volgden elkaar snel op. In de 16e minuut kreeg Carlijn de bal en draaide mooi weg bij de tegenstander. Carlijn passte de bal naar Marloes die uithaalde. De bal kwam op de paal van het doel terecht en kaatste terug in de voeten van Jolinde. Jolinde legde de bal terug op Latisha, zij wou schieten maar werd geblokt door de tegenstander. De bal kwam bij Carlijn terecht en ook die haalde uit. De bal miste het goal op een haar na. Twee minuten later kregen de dames een corner mee, deze werd genomen door Latisha. De bal vloog over iedereen heen, maar Marloes stond er nog om de bal op te vangen. Ze gaf hem nog een keer voor, maar de bal werd weggewerkt door de verdediging van ZVV. Vlak hierna kregen de dames van DVS een vrije trap mee nadat Carlijn in haar rug werd geduwd. De vrijetrap was aan de rechterkant van het veld ter hoogte van de 16. Latisha gooide de bal in de 16 meter en dit resulteerde in een hoekschop voor DVS. Vanuit de hoekschop kwam de bal bij Carlijn terecht die de bal in de buitenkant van het zijnet schoot. De dames van DVS stonden goed te verdedigen en ZVV kreeg weinig kansen. In de 23e minuut kopte Carlijn de bal mooi door naar Latisha vanuit een ingooi. Zij ging er met de bal vandoor en haalde de achterlijn. Vanaf daar gaf ze de bal voor, maar Jolinde kreeg de bal helaas net niet onder controle. Een minuut later had Marloes een botsing met de tegenstander, waardoor ze een vrije trap kregen net voorbij de middenlijn. Dit was echter geen probleem voor Heidi die de bal klemvast had. In de 27e minuut kwam DVS weer met een aanval. Marloes schoot vanaf een afstand op het doel. De keeper hield de bal tegen, maar had hem niet vast. ZVV had geluk want er stond niemand van DVS voor de rebound. In de 31e minuut werd er een overtreding gemaakt op Joy. Latisha nam de vrije trap vanaf de zijlijn. De bal kwam voor het doel maar er was niemand die hem erin kopte. Twee minuten later werd Joy in haar rug geduwd en kreeg DVS wederom een vrije trap mee. Latisha schoot de bal vanaf 20 meter strak op het goal. De keeper van ZVV hield de bal tegen maar het lukte haar niet de bal klem te hebben. Carlijn ging voor de rebound maar de bal werd tegengehouden en vervolgens weggewerkt door de verdediging. De dames van ZVV waren niet bang om overtredingen te maken en dus volgden de vrije trappen elkaar op. De scheidsrechter floot voor een overtreding nadat Shanna een kopstoot in het gezicht kreeg. De wedstrijd werd snel weer hervat met een vrije trap op eigen helft, terwijl het einde van de eerste helft naderde. De dames van DVS hadden veel kansen gecreëerd deze eerste helft maar desondanks gingen ze de rust in met een stand van 0-0.

Na een kleine herorganisatie begonnen de dames van DVS de tweede helft met een 1-4-3-3 opstelling. Als snel kreeg DVS een vrije trap mee die dit keer werd genomen door Claudia. Ze schoot hard maar de bal vloog over het goal heen. Er werd een overtreding gemaakt door ZVV en DVS kreeg wederom een vrije trap mee. Claudia stond achter de bal, maar deze belandde helaas niet tussen de palen. Hierna was de beurt voor Marloes. Zij nam de volgende vrije trap, maar deze belandde in het de handen van de keeper. Een paar minuten later gaf Marloes een mooie diepe bal vanaf het middenveld, wat zorgde voor een goede kans voor Carlijn. De keepster van ZVV zat er helaas kort bij en schoot de bal weg. Bij een volgende actie van DVS speelde Marloes een hoge bal naar Joy, die deze prachtig aannam en alleen voor de keepster kwam te staan. Joy probeerde langs de keepster te komen, maar ze was alert en pakte de bal van Joy af. De dames van DVS gaven niet op en bleven kansen creëren. Carlijn gaf een geweldig steekbal op Latisha die de bal aannam en op het doel schoot. De keeper maakte een mooie redding en hield de bal uit het goal. Even later kreeg Latisha vanaf het middenveld weer de bal diep. Ze ging in haar eentje op de keeper van ZVV af en schoot. De keepster raakte de bal nog net aan waardoor deze op de paal kwam. De tweede helft van de wedstrijd vorderde snel en de stand was nog steeds 0-0, maar ZVV maakte een overtreding net buiten de 16 meter. Claudia nam de vrije trap namens DVS. Helaas ging de bal over het doel heen. Met nog ongeveer 25 minuten op de teller vond er een wissel plaats bij DVS: Joy verliet het veld voor Anouschka. In de 82e minuut kreeg ZVV een corner mee. De bal werd vanuit deze corner in het doel van DVS gekopt. Dit bracht de stand op 0-1, met nog maar 8 minuten te gaan. DVS moest nu aanvallender gaan spelen en in de 83e minuut werd Deborah gewisseld voor Emma die op 10 kwam te staan, terwijl Marloes doorschoof als tweede spits. Het lukte de dames echter niet om de stand naar een gelijkspel te trekken in de paar minuten die nog restten. De scheidsrechter floot af en de wedstrijd eindigde in een stand van 0-1.

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma voor de dames van DVS VR1. De eerstvolgende competitiewedstrijd is op 7 maart om 15.00 uur in Steenwijk tegen d’ Olde Veste’54 VR1.