SVO VVZ VR1

2e klasse C

28 september 2019 14:30

A. Bonestroo

28 september 2019 vond de wedstrijd DVS'33 VR1 - SVO VVZ VR1 plaats op veld 6. U denkt misschien: SVO VVZ? WIE? Was dat niet het team waar wij onze kampioenswedstrijd 2 seizoenen geleden met 10-0 van wonnen? JA, dat heeft u goed! ... Dit was even een fijne terugblik op het kampioenschap. Echter hebben wij het seizoen daarop de uitwedstrijd voor de beker maar nét gewonnen (1 doelpunt verschil), dus we konden vandaag helemaal nergens vanuit gaan en al helemaal niet te makkelijk denken over deze wedstrijd.

Met scheidsrechter A. Bonestroo trapte SVO VVZ de wedstrijd om 14:30 af. Al was het belabberd weer en geen zonnestraaltje aan de lucht te bekennen, hopelijk lieten wij het, net zoals toen, doelpunten regenen. Met opgeheven hoofd en heel veel scherpte begonnen we aan deze wedstrijd. Sabrina, Carlijn en Latisha in de voorhoede, het drietal Marloes, Shanna en Emma S op het middenveld, Claudia, Erika, Jolinde en Joy als schild van het team en natuurlijk goalie Heidi op het doel!
Het was al snel raak en wel aan de goede kant! In de 6e minuut werd Latisha de rechterhoek in gestuurd. Sabrina liep aan de linkerkant van het veld richting het doel, waar haar tegenstander niet adequaat reageerde door met haar mee te rennen. Latisha passte de bal strak over de grond richting de 2e paal, zodat Sabrina alleen nog maar tegen de bal aan hoefde te lopen. Ook tot haar eigen grote verbazing plaatste ze met haar chocoladebeen de bal in de rechter kruising. Net als vorige week wisten we weer snel te scoren en dit keer ook om de snelle gelijkmaker te voorkomen. Helaas herhaalde de geschiedenis zich van 2 jaar geleden in de 25e minuut. Toentertijd Miranda Dul, nu Claudia, haalde haar wenkbrauw open door een flinke kopstoot met de tegenstander (die gelukkig slechts met hoofdpijn, denken wij, ervan af is gekomen). Onze strijder is nu geplakt en rust aan het houden om gauw weer aan de bak te kunnen op het veld!

Met Naomi als invaller, probeerden we een aantal minuten later de wedstrijd weer op te pakken, maar het lukte ons helaas niet om de voorsprong uit te breiden naar 2-0, dus met 1-0 gingen we de rust in. Voor ons een rust, voor de tegenstander een iets turbulentere met een boze grensrechter en trainer die niet op één lijn lagen met de scheidsrechter... Misschien een idee om ook bij amateurclubs een VAR in te zetten!

Zodra iedereen weer tot bedaren was gekomen, konden we verder met de 2e helft. Deze begonnen we weer zoals de 1e helft. Het duurde dan wel 2x zo lang, maar het was alsnog snel; na 12 minuten zette Latisha goed druk voorin waardoor de keepster de bal niet lekker op haar voet kreeg en deze dus ook niet weg kon werken. Laat de bal nu recht in de voeten van Latisha belanden, dan weet u wat er gebeurt; één keer aannemen en hard en strak over de grond in het hoekje plaatsen... 2-0! In de 72e minuut wist onze spits Carlijn hun opkomende laatste vrouw te blokkeren door de bal te veroveren en er zelf mee aan de haal te gaan. U snapt natuurlijk wel wat hier terecht van kwam... Voor de 3-0 wist ze vanaf de rechterkant van de 16 de bal in de verre linkerhoek te schieten, langs de keepster en binnenkant paal! In de 75e minuut werden Latisha en Sabrina gewisseld voor Emma B en Ilse en met die opstelling voetbalden we de wedstrijd ook uit. De geschiedenis herhaalde zich deels door het voorval met één van onze verdedigsters, maar dit keer geen 10-0. Wel een "zakelijke" 3-0 overwinning en dus voldoende om de 3 punten in Ermelo te houden!

Volgende week spelen we wederom 14.30 thuis op veld 6, dit keer tegen d'Olde Veste uit Steenwijk. Een belangrijke en spannende wedstrijd om onszelf op te kunnen werken van de 3e naar de 2e plek. U en uw support zijn allen van harte welkom!