SC Genemuiden VR1

2e klasse C

16 november 2019 14:30

J. Vrijhof

Op zaterdag 16 november 2019 speelden we een thuiswedstrijd tegen Genemuiden vrouwen 1. Van tevoren was voor ons duidelijk dat het spel van Genemuiden als ´fysiek´ beschouwd kan worden, dus we wisten dat het een pittige pot ging worden. Tevens is Genemuiden de meest scorende ploeg in de competitie tot dusver en krijgen wij weinig doelpunten tegen. Kortom, alle ingrediënten voor een interessante zaterdag waren aanwezig. ​

De opstelling was als volgt: Heidi, Naomi, Deborah, Erika, Joy, Shanna, Marloes, Jolinde, Muis, Sabrina en Latisha. ​

We beginnen fel, winnen duels en al in de 3e minuut levert dit een corner op. Deze corner wordt kort genomen en belandt op het dak van het doel. ​Het is voor ons al snel duidelijk dat wij de beter voetballende ploeg zijn en Genemuiden het voornamelijk moet hebben van de lange bal, in de hoop de daaropvolgende duels te winnen. Wij knokken terug in de duels en Genemuiden schroomt niet om hier en daar wat lelijke tikjes uit te delen, echter levert dit in veel gevallen een vrije trap voor ons op. In de 18e minuut veroveren we de bal op het middenveld en wordt Muis ingespeeld. Zij geeft een lange bal op Sabrina die vervolgens de bal op Latisha speelt. Latisha komt tot een schot, maar de keepster van Genemuiden weet te redden. In de 35e minuut verzwikt Deborah haar enkel en kan niet verder. Claudia komt voor haar in de plaats. In de 38e minuut krijgt Latisha de bal goed voor op Muis, maar haar schot belandt in de handen van de keepster. In de 41e minuut krijgen we een corner tegen, welke weggekopt kan worden. De afvallende bal komt bij Genemuiden terecht, maar Heidi weet het schot te weren.

Tijd voor de rust. We concluderen dat wij voetballend sterker zijn, maar dit niet voort weten te zetten voorin. Ook dat we vooral niet in het fysieke spel van Genemuiden mee moeten gaan, omdat we er voetballend onderuit moeten kunnen spelen. Muis gaat er in de rust uit voor Carlijn, om op deze manier wat meer fysieke weerstand te bieden.

We beginnen de tweede helft goed, wat gelijk uit in een grote kans. In de 48e minuut komt via een voorzet de bal voor de goal en Sabrina kan inschieten. Helaas weet de keeper van Genemuiden dit te voorkomen. Nog geen minuut daarna valt Genemuiden aan. Hierbij schopt een speelster van Genemuiden Claudia onderuit, die blijft liggen met veel pijn. Iedereen schreeuwt ´bal uit, bal uit´ (inclusief de meerderheid van de speelsters van Genemuiden), maar de linksbuiten besluit door te spelen en schiet van afstand de bal in de kruising. We laten onze koppies niet hangen en proberen om de aansluitingstreffer te maken. Echter is het Genemuiden dat de voorsprong verder uitbreidt. De linksbuiten weet door een individuele actie een aantal van ons uit te spelen en schiet met een beetje gerommel de 2-0 binnen. De wedstrijd is nog steeds vrij fysiek en in tegenstelling tot de eerste helft, ziet de scheids ons nu vaak als schuldige… ​In de 75e minuut gaat Sabrina eruit en komt Emma erin. We gaan 1 op 1 spelen achterin om zo toch nog een doelpunt te forceren. Dit mondt uit in wat kleine kansjes over en weer, maar een doelpunt komt er niet meer. ​

De scheids fluit af en we zijn allen erg teleurgesteld. Voetballend doen we zeker niet onder voor deze ploeg. Vandaag hebben we het uiteindelijk verloren op individuele kwaliteit, voornamelijk de linksbuiten van Genemuiden, die 2 doelpunten weet te scoren. ​Maar, na de teleurstelling, volgende week weer keihard trainen om zo knallend aan de 2e periode van het seizoen te beginnen. Dit thuis tegen SVZW, dat momenteel op de 7e plek verblijft. ​