88'
Marloes Koning (penalty)

2e klasse C

7 december 2019 15:00

Zaterdag 7 december speelden wij tegen HHC Hardenberg VR1 de laatste wedstrijd voor de winterstop. HHC stond op plek 7 in de competitie, één plekje onder ons. We wisten dus dat het een gelijkwaardige tegenstander zou zijn. De wedstrijd vond plaats in Hardenberg.

De wedstrijd begon om 15.00 uur. We hadden wat moeite op het middenveld om alles goed neer te zetten. In de 15e minuut van de wedstrijd veroverde HHC de bal en ging direct op het goal af. Deze counter resulteerde in een 1-0 achterstand. Iets meer dan 10 minuten later kreeg HHC een corner. Wij stonden niet scherp en hadden te laat door dat HHC de corner kort nam. Ze schoot de bal binnenkant paal in het goal en maakte hiermee de 2-0. Met deze stand gingen we de rust in.

De tweede helft begon om 16.10 uur. In de 57ste minuut verloren wij de bal en ging HHC counteren. Uit een lage voorzet scoorden ze de 3-0. Maar wij gingen door. Er werden aan onze kant twee wissels toegepast. Emma B. kwam erin voor Ilse en Deborah verliet het veld voor Paula. Nu was het onze beurt. 22 minuten in de tweede helft scoorden wij de 3-1. Latisha kreeg de bal en gaf deze voor op Marloes die een loopactie maakte naar de eerste paal. Daar kreeg ze de bal hoog en kopte hem mooi in het doel. Hierna kreeg HHC nog een aantal kansen, maar gelukkig voor ons raakten zij twee keer de lat. Vervolgens ging Emma B. op pad. Ze maakte een mooie solo actie, maar de bal belandde helaas niet in het doel. In een volgende aanval ontving Jolinde de bal op het middenveld en gaf een prachtige pass op Marloes die de bal in het goal schoot. Deze actie werd helaas niet beloond, omdat de scheids floot voor buitenspel. 43 minuten in de tweede helft had Marloes een actie in de 16 meter van HHC. Er werd een overtreding gemaakt en wij kregen een penalty. Marloes hield haar hoofd koel en schoot de bal strak in de hoek. We hadden hierna nog 3 minuten om de stand van 3-2 naar gelijkspel te brengen. Paula had in de 90ste minuut nog een aardige kans, maar het lukte ons niet om de gelijkmaker te maken. De wedstrijd eindigde dus in een stand van 3-2.

Dit was onze laatste wedstrijd voor de winterstop. 1 februari spelen wij onze eerste competitiewedstrijd in het nieuwe jaar. Dit zullen we doen tegen Hollandscheveld VR1. De wedstrijd is om 14.30 op DVS'33.