Doelpuntrijke overwinning met een rood randje

3 - 7

2e klasse C

21 september 2019 14:30

Op zaterdag 21 september was het tijd voor onze eerste competitiewedstrijd, tegen Hollandscheveld VR1. In de kleedkamer spraken we af dat we scherp zouden beginnen en er alles aan zouden doen om de eerste punten in de competitie binnen te halen.

Zo gezegd, zo gedaan, want in de eerste minuut wist Carlijn het netje al te raken na een voorzet van Marloes. Na de 0-1 was het voornamelijk DVS dat aan de bal was en het spel leidde. Na 20 minuten moest Maud geblesseerd het veld verlaten. Ilse nam haar plekje in. In de 26e minuut wist Hollandscheveld een doelpunt te maken, tegen de verhoudingen in, na een onhandigheidje achterin. Geen hangende koppies want binnen een minuut wist Latisha, na een goede bal van Erika, de 2-1 te scoren. In de 35e minuut was het toch weer raak voor Hollandscheveld na een onoplettend momentje van DVS. Lang leek het erop dat we ook met de 2-2 zouden gaan rusten, maar in de 44e minuut wist Marloes een perfect genomen vrije trap door Sabrina keihard binnen te koppen. Ruststand 2-3.

Na een paar hapjes fruit en wat te drinken waren we klaar om het veld te betreden voor de tweede helft.

We begonnen weer scherp en in de 55e minuut scoorde Latisha de 4-2 op aangeven van Carlijn. In de 60e minuut wist een aanvalster van Hollandscheveld Heidi te passeren, maar Sabrina bedacht zich geen moment en hield de bal tegen. Helaas wel met haar hand, waardoor de scheidsrechter een rode kaart moest trekken, Sabrina het veld moest verlaten en wij met 10 man verder moesten spelen. Hollandscheveld kreeg een penalty, maar onze goalie Heidi wist deze voortreffelijk tegen te houden. In de 70e minuut wist Hollandscheveld alsnog de 3-4 te maken. Claudia verliet het veld en daarvoor kwam Naomi in de plaats. In de 72e minuut was het weer raak voor Latisha, haar derde doelpunt van de wedstrijd, na een goede individuele actie. Het stond inmiddels 3-5. In de 82e minuut was het Carlijn die de vrije trap van Marloes binnentikte uit de lucht met haar lange stelten, waardoor er op het scorebord 3-6 kwam te staan. In de 85e minuut verliet Latisha, die na 3 doelpunten toch wel wat moe was, het veld en kwam Muis (Emma B) erin. Met de 90 al op de klok besloot Shanna met haar laatste restje energie toch nog eens op avontuur te gaan. Zoals het langs de kant treffend werd beschreven: “Ze kreeg de bal, speelde een paar meiden uit, draaide de laatste verdediger dol, gaf een panna en schoot daarna zomaar de bal in de goal.” Uiteraard vierde iedereen ook deze zevende treffer uitbundig, voor zover daar nog puf voor was. Het eindsignaal klonk en de overwinning werd gevierd. Na een mooi stukje zang van de DVS dames en leadzanger Arie verlieten we het veld en waren de eerste 3 punten binnen. Op naar volgende week, waar we om 14:30 thuis spelen tegen SVO VVZ.