3 punten blijven in Ermelo dankzij 2 doelpunten van DVS’33 VR1

Heerenveense Boys VR2

2e klasse C

2 november 2019 14:30

H. Cegerek

Zaterdag 2 november, de dag die in het teken stond van DE derby van de Veluwe, in groten getale kwam het publiek naar de Sportlaan in Ermelo. Het was dringen voor de toegangspoorten van het sportcomplex.  Wij waren er klaar voor! Na een week vol voorbereidingen wisten we wat ons te doen stond. We liepen vol overtuiging richting… veld 6. Daar kwamen we erachter dat de vele bezoekers toch niet voor onze wedstrijd kwamen.  Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Heerenveense boys om langs te komen op ons mooie sportpark aan de Sportlaan.

Muis opent in de 9e minuut de wedstrijd, zij schiet na een mooie actie op goal. Helaas weet zij de bal nèt niet onder de lat te plaatsen. Toch zit Muis goed in de wedstrijd, want een minuut later weet zij een perfecte corner te geven op onze Marloes, die de 1-0 heerlijk binnenkopt. Na de 1-0 waren wij heer en meester. We kregen behoorlijk wat kansen. Maar helaas wist de keeper van Heerenveense boys haar team telkens op de been te houden. In de 36e minuut weet Heerenveen, dat niet veel echte kansen heeft gekregen deze wedstrijd, door te breken. Ze weten een kans te creëren en schieten op goal, maar de bal belandt gelukkig op de lat. Ook Sabrina weet ondertussen met haar befaamde afstandsschoten nog een goede poging te doen op de 2-0, maar helaas belandde ook deze bal op de lat.

In de 60ste minuut maakt de strijdende Joy, die in deze wedstrijd zowel linksback als linksvoor uit de voeten kon, plaats voor onze Ilse! Ook in de 70ste minuut vindt er een wissel plaats. Muis en Latisha, die beiden een goede pot speelden, werden gewisseld voor Emma S en Carlijn. Carlijn, die nog geen tien minuten in het veld stond, wist de stand in de 76e minuut met een heerlijke afstandsschot op 2-0 te brengen. Na dit prachtige doelpunt van Carlijn krijgen wij nog een aantal kansen om de 3-0 te maken, maar helaas wisten wij onszelf niet te belonen met nog een doelpunt. Vier minuten voor tijd floot de scheidsrechter de wedstrijd met een daverend stukje muziekwerk af.

Gelukkig blijven de drie punten deze week in Ermelo!  Door een verliespartij van de nummer 1 in de ranglijst, Epe, doen wij deze week goede zaken en zijn wij met een gedeelde tweede plaats nog steeds in de race voor een periode! Volgende week spelen wij een uitwedstrijd tegen, het op dit moment op nummer zes staande, ZVV’56 VR1 uit Apeldoorn.