Gelijkspel in belangrijke pot voor DVS'33 VR1 tegen d'Olde Veste'54

d' Olde Veste'54 VR1

2e klasse C

5 oktober 2019 14:30

A. Bonestroo

Zoals u vorige week in het wedstrijdverslag heeft kunnen lezen, stond er afgelopen zaterdag 5 oktober 2019 een belangrijke wedstrijd op het programma voor DVS'33 VR1. Wij, als huidige nummer 3 in de ranglijst, moesten het opnemen tegen de nummer 2; d'Olde Veste uit Steenwijk. Winst zou natuurlijk betekenen dat we een plekje zouden stijgen. Wederom speelden wij om half 3 thuis op veld 6 en met dezelfde scheidsrechter als vorige week; A. Bonenstroo.

d'Olde Veste was voor sommigen uit ons team geen onbekende. Een paar seizoenen geleden kwamen we deze concurrent ook tegen in de competitie. We wisten dus ongeveer wat hun kwaliteiten waren en waar wij scherp op moesten zijn. Met opperste concentratie en scherpte trapte DVS de wedstrijd af. De verdediging van vandaag waren Heidi (op de goal), Joy, Sabrina, Erika en Naomi, het drietal op het middenveld wederom Marloes, Shanna en Emma Schut en in de aanval Latisha, Carlijn en Ilse. Binnen een paar minuten hadden wij al 2 grote kansen waardoor we eigenlijk voor hadden moeten komen te staan, maar omdat we het zelf niet volledig verwacht hadden, vielen de goals niet. Wel waren we aan het dreigen en zetten we de druk vooruit, de toon was dus gezet. Dachten we... d'Olde Veste werd beter en was het meest in balbezit. Toch wisten ze er niet doorheen te komen en kregen ze geen 100% kansen.

Met 0-0 gingen we de rust in. We kregen een aantal goede aanwijzingen van trainer Rob waar wij nog winst uit konden halen, zowel in balbezit als in balbezit van de tegenstander. We liepen nog te veel achter hen en dus achter de feiten aan, wat niet nodig was. We waren aan elkaar gewaagd en we wisten dat 1-0 genoeg zou zijn... Wat voor ons vooral van belang was, was rust, rust en nog eens rust.

De 2e helft was redelijk in evenwicht. DVS liet beter spel zien dan in de 1e helft en een prachtige vrije trap van Marloes zette ons bijna op voorsprong. De keepster van de tegenpartij redde haar team. De rebound van Emma S hadden wij al geteld, maar 1 van de 8 speelsters die op hun doellijn stond te verdedigen haalde deze van de lijn. Het tempo en felheid zaten goed in de wedstrijd. Het was hard en gecontreerd werken voor DVS. In de 60e minuut werd Ilse gewisseld, waardoor Joy van linksback naar linksvoor ging en Jolinde erin kwam op de linksback positie. Niet veel later viel daar bijna de 0-1 maar gelukkig zat ook Heidi goed in haar concentratie en saboteerde de ingevallen aanvalster van d'Olde Veste. In de 75e minuut werd Carlijn gewisseld voor Maud. Met een 0-0 gelijkspel mogen beide ploegen van geluk spreken en daarom zijn wij ook tevreden met deze eindstand, al was dat voor de supporters minder leuk om naar te kijken. Wij willen u allen toch heel erg bedanken voor het aanmoedigen!

Nu d'Olde Veste gezakt is naar de 3e plek en wij naar de 4e plek, hebben we volgende week wat goed te maken door 3 punten mee naar Ermelo te nemen. 12 oktober spelen wij om 15u uit tegen Be Quick'28 VR3. Zwolle is maar een half uur rijden en wij beloven u meer doelpunten dan in deze wedstrijd... 😁

Geschreven door Carlijn & Joy (& Sabrina)