2e klasse C

30 november 2019 14:30

Soner, M.

Afgelopen zaterdag 30 november speelden wij een thuiswedstrijd tegen de koploper Epe. Voor de verandering mochten wij dit keer op normaal gras voetballen. Even iets anders dan wij gewend waren. Maar ondanks dat hadden wij er uiteraard alle vertrouwen in om de drie punten in Ermelo te houden.

Om 14:00 uur stonden wij klaar om aan de warming up te beginnen. Doordat de velden nog bezet waren, moesten wij warmlopen op het kleine stukje gras tussen de velden in. Hierdoor was het een iets andere warming up dan dat wij gewend waren. Natuurlijk was dat voor ons geen enkel probleem en begonnen wij met volle moed aan de wedstrijd.

Onder leiding van scheidsrechter M. Soner klonk om 14:30 uur het fluitsignaal en konden wij aan onze 10de competitiewedstrijd beginnen. De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt: keeper: Heidi, verdediging v.l.n.r.: Joy, Deborah, Erika, Naomi, middenveld: Jolinde, Marloes, Shanna, aanval: Sabrina, Carlijn, Latisha. Claudia, Ilse en Emma S namen plaats op de bank.

In de kleedkamer hadden wij besproken dat wij vanaf de eerste minuut volle bak moesten gaan. Wij creëerden al snel mooie kansen, maar helaas ging de bal over, naast of in de handen van de keeper. Ondanks de moeite die wij hadden met het maken van een doelpunt bleven wij voetballen en probeerden wij nog meer kansen te creëren. Doordat iedere linie van DVS’33 haar taak goed uitvoerde, heeft Epe geen enkele kans kunnen creëren. Dit gaf ons extra vertrouwen en hiermee gingen wij dan ook de rust in.

Onder het genot van een warm theetje, verse appeltjes, bananen en mandarijnen bespraken wij wat er goed ging en wat wij de tweede helft beter zouden kunnen doen. Rob bereidde ons er al op voor dat Epe waarschijnlijk met een andere speelwijze de tweede helft zou starten. Wij moesten er rekening mee houden dat ze meer de lange bal zouden spelen.

Zoals Rob in de rust al voorspelde, probeerde Epe doormiddel van de lange bal onze goalie Heidi te bereiken, maar door het sterk verdedigende blok van DVS’33 kwamen de speelsters van Epe er niet langs. Doordat Epe meer aanvallend probeerde te spelen, kwamen er gaten die wij helaas niet op de juiste manier wisten te benutten. In de 65ste minuut werd onze strijder Shanna gewisseld voor Emma S die haar positie op het middenveld mocht overnemen. Vijf minuten later werd Latisha gewisseld voor Claudia die de linksvoor positie mocht innemen. Wij bleven kansen creëren, maar helaas mocht het niet baten en eindigden wij de wedstrijd zonder doelpunten.

Als wij terugkijken op de wedstrijd hadden wij er zeker meer uit moeten halen. De drie punten hadden eigenlijk gewoon in Ermelo moeten blijven. Volgende week zullen wij weer ons uiterste best doen om de punten uit Hardenberg mee naar Ermelo te nemen.