... (intikker)

2e klasse C

23 november 2019 14:30

A. (Aalt) Bonestroo

Afgelopen zaterdag 23 november had DVS'33 VR1 de eer om weer eens op het hoofdveld te mogen spelen. Om 14.30 stond de thuiswedstrijd tegen SVZW op het programma. Een wisselvallige tegenstander, nummer 7 in de ranglijst, maar wel de winnaar van de wedstrijd tegen koploper sv Epe (7-2 winst). We moesten dus allesbehalve te makkelijk denken over deze tegenstander. Eenmaal om 13.15 aangekomen in de ruime kleedkamer, mét vloerverwarming, begon trainer Rob met de wedstrijdbespreking. Opstelling: v.l.n.r verdediging: Joy, Jolinde, Erika, Naomi, middenveld: Marloes, Emma S, Emma B, aanval: Sabrina, Carlijn, Latisha.

Om 14.30 trapte SVZW af, waarna DVS gelijk de bal veroverde en in de 1e minuut een kans creëerde door een goede voorzet van Latisha. In 1e instantie viel deze niet goed genoeg voor Carlijn en in 2e instantie werd, na een actie, het schot van Sabrina geblokt. Echter was er nu wel een statement gemaakt, we waren gedreven om weer eens 3 punten te pakken! Althans dat dachten we... in de 15e minuut liep daar zomaar een speelster van SVZW vrij, dribbelde in, gaf een voorzet die slecht verwerkt werd en de 0-1 werd zo op het scoreboard gezet. Twee minuten later wilden wij hierop antwoorden, maar het schot van Carlijn, na een voorzet van Emma S, viel in de handen van de keepster. Drie minuten later een volgende kans voor Latisha, na een voorzet van Emma B, maar ook dit schot werd geblokt.

Het was twijfelachtig achterin en voorin waren we niet fel, scherp en sterk genoeg. Trainer Rob ruilde laatste vrouw Jolinde met linksvoor Sabrina om, maar ook daarmee was nog niet alles opgelost. In de 26e minuut speelde SVZW de bal diep en met de snelheid van hun rechtsvoor, kon onze verdediging dit niet meer herstellen... 0-2. In de 30e minuut was daar dan eindelijk ons antwoord, het verlangen om een kans af te maken, werd waargemaakt door een goed afstandsschot van Emma B aka Muis. Tevens haar 2e goal voor DVS'33!

Met een 1-2 tussenstand gingen we de rust in. Het was duidelijk dat wij totaal niet ons spelletje speelden wanneer we in balbezit waren en dat het onnodig was om 3 punten te verspillen tegen deze tegenstander. Na 45 minuten hard werken werd Carlijn voor Deborah gewisseld. Deborah kwam nu op de plek van Erika centraal achterin te spelen, naast Sabrina. Erika schoof een plekje door naar het middenveld als extra kracht.

Helaas lieten wij in de 1e minuut het tegenovergestelde zien van wat we hadden afge- en besproken in de kleedkamer. Onoplettendheid werd wederom direct afgestraft door SVZW, 1-3. We lieten de koppies niet hangen, bal bakken en het spel heel gauw weer oppakken! Gelukkig wist keepster Heidi ons ook een paar keer te redden van nog meer tegendoelpunten. Hetzelfde gold helaas ook voor de keepster van SVZW die haar team redde van een goal van Latisha in de 59e minuut. Echter wist ze dit niet te doen in de 63e minuut, waarbij Marloes een vrije trap op randje 16 meter snoeihard in de linkerkruising wist te plaatsen en zo van de 1-3, 2-3 maakte!

De wedstrijd was nog niet verloren, met één goal verschil kon er nog veel gebeuren. Dat gebeurde dan ook in de 77e minuut, maar helaas aan de verkeerde kant. DVS wist een corner van SVZW maar zwak weg te werken waardoor een afwachtende speelster de bal snoeihard, buiten bereik van Heidi, in de touwen kon schieten... 2-4. Vlak daarna werd Emma B aka Muis gewisseld voor Ilse en 2 minuten later Jolinde voor Claudia. Nieuwe energie en kracht en met nog 10 minuten in het vooruitzicht zetten we door #wemoetendoor. Ons harde werken werd niet beloond; een scherpe speelster van SVZW kon, na wat gerommel in ons 16 meter gebied, de bal net voor Heidi's neus wegtikken en rustig in de goal leggen voor de 2-5.

Niet lang daarna klonk het fluitsignaal en de wedstrijd was gespeeld. SVZW ging terug naar Wierden met 3 punten en wij bleven in Ermelo met lege handen. Dit is de 3e keer op rij dat we geen punten weten te bemachtigen, wat voor ons als spelers en staf een teleurstelling is. Lang blijven we niet in die teleurstelling hangen, want we trainen iedere week weer hard om met frisse moed aan de volgende wedstrijd te beginnen. Na gedoucht te hebben was het dan ook weer hartstikke gezellig in de kantine en gingen wij met een deel van het team naar Shansie haar 21 party! Bedankt supporters voor jullie aanmoediging en scheidsrechter A. Bonestroo voor het leiden van de wedstrijd.

Volgende week spelen wij om 14.30 thuis tegen de koploper sv Epe. Jullie zijn van harte welkom om ons te komen aanmoedigen, want zoals jullie lezen, dat kunnen we goed gebruiken!