DVS'33 VR1: "Alles wat groen is, moet je... 🚜"

Heerenveense Boys VR2

0 - 4

2e klasse C

8 februari 2020 12:30

's Avonds een vrouw, 's ochtends een vrouw en zo stonden de 1e dames van VR1 al om 10 uur klaar op de voetbalclub. Hier en daar werd nog een ontbijtje genuttigd, een koffietje gedronken en om 10.15 uur begon de kleine wereldreis naar het noorden, waar we vervolgens om 12.30 uur de wedstrijd aftrapten tegen het 2e dameseftal van Heerenveense Boys.

DVS'33 begon de wedstrijd aanvallend en dominant. Dit werd in de 8e minuut al beloond. Sabrina haar schot werd gered door de keepster, maar de rebound belandde in Carlijn haar voeten en zij streepte de bal linksonder in de verre hoek: 0-1. In de fase hierna verzwakte DVS iets, we werden chaotisch maar wisten nog wel kansen te creëren. Na een paar onafgeronde aanvallen, lukte het in de 19e minuut wel weer. De corner van Latisha stuiterde door en kwam bij Sabrina terecht. De verdedigster wist zij een paar stapjes achter haar te laten, waarna ze de hoek in dook en de bal voorgaf op Carlijn. Met een dropkick viel de bal prachtig in het netje: 0-2! DVS speelde lekker door. 6 minuten later wilde Claudia vanaf haar linksbackpositie de bal naar rechtsvoor crossen. Deze werd onderschept door één van de centrale verdedigsters. We kunnen lang en breed lullen, maar haar aanname was gewoon kut (lees: kwalitatief uitermate teleurstellend). Sabrina reageerde, zette het op een sprinten en tikte de bal voor haar weg voordat zij zich kon herstellen. Ze ging solo richting de goal en maakte de 0-3 beheerst met haar rechter buitenkantje: 0-3!

We vonden het wel weer even genoeg en gingen met deze stand de rust in. Trainert was tevreden, maar uiteraard altijd ruimte voor verbetering. Ook hij benadrukte de chaos, nergens voor nodig. We kregen één taak mee voor in de 2e helft: houd de 0 en maak er zelf nog een paar!

We hielden dan wel de 0, maar zelf scoren deden we helaas ook niet. Wel creëerden we veel kansen en waren we nog steeds dominant. In de 60e minuut verlieten Joy en Emma S het veld en kwamen Henrieke (VR3) en Naomi erin. Henrieke, bedankt voor het versterken van ons team! Er werd hier en daar wat geschoven in de opstelling en in de 65e minuut werd Claudia gewisseld voor Emma B. In de 70e minuut kwamen wij bijna met 10 vrouw te spelen, nadat Shanna een blessure opliep in een duel. Zij schoof even naar de spitspositie om niets te forceren. Om de wedstrijd nog even leuk af te sluiten, viel daar dan toch nog een goaltje! In de 88e minuut begon een prachtige aanval, die na een assist van Carlijn werd afgemaakt met een goal van Latisha laag in de korte hoek. De keepster raakte de bal nog even aan, maar niet voldoende om een 4e doelpunt te voorkomen: 0-4! En daarmee was de wedstrijd ten einde gekomen. We hebben onze "glansrijke overwinning" van vorige week voort kunnen zetten naar vandaag. Hierdoor zijn we van een 7e, naar een 6e en nu naar een 4e plek gestegen, waardoor we weer aansluiten bij de bovenste helft.

Eenmaal aangekomen in Ermelo, mochten we ook nog een foto maken in de businessclub met onze sponsor 'Nienke in Ermelo', die onze mooie jassen heeft gesponsord. Nienke, bedankt voor de steun voor het vrouwenvoetbal en gefeliciteerd met de contractvernieuwing!

Voordat we 2 weken vrij zijn, gaan we er wederom met z'n allen tegenaan om volgende week de 3 punten in Ermelo te houden. We spelen om 14.30 uur thuis tegen ZVV'56 VR1 Apeldoorn op veld 6. Tot dan!