2 - 3

2e klasse C

12 oktober 2019 15:00

A. (Alexander) Bos

Zaterdag 12 oktober stond de wedstrijd Be Quick’28 VR3 - DVS’33 VR1 op het programma. Wij hadden al drie wedstrijden gespeeld, waarvan twee gewonnen en één gelijk. Maar we hebben hard moeten werken voor de punten en dat zouden we deze zaterdag ook weer doen.

De wedstrijd begon stipt om 15.00 uur. Na 16 minuten kwam er een goal tegen uit een vrije trap die op het laatst nog werd aangeraakt waardoor de bal van richting veranderde en Heidi er niet meer bij kon. (1-0) 10 minuten later hadden wij een mooi opgebouwde counter. De bal kwam bij Latisha die een voorzet gaf aan Sabrina. Sabrina schoot de bal laag over de grond maar de bal werd tegengehouden door een goede redding van de keeper. Rond de 30 minuten had Naomi een schot op het goal maar deze kwam helaas niet in de netten. Na een mooi één-tweetje kwam de bal bij Latisha terecht die de bal mooi hoog voorgaf aan Sabrina. Helaas raakte Sabrina de bal net niet helemaal lekker met haar hoofd waardoor de bal naast ging. Vlak voor rust was er een sterke pingel van Erika die het hele veld over ging om vervolgens een schot tussen de palen te plaatsen. Helaas hield de keeper wederom het schot tegen.

Ondanks dat we met een 1-0 achterstand de rust in gingen, stond onze verdediging sterk. Er waren een paar mooie combinaties en het middenveld en de aanval hebben veel kansen gehad. Maar er waren ook momenten waar we een beetje slordig waren en onrustig.

Dan de 2e helft. Na een redding van de keeper van Be Quick in de 47e minuut stond deze ver uit haar goal. Dit wisten wij te benutten. Emma B (Muis) speelde de bal naar Marloes die de bal in 1x het goal in schoot, over de keeper heen. (1-1) Bij een volgende aanval gaf Latisha de bal diep aan Joy die 1 op 1 bij de keeper kwam. De keeper hield helaas het schot van Joy buiten het goal. Even later gaf Latisha een prachtige voorzet en kwam de bal bij Marloes terecht die deze net naast schoot. Nu kwam Be Quick weer met een aanval. Met een voorzet van de tegenstander komt de bal bij hun spits die de bal erin kopt. De stand is nu 2-1. Sabrina nam een snoeiharde vrije trap op ongeveer 25m afstand recht in de kruising waardoor het nu, in de 59e minuut, 2-2 is. Bij een volgende aanval kwam een steekpass van Jolinde net te ver voor Joy. Joy probeerde de bal nog te halen met een sliding, maar ze miste hem net. We blijven aanvallen en met een assist van Latisha scoort Marloes na 75 minuten spelen de 2-3.

Mooie tweede helft gespeeld door middel van veel druk zetten op de centrale achterin speelsters. Zo konden zij niet opbouwen en kwamen wij meer in balbezit. Super spannende maar mooie wedstrijd. Deze drie punten hebben we weer binnen, op naar de volgende wedstrijd. Deze is 26 oktober, uit tegen FC Wolvega VR1 om half 3.