Glansrijke overwinning voor VR1 in 1e duel na winterstop

Hollandscheveld VR1

2e klasse C

1 februari 2020 14:30

KNVB

Om 14.33 trapte DVS af, na gewisseld te hebben van helft met de tegenstander Hollandscheveld, met scheidsrechter Mürsel Söner aan het roer. "Vlaggers klaar, speelsters klaar, toeschouwers klaar?! Veel plezier allemaal!"

De uitwedstrijd won DVS met 3-7, maar de eerste reeks doelpunten ging vrij gelijk op (0-1, 1-1, 1-2, 2-2, etc.) dus wij wisten dat we een grote kans maakten om de punten in Ermelo te houden, maar hier wel 90 minuten absolute scherpte voor nodig was. Als Hollandscheveld scoort, kunnen ze namelijk vleugeltjes krijgen. We hadden dus één taak: zorgen dat het niet zo ver komt!

Zogezegd, zo gedaan want we lieten gelijk goed en aanvallend spel zien. In de 2e minuut was daar de 1e vrije trap voor DVS. Genomen door Claudia en bijna afgerond door Marloes met een fraaie kopbal die op het dak van het doel belandde. In de 3e minuut creëerden wij onze 1e corner, deze zwaaide helaas af, maar wij waren wel aan het dreigen in de openingsfase van de wedstrijd.

In de 5e, 10e en 11e minuut maakten we al vooruitgang door onze aanvallen en corners af te ronden op de goal, waar alleen nog de keepster van Hollandscheveld in de weg stond. In de 13e minuut waren we dan gelukkig in de fase waar we moesten zijn: onszelf belonen! Joy werd met een hoge dieptepass weggestuurd, waardoor de keepster de bal net op tijd kon wegboksen. Volledige weggewerkt was die niet, want de bal belandde nu in de voeten van Latisha. Latisha legde de bal klaar voor Jolinde die de verre hoek zocht en zo de 1-0 binnenschoot. We hadden de smaak te pakken want 1 minuut later wist wederom Jolinde de score te verdubbelen. Een goed schot met het chocoladebeentje van Latisha, al zou je dat niet zeggen, werd gered door de keepster. De bal kwam in de voeten van Jolinde die geen seconde na hoefde te denken en de bal heerlijk in dezelfde hoek als 1 minuut daarvoor afrondde. Bijna had zij dan haar hattrick te pakken maar haar 3e afstandsschot belandde op de lat.
In de 19e minuut pakte de scheids ook even zijn momentje door het handgebaar van de VAR te maken, een paar seconde in zijn zogenaamde oortje te luisteren waarna hij, met behulp vanuit Zeist, een juiste beslissing kon nemen. Hollandscheveld leek hier niet heel blij mee te zijn, waardoor Latitia gesandwicht werd en wij een vrije trap meegekregen die maar net naast werd gekopt door linksback Claudia. In de 25e minuut moest Heidi even in actie komen en redde ons van een tegengoal. De 1e corner tegen was een feit maar deze werd weggestompt door Heidi en wél goed weggewerkt. Daarna waren wij weer aan de beurt met 2 goede aanvallen in de 35e en 39e minuut, helaas zonder resultaat maar 3x is scheepsrecht want in de 41e minuut was het weer raak! In het 16 meter gebied werd er tikkie takkie gespeeld door Joy en Latisha, waarbij uiteindelijk Latisha de knoop doorhakte en vanuit stilstand de bal vanaf links in de verre hoek schoot. Ook Latisha was gretig en wilde meer dan één keer, maar haar 2e schot in de 45e minuut belandde op de lat.

We gingen met een lekkere 3-0 voorsprong de rust in, maar er werd ons wel gevraagd door trainer Rob waarom we zoveel aan onszelf twijfelden (m.b.t. het nieuwe speelsysteem binnen ons team). De vragen, antwoorden, discussies, onduidelijkheden en uitleggen vlogen door de kleedkamer, maar zoals onze Deborah concludeerde: minder afstandsschoten en meer d.m.v. combinaties richting de goal gaan. Wisseltje: Emma B aka Muis voor kleine grote strijder Joy.

Om 15.40 ging de 2e helft van start, Hollandscheveld trapte af. In de 47e minuut stuurde Marloes Latisha weg met een diepe bal door het midden. Latisha begon aan een wedstrijdje sprinten met haar tegenstander. De verdedigster wist de bal dan wel iets eerder aan te raken, maar dat had ze beter niet kunnen doen. De terugspeelbal was te zacht waardoor Latisha door kon rennen en de bal vlak voor de uitgekomen keepster in de goal kon schieten: 4-0! In de 55e minuut kregen wij de 2e corner tegen, maar ook deze werd goed weggewerkt. So far, so good! Wisseltje in de 66e minuut: Carlijn eruit (lichte heupblessure), Ilse erin. In de volgende fase verslapten we iets, gaven we één verkeerde pass waardoor een tegenstander deze kon onderscheppen en de bal afrondde in ons goal. "Niets aan de hand," we pakten het spelletje weer op en hielden stand en durfden te blijven voetballen. In de laatste 10 minuten werd man of the match Jolinde gewisseld voor Sabrina die er al een wedstrijdje op had zitten bij VR2. De 2e helft was minder spectaculair dan de 1e helft, maar je kan niet altijd 6 gooien en wij hebben een prima prestatie geleverd voor de 1e competitiewedstrijd na de winterstop.

Volgende week spelen wij om 12.30 uit tegen Heerenveense Boys. De thuiswedstrijd wonnen wij met 2-0 en hopelijk kunnen we de overwinning van afgelopen weekend voortzetten naar volgend weekend.