Sparta Nijkerk VR2

Groep 2 07

7 september 2019 14:30

KNVB

Afgelopen zaterdag 7 september stond voor DVS'33 VR1 de 2e bekerwedstrijd op het programma. Vorige week speelden we uit tegen Bennekom (en de hitte), dat wij met 0-5 versloegen. Dit keer mochten we thuis op veld 6 om 14.30 aftrappen tegen het 2e dameselftal van Sparta Nijkerk. Al speelt Sparta Nijkerk een klasse lager, wij mochten hier absoluut niet makkelijk over denken en we werden zowel door trainer Rob als door eigen speelsters scherp gemaakt en gehouden. Al die nieuwe voetbalschoenen zouden vast en zeker een steentje bijdragen aan ons spel, want afgelopen woensdag mochten wij voor de 2e keer gesponsorde voetbalschoenen uitkiezen bij Intersport Ermelo. Hierbij bedanken wij nogmaals John en Wim Meijers! Daarnaast bedanken wij Sjaak en Alida Salomé voor de prachtige nieuwe inlooptruien, gesponsord door sportschool Iedema Harderwijk.

Iets over half 3 trapte DVS de 1ehelft af, met ref Dennis Liibaan aan de leiding. Met een wolkje en een zonnetje begonnen we "prima" aan de 1ehelft, maar de nieuwe samenstelling moest elkaar nog een beetje zien te vinden. Met de kansen die we kregen was daar pas, maar gelukkig(!), na 20 minuten de 1e goal; een assist van Emma B (Muis) op Marloes die met haar linkerbeen de bal strak over de grond in de verre hoek wist te plaatsen. Helaas viel in de 38e minuut de gelijkmaker voor Sparta Nijkerk. Bij een twijfelachtige ingreep van de verdediging wisten wij als team niet snel genoeg te anticiperen, waardoor het middenveld en de aanval van de tegenpartij hun aanval snel wisten af te ronden. Met deze tussenstand liepen we ontevreden naar de kleedkamer en was de grote vraag: "waarom scoren wij slechts één keer tegen deze ploeg?!" Met 4 wissels gingen we met frisse moed de 2e helft in. Emma B, Carlijn, Joy en Claudia werden vervangen door Ilse, Jolinde, Latisha en Emma S.

Vanaf de 1e t/m laatste minuut in de 2e helft was DVS voornamelijk in balbezit. Er werd beter gespeeld, meer gecombineerd en veel aanvallen gecreëerd. Het enige wat nog ontbrak, was de bal die in het juiste netje moest vallen, want deze vond alleen maar het zijnet, de paal, de lat, de vingertoppen/handen van de keepster of het puntje van de schoen van een verdedigster. Gelukkig was dat hetzelfde geval aan onze kant; Heidi redde ons 3 keer van een 1-2 achterstand. Na 70 minuten werden moegestreden Maud en Shanna gewisseld voor Joy en Carlijn. Zij bezaten nog wat energie en dat kwam goed uit nu we door mochten wisselen. Sabrina schoof van haar rechtsback positie door naar voren en speelde de laatste 10 minuten naast Carlijn in de aanval zodat we met 4 aanvallers de wedstrijd uit probeerden te spelen. Het mocht helaas niet baten; de ruststand was tevens de eindstand.

Trainer Rob sloot de wedstrijd af met bemoedigende woorden: "De 2e helft hebben we het goed opgepakt. Het was lastig spelen met al hun lange ballen van achteruit. Even uitdribbelen met z'n allen en op naar de volgende bekerwedstrijd."
Ook deze zal thuis om 14:30 uur op veld 6 plaatsvinden, dit keer tegen SKV uit Wageningen. U bent van harte welkom!