Oefenwinst voor DVS’33 Ermelo op Eemdijk

3 - 2

Eemdijk 1

6 februari 2014 20:00

Zaterdag 8 februari was ingeruimd voor inhaal- of bekerwedstrijden. Geen van beide was van toepassing op DVS’33 Ermelo. Een vrije zaterdag derhalve. De donderdag hiervoor oefenden de geelzwarten tegen Eemdijk. De club uit Bunschoten bezet een gedeelde zevende plaats in de 1e klasse A en verraste vier weken hiervoor nog een weliswaar gehavend SDC Putten door met 2-6 te winnen. De wedstrijd bood trainer Hennie in ’t Hof de mogelijkheid om enkele posities uit te proberen. Daarbij kregen de jongelingen Roelof de Groot en Maurizio Sleurink speeltijd.

Het regende de gehele wedstrijd door, maar in de eerste helft geen doelpunten. DVS had voortdurend een groot overwicht, hield de tegenstander vooral op de eigen helft en kreeg met name in het eerste kwartier mogelijkheden om te scoren. Die werden niet benut.
Met een aantal wissels waren de Ermeloërs opnieuw sterker dan Eemdijk, dat zich wel wat meer op de helft van DVS liet zien. Nu scoorden de geelzwarten wel. Henk Baum (50’) en Mitch van der Vlist (54’) stonden succesvol aan het einde van een aanval. De neerstromende regen maakte het er niet prettiger op en met nog wat wissels stond er bijna een fantasieopstelling. De concentratie werd er ook niet beter op. Maurits Schraven, die even daarvoor nog beproefd was, werd door slecht verdedigen binnen een tijdsbestek van twee minuten twee keer gepasseerd (71’ en 72’), maar dat was de Ermeloërs toch te gortig. DVS zette nog even aan en kreeg weer kansen. De winnende treffer kwam echter vanaf elf meter in de 80e minuut. Natuurlijk was Henk Baum de maker. Toen vijf minuten voor tijd in de nog steeds stromende regen door een blessurebehandeling het spel stillag, maakte scheidsrechter Guus de Witte er voortijdig een einde aan. De uitslag werd dus 3-2.