Hierden F1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 2

8 maart 2014 10:00

SR A1

Vandaag stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen Hierden F1 op het programma. Bij een overwinning kon DVS F1 weer aansluiting vinden bij de top. De toppers van de F1 kwamen zeer gebrand de kleedkamer uit. De scheidsrechter floot precies om 10:00 uur en het spektakel kon beginnen. Hierden F1 speelde de bal goed rond en in de eerste paar minuten hadden zij het beste van het spel. DVS F1 kreeg iets meer vat op het spel en er werd goed doorgejaagd op de bal. De inzet en de wil om te winnen was duidelijke aanwezig. Na 5 minuten kreeg Hierden F1 een corner. Deze werd niet goed weggewerkt door DVS, waardoor Hierden door een afstandsschot Lisanne Pap kansloos liet, 0-1. DVS F1 liet de kop niet hangen en nam nu juist duidelijk het initiatief. Verdedigend werden alle duels gewonnen door Tijn van Wijk en Niels van Essen, die beide een geweldige wedstrijd speelden. Op het middenveld werd er vlot gecombineerd door Thijs van Diermen, Figo Onderweegs en Thomas Schepenaar. Het publiek kon genieten van mooie driehoekjes en 1 keer raken. Er kwam steeds meer druk naar voren en de eerste kansen kwamen. Het duurde niet lang voor Merlijn Verdoorn de bal aan de linkerkant van het veld de bal kreeg en vakkundig zijn tegenstander uitkapte. De keeper van Hierden verwachte een voorzet, maar Merlijn Verdoorn schoot prachtig vanuit een moeilijke hoek in de verre kruising, 1-1. DVS F1 kreeg vleugels en er kwamen meer kansen. Rinze Selles en Jochem van de Kamp kwamen in het veld. Rinze Selles maakte gelijk een mooie rush langs de zijlijn en wist met een mooie voorzet Jochem van de Kamp te bereiken die in 1 keer uit de draai de bal in de verre hoek schoot. DVS bleef goed spelen. Achterin werd alles goed dicht gehouden. Het rustsignaal klonk en met een verdiende 2-1 voorsprong konden de spelers en het publiek even op adem komen.

De tweede helft…
De tweede helft begon en DVS F1 ging door waarmee het de 1e helft was geeindigd. Hierden F1 kwam er niet meer aan te pas. De kansen bleven komen. Na goed doorzetten van Thijs van Diermen, die werkelijk alle duels won op het middenveld, kon Merlijn Verdoorn worden bereikt die met een bekeken bal op zijn beurt Jochem in scoringspositie bracht. Jochem van de Kamp mikte jammer genoeg  net naast de paal.   Figo Onderweegs en Thomas Schepenaar bleven hun duels op het middenveld ook winnen en Jochem van de Kamp werkte voorin ontzettend hard en was constant gevaarlijk voor de goal. De 3-1 bleef maar uit en het publiek voelde de spanning oplopen. Hierden bleef wel gevaarlijk met snelle uitvallen, maar Niels van Essen, Thomas Schepenaar en Tijn van Wijk waren onverzetbaar. Ook liet Lisanne Pap haar waarde voor DVS F1 weer zien. Door een paar prachtige reddingen en goed uitkomen hield ze de tweede helft haar doel schoon. Als team werd er hard gewerkt en veel inzet getoond. Een grotere overwinning was absoluut verdiend geweest, maar uiteindelijk was iedereen blij dat de scheidsrechter voor de laatste keer op zijn fluit blies. Jongens, een geweldige overwinning! Ga zo door!