6 - 2

NSC Nijkerk 1

7 januari 2020 20:00

R. Tulen

DVS’33 Ermelo heeft zich voor eigen publiek opgewarmd voor de hervatting van de competitie op zaterdag 11 januari thuis tegen ODIN’59 door de dinsdag ervoor te oefenen tegen NSC. De Nijkerkse Hoofdklasser toonde zich een leuke sparringpartner, maar kon niet voorkomen, dat de gastheren een ruime overwinning boekten. De doelpunten werden keurig over beide helften verdeeld.

Een gretig DVS opende al snel de score, toen doelman Daan Huiskamp in de 4e minuut de kortste weg naar Joshua Patrick vond. De spits rondde zeker en beheerst af, 1-0. Het overwicht bleef voor de geelzwarten, maar daaruit werden geen grote kansen gecreëerd. Nog binnen het half uur kwam NSC langszij, toen Yannick Cornelisz een vrije trap binnenschoot. De bal werd nog van richting veranderd, zodat Daan Huiskamp niet slaagde in zijn ultieme reddingspoging. Vervolgens kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd, maar dat duurde slechts tien minuten. Toen verdween een vrije trap van Soufian Moro via een Nijkerkse voet in het doel, 2-1. De balwinst op basis van duelkracht op het middenveld leverde kort voor de rust de beste aanval op, waaruit Benjamin Roemeon op aangeven van Joshua Patrick het leer simpel kon binnenlopen, 3-1. En dat was ook de ruststand.

Aan Ermelose kant werd er fors gewisseld, maar ook toen was het overwicht voor de gastheren. Uit een goede combinatie met Benjamin Roemeon maakte Oktay Öztürk knap de 4-1. Er was nog vijf minuten gespeeld. Ondanks het overwicht van de thuisclub kon oud-DVS’er Yordi Grovenstein NSC na een behendige actie in de 59e minuut weer dichterbij brengen, 4-2. Met nog zo’n half uur te gaan wisselde Simon Ouaali nog tweemaal, waarbij Christiaan van Hussen na een blessure zijn rentree weer kon maken. Ook John Kamphuis, nu aan het roer bij de Burcht-bewoners en voorheen als assistent-trainer in Ermelo actief, wisselde zes spelers. Het verschil van drie werd in de 73e minuut echter weer gemaakt, toen Luuk Oosterling in de 72e minuut Olivier Pilon met een goede pass vrij voor de Nijkerkse sluitpost zette. Die ging met een fraaie passeerbeweging om de goalie heen en tekende de 5-2 aan. Nog geen minuut later dook de aanvaller weer vrij in het Nijkerkse strafschopgebied op, maar kon de keeper met zijn stiftje niet verschalken. Eenzelfde situatie deed zich tien minuten voor het einde aan de andere kant voor na een goede actie van Yordi Grovenstein, maar Thodorie Velanas (die in de tweede helft het Ermelose doel verdedigde en eerder al met een knappe redding een derde Nijkerkse treffer uit een counter voorkwam) liet zich niet verrassen door de huidige topscorer van de geelblauwen. Even daarvoor had gelegenheidsspits Mark Bouwman de stand al op 6-2 gebracht door een voorzet van Enrico Patrick binnen te tikken. Zo werd het toch nog een ruime overwinning voor de Ermelose Derdedivisionist.