Hierden houdt DVS’33 ERMELO op gelijkspel

vv Hierden 1

2 - 2

22 oktober 2019 20:00

De vriendschappelijke wedstrijd op sportpark Mheenzicht tussen Hierden en DVS’33 Ermelo stond te boek als een ontmoeting tussen de twee standaardelftallen, maar het was nog maar de vraag in welke formatie de geelzwarten zouden aantreden. Het feit dat John Dooijewaard de coaching deed, doet vermoeden, dat het om het beloftenteam ging. Van de vijftien afgereisde spelers behoren er negen tot de A-selectie, waarvan drie doorgaans op een basisplaats konden rekenen. Eren Turan Yavus, die op de bank begon, kwam mee vanuit de jeugd onder 19; de overige vijf komen uit de B-selectie. Dat moest al met al nog voldoende zijn om het niet al te moeilijk te krijgen tegen de hekkensluiter van de 1e klasse D, maar die nam verrassend genoeg een 2-0 voorsprong. Een nederlaag bleef DVS echter bespaard.

Hierden neemt voor rust voorsprong
Op papier begonnen de geelzwarten in de zo sterkst mogelijke samenstelling. Met Thodorie Velanas op het doel, Coen Vloedgraven, Mark Bouwman, Jeremy Jonker en Lars Dekker bestond de laatste linie uit a-selectiespelers. Op ‘tien’ ook een A-selectiespeler, Daniël van Warven, op het middenveld geflankeerd door Marvin Hanenberg en Josh Blijenberg uit het tweede elftal. Voorin uit de A-selectie Olivier Pilon, Rafaël Uiterloo en Julian de Ruiter.
In het eerste kwartier kwamen de gastheren er nauwelijks aan te pas en speelde DVS de bal makkelijk rond. Kansen kwamen er nog niet en de goalie werd alleen bij een vrije trap van Daniël van Warven op de proef gesteld, waarbij een hoekschop resteerde. Trainer Henri Brink van Hierden zou zijn ploeg graag die efficiëntie aan de dag zien leggen als in de vijf minuten daarop. Zijn ploeg had, na de kansloze missie in de bekergroep alleen in de competitieouverture bij SDV Barneveld met 0-0 een punt opgehaald, maar verloor de vier partijen daaropvolgend. In de 16e minuut kopte Mitchel Overveld kopte en indraaiende vrije trap knap in. Een minuut nadat de Hierdense sluitpost de gelijkmaker voorkwam, nam de thuisclub in de 20e minuut zelfs een 2-0 voorsprong. Dat doelpunt verdiende een videoregistratie. Laurens Brouwer schoot net over de middellijn vanaf rechts het leer over de verraste Thodorie Velanas in de linkerbovenhoek, 2-0. Voetballend had Hierden daarvoor nog niets kunnen laten zien, maar gesterkt door die stand kwam het wat beter in het spel. Het overwicht bleef nog altijd voor de bezoekers, die ook wel kansen kregen. Uit een voorzet vanaf Links van Julian de Ruiter schoot Olivier Pilon in de 33e minuut de 2-1 binnen. De paal voorkwam twee minuten daarna een gelijkmaker.

DVS in slotfase langszij
Joshua Driehuis en Donny Mulder kwamen na de thee in het veld voor Marvin Hanenburg en Jeremy Jonker. De jacht op de gelijkmaker werd ingezet en leek er al vroeg in de tweede helft te komen. De beste aanval van DVS in de wedstrijd met Rafaël Uiterloo en Daniël van Warven in de eindfase leverde een strafschop op, maar die was niet aan de Ermeloërs besteed en ging over. In de 56e minuut werd een gelijkmaker nog gekeerd op de doellijn en het zou nog tot de 83e minuut duren, voordat die viel; een minuut nadat Thodorie nog een serieuze redding had moeten verrichten. De grootste druk op het doel van Hierden was inmiddels geweest en Coen Vloedgraven en Olivier Pilon hadden toen al plaatsgemaakt voor Dean Lourensz en Eren Turan Yavuz; de junior had wel wat leuke individuele acties in huis. Uit een pass van Donny Mulder zette Joshua Driehuis de geelzwarten op 2-2. Er werd nog wel geprobeerd om in de resterende minuten de winnende treffer te forceren, maar die viel niet meer en ook Hierden was met een uitval nog één keer dreigend. Het bleef bij 2-2.