DVS'33 Ermelo MO17-1 - ST: Activia/Voorwaarts T. MB1

ST: Activia/Voorwaarts T. MB1

Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 1e klasse 1

8 maart 2014 10:30

Leiders

Om half tien kwamen alle meiden aan. De meiden-B1 is er weer klaar voor! Deze week waren de tassen gekomen, en de nieuwe trainingspakken. De inloopshirts hadden we eerder in het jaar al gekregen, en nu het hele tenue klaar is, was het tijd om dat eens te gaan showen.  Om half tien werd op de parkeerplaats een mooie foto gemaakt, om de sponsor van de tassen te bedanken. De Toverberg kwam dan ook langs met een jeep, en zo zijn we met het gehele nieuwe tenue op de foto geweest. Helemaal klaar voor de wedstrijd zijn we dan maar naar de kleedkamer gegaan om ons klaar te maken. Het veld op en er voor gaan! De tegenstanders kwamen ook aan en we waren toch wel onder de indruk. We waren dan wel niet onder de indruk van hun voetbalkunsten maar wel van de kleur van hun tenue. De tegenstander kwam in roze, en dat vonden wij er toch echt wel leuk uit zien. Toch waren we ervan overtuigd dat we ze zouden laten zien dat Geel-Zwart de kleur is om mee te winnen. De wedstrijd begon en in de eerste tien minuten had Yavanna al weer gescoord. We waren al vastbesloten om er nog een hoop in het goal te schieten maar dit ging helaas toch wat moeilijk. Hoewel we erg ons best deden lukte het maar niet om te scoren. Na een half uur kwam dan toch een geweldig schot. De bal kwam tegen de onderkant paal maar de keeper schoot de bal erna snel weg. Wij waren overtuigd dat er gescoord was maar helaas vloot de scheidsrechter niet. Kort daarop werd gewisseld. Jessica (linkshalf) en Esther (linksachter) werden gewisseld voor Lotte en Felicity. Na de eerste 40 minuten waren voorbij en het was rust. Na nog wat aanmoedigingen van Harry begonnen we de tweede helft. Nu stond Maaike niet meer rechtsvoor, maar links half. Lotte had helaas wat last gekregen van haar buik en rug en ging er dus even uit. Joska ging er in voor Joëlle (voorstopper) en Emma kwam rechtsvoor op de plek van Maaike. Ook weer binnen 6 minuten scoort Emma al. Ze kwam goed door nadat er goed werd opgebouwd van achter uit, schoot en het werd een prachtgoal in het hoekje. Dit was echter nog maar het begin voor Emma. De aftrap was nu voor activia natuurlijk en Emma pakte ook gelijk de bal af en schoot, helaas hield de keeper hem tegen. Maar de bal stuiterde verder en de tegenstander schoot de bal in het eigen goal. We vonden het echt nog een verdienste voor Emma. Nog geen drie minuten later werd er al weer gescoord door Emma. Er werd nu ook een wissel gemaakt met Lotte weer voor Maaike (linkshalf). Kort daarop kreeg Joy een hele mooie kans maar helaas kwam die er niet in. Zoveel kansen maar doordat de tegenstander zag hoe gevaarlijk Joy is, werd er veel op haar nek gezeten. Voor iedereen zou dit onmogelijk zijn om langs drie mensen heen te gaan hoewel Joy er vaak genoeg super ‘’doorheen’’ kwam. Ook kwam de bal vaak linksom, en met één beweging was Joy er alweer langsheen. De meiden maakten super combinaties en zo kwamen we vaak voorin. Dit betekende natuurlijk dat er wel weer een goal kon vallen en Emma besloot die taak weer op haar te nemen. Weer zo’n supergoal van haar! Nog geen minuut later pakte Joy de bal weer af bij de aftrap en scoorde zij ook al! Het stond onderhand al 6-0 en met nog 20 minuten te gaan zouden wij voor de 10-0 gaan. De achterhoede stond sterk met behulp van Carlijn als laatste-man. Ze stond telkens op de perfecte plek en hield daadwerkelijk elke bal tegen. Amber heeft als keeper bijna geen enkele keer de bal hoeven uitschieten, maar kwam de bal, dan had ze hem ook steeds. Michelle (rechtsachter) deed het ook echt super door steeds strak tegen haar man te blijven. Haar tegenstander heeft geen enkele kans gehad. Felicity stond ook als een blok! Nu kwam er toch een wissel en kwam Jessica erin voor Linkshalf en schoof Lotte door van linkshalf naar Linksvoor waardoor Joy eruit ging. Nog maar zeven minuten te gaan en ook nu scoorde Emma weer. Er werd in de laatste vijf minuten nog even gewisseld door een blessure dat Joelle er in kwam voor Joska (voorstopper) en Esther voor Michelle (rechtsachter). Kort erna werd er al weer af gevloten. Het was echt een super wedstrijd met heerlijk weer! Bij dezen: Toverberg bedankt, Harry bedankt, Arie (scheidsrechter) bedankt en natuurlijk alle ouders die ons kwamen aanmoedigen! Toch hebben we het allemaal samen gedaan en we zijn er trots op!