-

20 februari 2020 20:00

DVS’33 Ermelo speelde donderdag 20 februari een oefenwedstrijd bij Spakenburg. De geelzwarten verloren weliswaar, maar qua veldspel liet de equipe van interim-trainer Simon Ouaali goed veldspel zien en daarom was het ook een nuttige sparringpot. Geen van twee ploegen begon in de sterkste opstelling. De vertrekkende Jorran van Santen maakte na zijn blessure wel weer zijn opwachting.

Toch ruime achterstand halverwege
De gastheren lieten DVS in het begin het spel maken, maar namen in de 8e minuut wel een voorsprong, toen Hero van Lopik uit een hoekschop scoorde. Spakenburg liet zeker zien, dat de spelers gewend zijn om op tweededivisieniveau te voetballen, maar de Ermeloërs toonden met goed combinatiespel weer in vorm te komen. Een fraaie combinatie met Benjamin Roemeon en Rafael Uiterloo stelde Julian de Ruiter in staat om in de 14e minuut met een mooi schot de 1-1 te maken. De thuisclub scoorde twee minuten later alweer, nadat het zich makkelijk door de Ermelose verdediging combineerde en Marlon Versteeg de 2-1 binnen schoot. Hij zou voor de rust ook nog in de 35e minuut uit een penalty de 3-1 en in de 41e minuut de 4-1 maken.

DVS wint tweede helft.
DVS wisselde zevenspelers tegen de thuisclub twee. De geelzwarten combineerden zich zelfs naar een veldoverwicht toe en bracht de achterstand in de 71e minuut terug tot 4-2. Soufian Moro besloot een uitstekende aanval met een afstandsschot, waar de Spakenburgse goalie geen antwoord op had. Daar bleef het ook bij.
Trainer Simon Ouaali wilde graag de positieve dingen uit de verloren competitiewedstrijd in Goes meenemen naar de topper tegen Sparta Nijkerk op 29 februari en zal in deze oefenwedstrijd qua veldspel ongetwijfeld veel positieve aanknopingspunten gezien hebben.

Sparta Nijkerk oefende eveneens in aanloop naar de derby en speelde na een 1-0 voorsprong met 1-1 gelijk tegen de runner up uit de Hoofdklasse B, Eemdijk.