1 - 4

SDV Barneveld C1

1 maart 2014 11:00

Landman, A.

Afgelopen zaterdag en wel op 1 maart 2014 was DVS’33 Ermelo C1 gastheer voor SDV Barneveld C1. Het betrof hier een vriendschappelijk duel. Zondermeer een goede tegenstander maar DVS C1 liet zich in mijn ogen in die tweede helft wel heel gemakkelijk naar de slachtbank leiden en uiteindelijk kon SDV Barneveld C1 met een 1-4 zege huiswaarts gaan. Wat me gewoon opviel was het feit dat de thuisploeg soms de bal wel niet leek te willen hebben, er was weinig sprake van een stuk beleving en met name in het laatste kwart van de wedstrijd deed men maar wat. Gemaakte afspraken kwamen niet meer uit de verf men hield zich niet aan de posities er was geen of nauwelijks beweging meer en SDVB C1 kon tenslotte doen wat het wilde.

DVS C1 wel eens een stuk beter gezien
Waren er dan geen positieve momenten? Jazeker wel want ik vond met name een Latif Uzen goed spelen, Ivar van den Brink deed zijn stinkende best en ook Rowan Pul speelde een veel betere tweede helft. Lest but not least vond ik ook goalie GerJan van Winkoop een goede partij keepen en het feit dat Dennis Veijer weer wat speelminuten kon maken deed mij ook deugd. Maar nogmaals ik heb DVS C1 veel betere wedstrijden zien spelen. Kortom, DVS C1 maakte op mij afgelopen zaterdag een te matte, afwachtende indruk en men toonde zeker niet die dosis beleving die nodig is voor een team dat strak derde staat in de C- Junioren (A -categorie) Hoofdklasse K. Kortom, er is er is dus werk aan de winkel.

Tamme bedoening
Precies om 11:07 uur blies scheidsrechter Dhr. A Landman het duel op gang. Mahunda Sinyangwe maakte het zichzelf wat moeilijk en Bram Doppenberg moest er aan te pas komen om de boel te klaren. Jeroen Ham, de trainerskompaan van de DVS C1 trainer/coach Jos Dekker gaf zijn mannen de sporen:”Geen Beweging! We staan allemaal stil. Stap vooruit!” Dit soort momenten zouden zich vaker gaan voordoen gedurende deze oefenwedstrijd. Om 11:13 uur zien de toeschouwers SDVB C1 een vrije trap over het DVS doel heen schieten. Niet lang daarna en wel twee minuten later zien we Danny Lubbersen een voorzet geven richting Bram Fleischeuer en Bas de Groot en het is uiteindelijk Bas die weet af te ronden, 1-0!

Latif en GerJan goed bezig
Meteen na de aftrap weet SDVB C1 heel gevaarlijk aan te dringen, middels een corner weet DVS C1 aan mogelijk gevaar te ontsnappen. Daarna zien we een hele fraaie dieptepass van Rowan Pul richting Bas de Groot en SDVB moet alles uit de kast trekken om Bas van een treffer te houden. Daarna een periode waarin met name doelman GerJan van Winkoop en Latif Uzen goed bezig zijn. Om 11:33 uur een schotpoging van Ruben van Den Berg dat half geblokt wordt en waarbij Ruben even aangetikt lijkt, hij kan de wedstrijd echter voortzetten. Vlak voor rust weet Cor Heeres nog verdienstelijk een bal weg te werken. Rust 1-0.

SDVB maakt gelijk
Om 11:59 uur wordt er een begin gemaakt met de tweede helft en Bas de Groot weet meteen een corner te ontfutselen, een hoekschop die overigens niets opleverde. De beide ploegen zijn nauwelijks op weg of SDVB C1 weet zich naast DVS te voetballen 1-1. Diverse mensen hadden vooraf aan dit doelpunt een overtreding gezien van SDVB zijde maar de scheidsrechter was een andere mening toegedaan en daar heb je als team mee om leren te gaan. In die fase van de wedstrijd toonde de ingevallen Huub ter Horst zich heel actief. SDVB C1 kwam op een gegeven moment met tien man te staan toen men een fikse overtreding beging op Rowan Pul. De SDVB speler kon met geel een tiental minuten plaats nemen in de dug-out.

Gerran Davelaar
Vrijwel direct na dit spelmoment was het Huub ter Horst die aan een lange rush begon richting het SDVB doel. De in mijn ogen goed spelende Gerran Davelaar (nummer 2) van SDVB C1 kon niets anders doen dan de doorbrekende Huub onderweg vast houden en dat betekende alleen een vrije trap voor DVS C1. Daarmee mocht de tot dat moment netjes spelende Gerran in zijn handen dicht knijpen. Zoals gezegd was SDVB C1 zeker geen verkeerde ploeg en de mannen uit Barneveld kregen steeds meer vat op de matte Ermelose formatie. Om 12:20 uur kon GerJan van Winkoop nog redding brengen middels goed uitlopen maar even later ging de bal dan toch op de penaltystip na een overtreding van Ruben v.d. Berg. De pingel van SDVB verdween onberispelijk in het linkerbenedenhoekje, 1-2!

Dennis Veijer
In die laatste wedstrijdfase een steeds meer een onherkenbaar DVS C1. Om 12:27 uur een ingooi voor SDVB die tenslotte terechtkwam in de zestien van DVS en daar wist een van de Barneveldse jongens in één keer knap af te drukken. Plof, 1-3! Een minuutje later was er ook sprake van een afgekeurd doelpunt van SDVB vanwege buitenspel. Twee, drie minuten later verzuimde de thuisploeg opnieuw accuraat in te grijpen en scoorde SDVB C1 zelfs de 1-4! DVS was zoals gezegd in die laatste fase een zoekende ploeg. Een ploeg waarin ik Dennis Veijer gelukkig weer de nodige speelminuten zag maken. Heerlijk voor die knaap dat hij eindelijk weer mag spelen! Nogmaals qua beleving liet DVS C1 het zaterdag goed afweten en dat zal beslist moeten veranderen.