5 - 2

Sparta Nijkerk 1

4 augustus 2020 20:00

L. Timmer

DVS’33 Ermelo heeft dinsdagavond voor eigen publiek het prestigieuze oefenduel tegen Sparta Nijkerk met ruime cijfers gewonnen. In overleg waren Nijkerkse supporters geweerd vanwege het Corona-virus. De wedstrijd was overigens livestream te volgen via DVS-TV. De toeschouwers zagen de thuisclub al snel een ruime voorsprong nemen, maar Sparta Nijkerk kwam nog wel dichterbij. Ook met drie jongelingen in de ploeg herstelde DVS de marge tot drie. Een even mooi als nuttige oefenwinst. De twee clubs mogen elkaar toch als directe concurrenten beschouwen in de Derde Divisie Zaterdag.

Flitsende start

Met Daan Huiskamp onder de lat speelde DVS in de eerste helft verder met Coen Vloedgraven, Mark Bouwman, Tarik Evre, Roald de Vries, Ali Akla, Adriaan kruisheer, Lars Dekker, Olivier Pilon, Quincy Veenhof en Benjamin Roemeon. In het gelegenheidswit van Sparta traden drie oud-DVS’ers aan; achterin Mohammed Al Haydar en voorin Maurice de Ruiter en Mike Ahrens. Het Nijkerkse doel werd verdedigd door Wouter Beukers, die overkwam van Eemdijk. Hij moet de concurrentie aangaan met de uitstekende doelman Gino Coutinho. DVS kwam flitsend uit de startblokken en leidde nog binnen het kwartier met 3-0. De eerste de beste aanval leverde na 48 seconden al de 1-0 op. Door het balcontact met het hoofd van Benjamin Roemeon kreeg de Nijkerkse defensie een voorzet van Roald de Vries niet weg. Wouter Beukers was zijn doel al uitgekomen, maar werd gepasseerd door zijn eigen verdediger, Rob Diderik. Die zou toch al geen gelukkige wedstrijd spelen. DVS combineerde goed, terwijl de bezoekers in balbezit hun voorwaartsen nooit konden bereiken. Dat kwam mede door het goede verdedigende werk bij de geelzwarten. Rob Diderik leidde in de 4e minuut ook de 2-0 in. Het grootste gevaar was al uit de aanval verdwenen, toen Ali Akla na het terugleggen van de bal door de verdediger van achteren onderuit geveegd werd.

Daar kon de goed leidende scheidsrechter Timmer uit Apeldoorn niets anders voor geven dan een strafschop. Akla, die na 4 jaren bij IJsselmeervogels terugkeerde bij DVS, benutte zelf de penalty onberispelijk, 2-0. De koploper van het “verloren” seizoen ’19-’20 werd het nodige balbezit wel gegund, maar DVS toonde zich in de 13e minuut opnieuw heel effectief. Daan Huiskamp verraste de opgekomen Nijkerkers met een verre trap, die door Coen Vloedgraven loepzuiver werd voorgezet. Olivier Pilon had het leer slechts voor het inlopen, 3-0. Pas in de tweede helft van het eerste bedrijf kwam Sparta tot gevaarlijke momenten. Maurice de Ruiter kopte in de 23e minuut op de lat en Mike Ahrens schoot in de 35e minuut na een goede balaanname en draai hard op de lat. Daartussendoor schoot Adriaan kruisheer uit misschien wel de mooiste aanval tot dan toe voorlangs en ook Benjamin Roemeon trof de paal. Het zou in de 42e minuut toch weer een wedstrijd worden, toen Quincy Veenhof wat onhandig het duel met Maurice de Ruiter aanging en een penalty veroorzaakte. Iedereen in Ermelo incluis doelman Daan Huiskamp weet, hoede Harderwijker die neemt. Desalniettemin was de sluitpost in Ermelose dienst kansloos op de goed ingeschoten strafschop, 3-1. In de voorlaatste minuut telde eenieder de 4-1 al, toen Ali Akla uit een goede aanval vrij kon inschieten. Doelman Beukers redde nu goed en een treffer in de rebound zou afgekeurd zijn vanwege buitenspel. Vervolgens kende de leidsman geen penalty toe aan Benjamin Roemeon na een actie, zodat de rust met 3-1 inging.

Na rust uiteindelijk naar een ruime zege.

Peter Wesselink wisselde zeven spelers in de rust, waarbij Luuk Oosterling, Sten Vreekamp, Jeremy Jonker, Finn Kluiver, Maarten van Dijk, Christiaan van Hussen en Abderrahim Loukili kwamen in het veld. Hoewel Sparta, ook met een aantal wissels, waaronder de nieuwste aanwinst Dylan Timber, aanzette. Met hem kwam er meer dreiging in het Nijkerkse spel; met name over de rechterflank. Desalniettemin was de eerste grote kans in de 48e minuut weer voor DVS. Adriaan Kruisheer schoot na een vloeiende aanval goed in, maar Wouter Beukers dook het leer knap uit de korte hoek. Vier minuten later vond Sparta de aansluiting. Invaller Bryan Burgerhout behandelde een indraaiende voorzet van Gilbrano Plet heel goed en lepelde het leer vervolgens over Daan Huiskamp heen, 3-2. Nog binnen het kwartier schoot dezelfde Burgerhout na een combinatie door het hart van de Ermelose defensie net voorlangs.

Qua veldverhouding leek de gelijkmaker ook aanstaande, maar de wissels in de 63e minuut, drie aan Nijkerkse zijde en de jongelingen Karim Arzini en Jhaniro Prudencia, pakten het beste uit voor de gastheren. Drie minuten in het veld legde Prudencia de bal knap breed op de andere invaller. Karim Arzini versloeg de Nijkerkse sluitpost met een laag schot in de linkerhoek, 4-2. In de 69e minuut zat dezelfde speler goed tussen een breedtepass en versloeg Wouter Beukers opnieuw met zijn schot, 5-2. Aan de andere kant ging een inzet van invaller Jesse van Nieuwkerk net over. DVS’ nieuwste aanwinst, Stef Nijland van De Graafschap, kwam voor de laatste tien minuten nog in het veld. Hij strooide lustig met passjes en toonde zijn overzicht. Arzini leek in de 80e minuut nog te profiteren van een misverstand tussen doelman en verdediging, maar de inzet kon nog voor de doellijn gekeerd worden. Drie minuten later schoot hij in kansrijke positie over. Ook Stef Nijland kon zijn debuut bij de Ermeloërs nog bekronen. Na een combinatie ging zijn schot in de 85e minuut over. Eigenlijk was de kans uit de voorzet van Prudencia niet te missen, maar de routinier schoot keihard op de lat. Zo werd het 5-2 voor DVS en dat was gezien de kansen niet geflatteerd.

DVS zet de oefenreeks zaterdag 8 augustus voort tegen Tweededivisionist Kozakken boys, dat afgelopen zaterdag nog met 3-5 van Sparta Nijkerk verloor. De oranjehemden zijn zaterdag gastheer voor AFC, dat juist van de Ermeloërs klop kreeg met 1-2.