DVS'33 Ermelo VR1 - DVS'33 Ermelo VR2

Groep 2 01

29 augustus 2020 12:30

KNVB

Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Dit keer tegen een wel heel bekende tegenstander. We speelden deze wedstrijd tegen het tweede vrouwenteam van DVS. DVS33 dames 2 met als trainster Miriam van de Horst , oud trainster van DVS33 VR1 een aantal jaar geleden.

Voor de wedstrijd werden we op scherp gezet door onze trainer Rob, maar ook door onze motivatie goeroe Shans. Shans gaf op geheel eigen wijze aan, dat je best mag laten weten dat je er bent. En ook haar volgende uitspraak was zeer pakkend: ‘Je moet hen niet onderschatten, maar onszelf ook niet’.
We starten de wedstrijd met de volgende elf dames:
Goal: Heidi
Achterhoede: Naomi, Erika, Deborah en Claudia
Middenveld: Shanna, Sterre, Ilse en Jolinde
Voorhoede: Latisha en Anouschka

De wedstrijd begon onder leiding van KNVB scheidsrechter Dhr. de Bruin. We begonnen gespannen aan de wedstrijd en onze tegenstander zette fel druk. In de vierde minuut gaven wij onszelf een tegen doelpunt cadeau. Door onbenullig wegwerken werd de bal tegen Jolinde aangeschoten en belandde de bal in ons eigen doel. De stand werd hiermee op 0-1 voor vrouwen 2 gebracht. Na deze teleurstelling pakte we als team het goed op en begonnen gewoon ons eigen spel te spelen. Door fel in duels te zijn en de bal snel te veroveren hadden we voor het grootste deel het balbezit, helaas hebben we ons in de eerste helft niet kunnen belonen met een goal. Na de eerste twintig minuten verliet Sterre het veld, zij had sinds een hele lange tijd weer eens wedstrijdminuten gemaakt. Fijn dat je er weer bent Sterre! Marloes kwam voor Sterre in de plaats.

In de rust werden wij door onze trainer Rob toegesproken. Rob gaf ons mee dat we vooral moeten gaan genieten van het voetballen. We moesten door de achterstand niet het plezier gaan verliezen en het in onze kopjes laten komen. Als we ons spel gaan spelen dan komen de kansen vanzelf. Ook werd er een wissel toegepast. Latisha bleef achter in de kleedkamer en Emma Schut kwam op het middelveld te spelen.
Over het algemeen was het vrouwen 1 die kansen creëerden en die voetballend de betere ploeg waren. Vooral de eerste 15 minuten begonnen we sterk en zaten we er fel op. Het was een echte strijd waarin wij als vrouwen 1 over het algemeen het balbezit hadden. We creëerden een aantal kansen maar helaas was de eindpass vaak niet goed genoeg waardoor we geen goal hebben kunnen maken.
Ook vond de scheidsrechter het deze wedstrijd nog nodig om twee gele kaarten uit te delen. Deborah kreeg een gele kaart, omdat zij de scheidsrechter attent maakte op de aanwezigheid van de grensrechter. Ook zij deed dit op geheel eigen wijze. Bij onze tegenstander werd er een onbenullige gele kaart gegeven door het op eigen initiatief verlaten van het veld bij een blessure, een volgens ons totaal onnodige gele kaart. Een paar minuten voor tijd viel Emma Schut nog uit met een knie blessure, hier kwam geen wissel voor in de plaats, onze bank was leeg.
Vrouwen 2, heeft door een eigen doelpunt van vrouwen 1, het goed overeind blijven staan en het goede werk van hun keepster een overwinning kunnen binnenslepen.

Man of the match van deze wedstrijd is onze kop koningin op links back, Claudia de Ruiter geworden. Claudia heeft de bal deze wedstrijd vaker met haar hoofd geraakt dan met haar voeten.
Volgende week spelen we om 15.00 een uitwedstrijd voor de beker tegen Sparta Nijkerk VR1, waarbij wij natuurlijk hopen op een betere uitslag!