15 maart 2014 10:30

Kroes, G.

Afgelopen zaterdag en wel op 15 maart ontving DVS’33 Ermelo C1 het Hardenbergse HHC C1 oftewel een duel tussen de nummers drie en elf uit de Hoofdklasse K. Op papier zou deze voetbalklus te klaren moeten zijn want de Ermelose formatie had vooraf maar liefst 18 punten meer bijeen gevoetbald als de equipe uit Overijssel.

Bal mocht er dit keer gewoon niet in
DVS C1 speelde afgelopen zaterdag gewoon een goede voetbalwedstrijd maar de bal leek er afgelopen zaterdag maar niet in te willen mogen en ook dat soort duels kom je een keer tegen. De formatie van Jos Dekker, Jeroen Ham en Jan Berger ging uitstekend van start met heel goed positiespel en de Ermelose formatie creëerde zich de nodige kansen maar het leer wilde op de een of andere wijze lange tijd niet tussen de aluminium staanders.

Bijna trefzekere kopbal net naast
De thuisploeg kreeg gelijk een grote kans na een voorzet van Marvin Hanenberg op Ruben v.d. Berg maar hij kopt de bal helaas naast. Wederom geeft goed druk zetten van DVS zijde een grote kans die met kunst en vliegwerk tegen wordt gehouden door HHC C1.

Twaalf corners
In de 1e helft heeft DVS C1 maar liefst 12 corners gehad maar kopballen of inzetten gingen dit keer net over of werden gesmoord. HHC C1 kreeg ook een goede kans vanuit een lange uittrap van de keeper maar CorJan de Vries kwam goed uit z’n doel en voorkwam een bijna zeker Hardenbergs doelpunt..

DVS C1 op voorsprong
Tijdens de 2e helft bleef DVS C1 goed spelen maar men kreeg steeds meer haast waardoor men steeds onzorgvuldiger werd. Bram Fleischeuer wordt vrij gespeeld net na rust maar zijn schot wordt gepakt door de HHC keeper. In de laatste 10 minuten krijgt DVS C1 een corner die eerst wordt ingekopt door Ruben v.d. Berg maar op de doellijn gered wordt waarna Bram Doppenberg de dik verdiende 1-0 in tikt.

HHC C1 scoort fraai!
Kort daarna krijgt Ruben v.d. Berg de bal op eigen helft en vervolgens weet die Huub ter Horst in de vrije ruimte aan te spelen; Huub vertrekt van eigen helft en sprint iedereen eruit en rond dan bekwaam af, pats 2-0! In de laatste seconde van dit competitieduel verdedigde DVS C1 uit en wordt er vanaf het middenveld door HHC C1 in één keer op de goal geschoten en die bal zeilt heel fraai in de Ermelose kruising en dat betekende 1-2!