Sparta Nijkerk E1

E-pupillen zaterdag, E1, Hoofdklasse 02

15 maart 2014 10:00

Klein, K. A1

Het is zaterdagochtend, 15 maart, 10 uur. Op veld 4 treden onze jongens aan om te voetballen tegen de E1 van Sparta Nijkerk, 3e op de ranglijst terwijl onze E1 zich al weken in de onderste regionen bevindt. Afgelopen maandagavond werd Sparta Nijkerk U11 nog door onze jongens (grootste deel E1 maar aangevuld met jongens uit de E2) in Nijkerk met maar liefst 6-2 verslagen. Een deel van Sparta U11 speelt ook in de E1 dus reken maar dat ze gebrand waren om vandaag te winnen.

Sparta begint gevaarlijk, de druk op DVS is gelijk merkbaar. Keeper Roel moet vol aan de bak maar heeft een mooie redding voor het handjevol toeschouwers in petto. Een corner voor Sparta levert een gevaarlijke situatie op maar Roel houdt zijn doel vooralsnog schoon.

Dan, na een mooie aanval van onze jongens is het raak, in de 10e minuut maakt Lars de 1-0. Nu is de druk voor de goal van Sparta groot. Een mooie aanval van Thijmen gaat maar net naast. In de 17e minuut is het opnieuw raak, een mooie lob van Lars gaat na een verre uittrap van Roel over de keeper van Sparta de touwen in, 2-0!

DVS blijft in deze fase van de wedstrijd gevaarlijk voor de goal van Sparta. Rick schiet net naast. Dan, in de 22e minuut is het opnieuw raak, Rick scoort de 3-0. Zijn moeder is apetrots.

Een corner van Sparta gaat vervolgens op de paal. Emirhan schiet net over. Dan is het eindelijk rust.

John waarschuwt de jongens niet te vroeg te juichen en scherp te blijven. Door afwezigheid van Wilrik ziet het middenveld er iets anders uit en moet Luca meer meters maken dan normaal.

Na de rust is Sparta nog meer gebrand om te scoren. Dat gebeurt vrij snel na rust, 3-1.

Sparta voert de druk op. Een schot gaat maar net naast. Vervolgens krijgt Sparta een corner, Roel moet vol aan de bak om te redden. Het gevaar is nog niet geweken en in de rebound redt Roel opnieuw met een prachtige redding.

Na een solo komt Emirhan alleen voor de keeper en maakt beheerst de 4-1. De Spartanen geven het niet op en blijven jagen op de tegengoal. Die valt dan ook al snel, in eerste instantie lijkt Roel de bal te hebben maar deze gaat net over de doellijn toch de goal in. Sparta blijft gevaarlijk en Roel moet weer redden. Dan weer een aanval van onze jongens, Emirhan schiet net in de handen van de keeper van Sparta. Dan, uit een corner, krijgt Lars de bal vol op zijn slof en deze gaat onhoudbaar het doel in. 5-2! Vervolgens maakt Sparta snel de 5-3 en is niet van plan de handdoek in de ring te gooien. Lars heeft smaak te pakken en met een volley maakt hij de 6-3. De Spartanen, inclusief coach, worden er gek van en blijven vechten als leeuwen. Het Nijkerkse gejaag leidt tot 6-4 met overigens een schitterende goal. Een corner van DVS gaat over. Sparta maakt vervolgens uit een corner nog 6-5, graaien de bal uit de goal  , trappen snel af maar onze verdedigers Stan en Olaf (harde werkers!) voorkomen de gelijkmaker. Dan fluit de scheids eindelijk af en de ontlading bij onze jongens is groot. Met hard werken, mooie combinaties en enorme inzet zijn de 3 punten vandaag meer dan verdiend. Klasse jongens! Dank aan de E2 voor het lenen van Dilan (goed gedaan jongen).