ZVV '56 VR1

2e klasse C

26 september 2020 14:30

D. v Leeuwen

Zaterdag 26 september stond de tweede competitie wedstrijd op het programma. De tegenstander was niemand minder dan ZVV ’56 VR1, waar wij vorig jaar twee keer met 1-0 van verloren, ondanks dat wij zelf vele kansen hadden. Om deze reden waren wij dan ook zeer gebrand om dit keer van ze te winnen.

De basisopstelling bestond uit de volgende meiden: Heidi op haar vertrouwde plek onder de lat, Naomi, Deborah, Erika en Jolinde in de achterhoede, het middenveld met Shanna, Marloes en Emma S en de aanval bestaande uit Latisha, Sterre en Ilse. Claudia, Anouschka en Emma B namen plaats op de bank.

Met een goede temperatuur en een mooie grasmat begon om half 3 de wedstrijd tegen ZVV. Beide teams begonnen met veel strijd aan de wedstrijd en al snel was duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou gaan worden. De ploeg uit Apeldoorn creëerde aardige kansen aan het begin van de wedstrijd, maar de doelpunten bleven uit. Onze Heidi stond weer fantastisch te keepen en had meerdere belangrijke reddingen. Wij kwamen beter in de wedstrijd en kregen de aanval van ZVV in onze greep. Na 31 minuten schoot Shanna de bal mooi over de keeper dankzij een assist van Naomi, die het op het rennen zette aan de rechterkant. Hierdoor kregen wij meer zelfvertrouwen en gingen wij steeds beter voetballen.

Na 45 minuten voetballen gingen wij met een 1-0 stand richting de kleedkamer. In de kleedkamer werden nog wat tactische dingen besproken over het druk zetten en met dat in ons achterhoofd gingen wij beginnen aan de tweede helft.

Zonder positionele wijzigingen begonnen wij aan de tweede helft. Zoals afgesproken, bleven wij de bal goed rond tikken achterin en op deze manier lieten wij de tegenstander flink lopen. Doordat er veel ruimte lag achter de verdediging van ZVV, zochten wij naar de steekballen. Deze kwamen ook en hier creëerde wij goede kansen uit. In de 52ste minuut gaf Marloes een prachtige diepe bal op Latisha, waarna zij schoot op de goal. De keeper raakte deze bal nog net aan, waardoor de bal wat vertraagde. Dat maakte overigens niet uit, want daar stond Sterre die het laatste zetje gaf aan de bal. De 2-0 lag in het doel. DVS bleef goed tikken en daardoor ontstonden nog wat kansen. Zo kreeg Marloes uit een corner van Latisha nog een goede kans, maar de bal belandde helaas op de lat. In de 62ste minuut vond er een wissel plaats. Sterre werd na hard werken, vele goede passes en een goal vervangen door Anouschka. Wij hadden de wedstrijd in handen en waren de bovenliggende partij, maar ondanks dat schoot ZVV de 2-1 binnen door een miscommunicatie. Aan onze kant werd het wat onrustiger en niet veel later was het de tegenstander uit Apeldoorn die met een goede steekpass de 2-2 binnenschoten. Wij wisten dat wij allemaal een stapje extra moesten gaan zetten en dat gebeurde ook. In de 72ste minuut kwam Anouschka aan de aan de linkerkant aan de bal. Zij gaf een goede voorzet, waarna Ilse de 3-2 binnenschoot. Nog geen drie minuten later schoot Anouschka op aangeven van Ilse de 4-2 binnen. Met nog 10 minuten op de klok werd Latisha gewisseld voor Claudia. DVS bleef strijden om de overwinning over de streep te trekken. De druk naar voren bleef behouden en de duels werden gewonnen. 5 minuten voor tijd wist Claudia nog een goede kans te creëren, maar helaas ging die net naast de goal. Na 90 minuten was de overwinning voor DVS. Iedereen heeft hard gewerkt, met als uitblinker Emma S op het middenveld, die veel werk heeft verzet en daarom woman of the match is geworden.

Al met al een goede wedstrijd gespeeld met vele kansen en zo bleven de 3 punten in Ermelo. De 2e overwinning van de competitie was binnen!!! Volgende week bezoeken we Sparta Nijkerk VR1 en gaan wij weer strijden voor de 3 punten. We trappen om 15:00 uur af in Nijkerk en wij zien u graag langs de lijn!