... (schot)

2e klasse C

10 oktober 2020 12:30

N. (Nico) van Leeuwen

Deze zaterdag stond de wedstrijd tegen SVZW VR1 op het programma. Dit team kenden we nog van vorig jaar en we herinnerden ons dat we moeite hadden met hun systeem. Gelukkig waren we er deze keer op voorbereid en wisten we wat ons te doen stond. We begonnen de wedstrijd met de volgende elf:
Heidi
Jolinde - Erika - Deb - Claudia
Marloes - Shanna - Emma S
Muis - Sterre - Anouschka
Naomi, Latisha en Demi (bedankt voor het meedoen!) namen plaats op de bank.

Iets later dan het geplande 12.30 uur floot scheidsrechter N. van Leeuwen voor de start van de wedstrijd. Meteen vanaf het begin merkten we dat we veel ruimte kregen en zochten we naar mogelijkheden om daar gebruik van te maken. Dit resulteerde in een paar mooie kansen, maar we wisten het net (nog) niet te vinden. Tot in de 18e minuut toen Marloes de score opende na een ingooi van Claudia: 1-0! Daarmee was het hek van de dam, want zes minuten later schoot Muis met een mooie boogbal in de lange hoek de 2-0 tegen de touwen. We hadden de overhand, maar gaven af en toe net iets te veel ruimte weg. Zodoende kon nog geen 10 minuten later de snelle linksbuiten van SVZW een actie maken en voorgeven bij de tweede paal. Daar tikte een aanvalster makkelijk in, wat de stand op 2-1 zette. Het tegendoelpunt maakte dat we weer wat scherper werden en ons richtten op ons eigen spel. Vlak voor rust resulteerde dit in een dieptebal van Marloes op Emma S, die in de korte hoek de 3-1 tegen de touwen werkte. Haar doelpunt, gecombineerd met hard werken en goede aanvallende intenties, leverde haar ook nog eens de titel (wo)man of the match op!

Tijd om even bij te komen op het veld met een fruitje en wat water. Na een regenbuitje, dat precies tijdens de rust op onze hoofden belandde, waren we weer helemaal fris en fruitig en klaar voor de resterende 45 minuten. We startten de 2e helft zonder wijzigingen in de opstelling.

Aan het begin van de tweede helft hadden we wat moeite om ons eigen spelletje te spelen. De bal was veel op onze helft en we kwamen moeizaam onder de druk uit. Dit betekende echter niet dat we helemaal geen kansen meer kregen, want met wat lange ballen en steekpasses zorgden we toch voor dreiging. Dit leverde vijf minuten na rust een corner van Muis op, die door Claudia keurig werd ingeknikt bij de tweede paal. 4-1! De wedstrijd leek hiermee beslist, maar SVZW bleef de druk naar voren opvoeren. Ook zij kregen een corner en die werd bij de eerste paal strak onder de lat gekopt. De stand werd daarmee op 4-2 gebracht. We lieten ons hierdoor niet van ons stuk brengen en dat werd meteen duidelijk bij de aftrap. De bal belandde bij Emma S die Sterre inspeelde op 25 meter van de goal. Zij draaide naar haar linkerbeen en schoot over de graaiende handen van de keepster de 5-2 binnen. Inmiddels was het tijd voor wat wissels: Anouschka en Jolinde verlieten het veld en Latisha en Naomi namen hun plek in. 10 minuten na de 5-2 hadden we een déjà-vu; een vrijwel identieke situatie als bij het vorige doelpunt deed zich voor. Opnieuw gaf Emma S de pass en legde Sterre aan met haar linkerbeen. Ze zag dat de keepster weer te ver voor haar goal stond en zette met een boogbal de 6-2 op het (denkbeeldige) scorebord. Met nog ongeveer een kwartier op de klok werd Muis gewisseld voor Demi. We moesten nog even flink gasgeven, want SVZW wilde alsnog iets forceren. Helaas voor ons lukte dit ook nog, want in de 80e minuut maakten de vrouwen uit Wierden hun derde doelpunt van de middag. Vijf minuten voor tijd kwamen we met tien man te staan, nadat Deb het veld moest verlaten door een bal die hard tegen haar hoofd aan knalde. Doordat wij wat verder inzakten, lukte het SVZW niet om het nog spannend te maken. De scheids floot na 90 minuten af en daarmee was de 6-3 uitslag een feit!

Uiteindelijk hebben we een prima pot gespeeld en een terecht resultaat neergezet. Volgende week zaterdag staat er geen wedstrijd op de planning, dus we hebben alle tijd om ons voor te bereiden op het treffen met DTS'35 Ede VR2 op 24 oktober. We gaan ons uiterste best doen om dan opnieuw de drie punten in Ermelo te houden!