DVS JO16-1 pakt op karakter 3 punten in Loosdrecht

Divisie 5 D

26 september 2020 14:30

DVS pakt op karakter 3 punten in Loosdrecht

Het is bijna 127 jaar geleden dat, tijdens een saaie les van de Openbare Lagere School aan de Kerkbrink te Hilversum, drie leerlingen zich stierlijk zaten te vervelen. Het waren Nico Schröder, Antoine Dekker en Herman (Hempie) Groskamp. Ze waren pas zeven en acht jaar oud maar besloten een heuse voetbalclub op te richten. Op zondag 8 oktober 1893 was het zover. De geboorte van de Hilversumsche Football Club Victoria was een feit. Even een stukje geschiedenis over een mooie club waar het in het gezellige clubhuis altijd goed toeven is. Helaas dit jaar niet. Dit jaar is alles anders! Ook onze mannen ervaren dat. Mondkapjes in de auto, geen kleedkamer maar omkleden op het veld. Het maakt de mannen niet uit. Gedreven wordt de warming up afgewerkt en om half drie staan de mannen te popelen voor de aftrap.

DVS mag aftrappen, en zoekt onmiddellijk de aanval. Na 1 minuut weet het al een hoekschop te forceren aan de rechterkant. Merlijn zet zijn linker achter de bal en de bal lijkt in de goal te draaien. De keeper is op zijn hoede een weet de bal maar net met zijn vingertoppen over te tikken. Als de storm van onze mannen wat is geluwd laten de mannen uit Loosdrecht onmiddellijk zien dat ze goed combinatie voetbal op de mat kunnen leggen. DVS wordt even zoek getikt en onmiddellijk ligt de bal erin 1-0. Keeper Twan, nog geen bal gehad, mag hem nu uit het netje halen. Na amper 5 minuten mag DVS alweer aftrappen. Coach Robin Dekker, vandaag zonder hoofd coach Dennis Dijkman, zet de poppetjes weer op hun plek en DVS zoekt weer de aanval. Na 8 minuten mag DVS randje  16m. een vrije trap nemen. De bal wordt over de muur gekruld en ik zie hem er al in gaan. De keeper denkt daar anders over en weet de bal uit zijn hok te stompen. Captain Jeroen is er als de kippen bij en schiet de bal snoeihard in. De keeper verricht wonderen en weet ook deze bal te keren. Weer hoekschop. De bal wordt hoog voor het hok gegooid en er ontstaan hectische momenten voor de goal van Victoria. Uiteindelijk verdwijnt de bal net naast het doel. DVS geeft niet op en nog geen 2 minuten later mag er weer een hoekschop worden genomen. Merlijn krult de bal weer richting het doel. Figo en zijn tegenstander gaan bij de 1e paal de lucht in, op zoek naar de bal. De meningen zijn verdeeld Wordt de bal wel of niet van richting veranderd.  Het maakt niet uit, de bal ploft in het doel 1-1. DVS zet de boel weer recht en gaat op zoek naar meer. Victoria is het daar niet mee eens en schakelt ook een tandje bij. De strijd wordt volgens de scheids wat te grimmig en hij vindt het nodig om zijn gezag met wat kleur te etaleren. Net als Victoria meer en meer in zijn spel komt slaat DVS toe. Met een mooie diepte pass wordt Angelo gevonden. Voordat hij een lange rush in gang zet wordt hij hard onderuit gehaald. Vrij trap! Merlijn staat al achter de bal. Met zijn fluwelen linker draait hij de bal over de muur en de keeper heeft het nakijken. 1-2. Victoria geeft niet op en zet DVS onder druk. DVS laat zich terug zakken en weet er alleen met lange ballen nog uit te komen. Je kan er op wachten dat de stand weer gelijk wordt getrokken, al heeft Victoria er wat hulp bij nodig. Door wat knullig bal verlies  op zo’n 25 meter voor het doel van DVS wordt keeper Twan in verlegenheid gebracht. Hij staat een paar meter voor zijn doel en wordt verrast door een prachtige lob die net over hem heen in het doel valt 2-2. Victoria wordt sterker en sterker en verschijnt met grote regelmaat gevaarlijk voor het doel. DVS vecht voor wat het waard en weet zelfs nog bijna te scoren. Spits Angelo heeft nog een grote kans maar mikt net langs de verkeerde kant van de paal . Ruststand 2-2

Terwijl de mannen op het veld blijven en het zonder thee moeten stellen neemt de scheids binnen zijn tijd. Verschil moet er zijn. Wat gaan we beleven deze tweede helft. Victoria heeft het betere van het spel maar weet de kansen niet te benutten. DVS vecht voor wat het waard is en benut wel zijn kansen.

Victoria gaat door met wat het in de eerste helft deed, combineren en kansen creëren. DVS vecht als leeuwen en belet de mannen uit Loosdrecht het scoren. Na een kwartier van strijden weet DVS onder de druk uit te voetballen. En hoe? Figo weet op het middenveld de bal op te pikken. Hij stuurt met een splijtende steek bal Merlijn de diepte in. Merlijn op snelheid weet zijn man uit te kappen en ziet Angelo voor het doel verschijnen. Merlijn is niet zelfzuchtig en legt de bal keurig af op Angelo. Die weet er wel raad mee en schuift de bal netjes in het doel.2-3  De mannen uit Loosdrecht, met dat mooie historische logo op hun borst, begrijpen er niets van. Ze geven het niet op en blijven de aanval zoeken. DVS, onder leiding van druk coachende Robin Dekker, houdt stand en weet op karakter de voorsprong vast te houden. Victoria voor DVS!  Eindstand 2-3