Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo heeft in de 31e speelronde op de valreep een belangrijke overwinning geboekt op de amateurs van Ajax. Pas in de 90e minuut kwam de winnende treffer op het scorebord, maar dat maakte de zege niet minder verdiend. De geelzwarten toonden de gehele wedstrijd de meeste wil om te winnen. Die overwinning was ook van belang, omdat de Ermeloërs graag deelname aan de nacompetitie voor een plek in de Tweede Divisie wil afdwingen. Peter Wesselink kon voor dit duel geen beroep doen op Adriaan Kruisheer, die niet fit genoeg was. Bijzonder aan de ontmoeting tussen DVS en de amateurs van Nederlands meest gelauwerde club was, dat beide teams een speler met Champions League-ervaring in de gelederen hebben. Die bij DVS, Stef Nijland (ook volgend seizoen weer in het geelzwart te bewonderen) is weer geheel fit en was nadrukkelijk aanwezig. Die bij Ajax, Eyong Enoh was afwezig. Er ontbraken bij de Amsterdammers wel meer belangrijke spelers op het appèl, maar dat is al het hele seizoen het verhaal bij de huidige degradatiekandidaat. De selectie van de hoofdstedelingen was zelfs zo smal, dat er nog wisselspelers van het tweede elftal ingevlogen moesten worden.
Rust gaat in met 0-0
Gevolg van de personele problemen was, dat de doorgaans aanvallend ingestelde ploeg uit Amsterdam zich vooral toelegde op verdedigen en hoopte op de omschakeling. Met een diepe spits en een versterkt middenveld, waarbij de linies ook nog kort op elkaar speelde, moest voorkomen worden, dat de geelzwarten zich door de linies heen voetbalden. Daarin slaagden de roodwitten ook grotendeels, maar ondanks dat waren er genoeg kansen voor DVS. Dat liet van meet af aan zien, wat de bedoelingen waren door hoog druk te zetten en Ajax terug te dringen. De eerste kans in de 1e minuut eindigde nog in buitenspel, maar de toon was gezet. Ook met het afstandsschot van Nassim El Ablak in de minuut daarop, waarbij het vizier nog even naar beneden bijgesteld moest worden. Toch kwamen de Amsterdammers er in de 4e minuut met een goede aanval knap uit, waarbij de voorzet van links van linksback Serghino Sanches in de handen van doelman Daan Huiskamp terecht kwam, voordat Stefan smal die nog kon beroeren. Een minuut later moest Tarik Evre een diagonaal ingebrachte bal van Timo van roemburg met het hoofd wegwerken. Met nu veel ruimte achter de Amsterdamse defensie kon DVS er gevaarlijk uitkomen en probeerde Benjamin Roemeon na een afgemeten pass van Stef Nijland zijn voorzet achter de defensie te leggen.
Met de borst voorkwam Xamm Flemming met de borst, dat deze Stef Nijland of Ali Akla voor een afronding zou bereiken. De openingsfase werd in een hoog tempo gespeeld en Jeremy Jonker moest een hoekschop toestaan door een voorzet van Jip Bartels weg te koppen. Het was de voorlaatste aanvallende actie van de bezoekers. DVS bleef volop de aanval zoeken en hoewel het moeilijk bleef om zich door de compact op elkaar spelende linies heen te voetballen, ontstonden er toch ook schietkansen. Zo was Jeremy Jonker na een langdurige aanval dichtbij de openingstreffer, toen hij vanuit de tweede lijn een ziedend schot losliet, dat via doelman Ruben Zandwijken en de lat overging. Ook Stef Nijland kwam twee minuten later tot een gevaarlijk schot, dat naast ging. Anderzijds kwam Ajax in de 18e minuut tot de laatste dreiging voor rust met de voorzet van Stany Dankerlui. De vrijstaande Romano de Jonge kwam met het hoofd net te veel onder de bal, waardoor zijn kopbal ruim naast ging. In de fase hierop dwong DVS toch een aantal corners, waaruit Nassim El Ablak in de 24e minuut tot een goed schot kwam. Dat goed gedrukte schot werd onderweg echter aangeraakt, zodat ook nu slechts een hoekschop resteerde.
De geelzwarten bleven duidelijk de dominerende partij en kwamen in de 33e minuut tot een volgende grote kans. Benjamin Roemeon ging na een lange bal van doelman Daan Huiskamp naar binnen en legde na zijn actie afgemeten af op de hardwerkende Ali Akla. Het voetje van Xamm Flemming voorkwam, dat het strakke schot op het doel kwam. Deze keer geen ingestudeerde hoekschop, maar een indraaiende van Quincy Veenhof. Daaruit kopte Tim van de Berg rakelings naast. Dat DVS niet met een voorsprong ging rusten, kwam tevens door een vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter. Stef Nijland had de bal van de voet van Serghino Sanches geplukt en direct de pass door de ontregelde defensie verstuurd, waarop Benjamin Roemeon de bal binnenschoof. De assistent zal wel overtuigd geweest zijn, maar een VAR had het doelpunt ongetwijfeld goedgekeurd. Zodoende zouden beide teams toch met een 0-0 stand aan de tweede helft beginnen.
Aanhouder wint in slotminuut
Geen wijzigingen in de opstelling halverwege, waar de eerste handeling voor een keeper van Daan Huiskamp was. Ajax mocht na een ogenschijnlijke overtreding in de 51e minuut doorgaan, maar de voorzet van Jip Bartels eindigde zonder overkomelijke problemen in de handen van Daan Huiskamp. De tegenaanval van DVS was dreigender, toen Tarik Evre vanaf rechts voorzette. Timo van roemburg ruimde met het hoofd. Met de voorzet van Sanches in de 53e minuut, die ook nu weer een makkelijke prooi voor de Ermelose sluitpost werd, was het voor lange tijd weer gedaan met de aanvallende intenties van de hoofdstedelingen.
DVS ging door en als er geen andere mogelijkheid was, dan maar met een schot vanuit de tweede lijn. Dat van Nassim El Ablak in de 56e minuut ging net naast. Voor het laatste half uur werd Kenneth Aninkora ingebracht voor Ali Akla en ook bij de bezoekers werd kort daarna gewisseld; Stefan smal verliet het veld voor oud-SDC’er Michel van Aggele. Na weer een schot van Benjamin Roemeon in de 63e minuut werkte Kenneth Aninkora zich twee minuten later  op kracht langs zijn opponent, maar schoot vervolgens te gehaast ruim naast. De hoek was echter nog altijd lastig en het schot was nog verdedigbaar. Waar de Ermeloërs tegen Ter Leede nog te vaak verzuimden af te drukken, gebeurde dan in deze wedstrijd wel. Benjamin legde een diepe bal van Daan Huiskamp subtiel breed op Stef Nijland, die verwoestend uithaalde. De inzet ging net naast de kruising naast. Trainer Sander Middelbeek probeerde zijn ploeg nog overeind te houden met de wissel in de 70e minuut van Kai de Jong voor Tristan Buis en vijf minuten later wisselde Lars Dekker Maarten van Dijk af. Ajax kwam in de 72e en in de 77e minuut nog wel dichtbij het doel van DVS, maar tot een scoringskans kwam het niet door goed optreden van de Ermelose verdedigers. Voor de laatste tien minuten kwamen Stijn Schipper en Matijs Valstar nog in het veld voor Tarik Evre en Hayri Pinarci. De eerste om de centrale verdediger te sparen en de tweede om nog meer druk op de Amsterdamse veste te krijgen.
In de 83e minuut ontstond er weer een goede schietkans voor DVS na de voorzet van Kenneth Aninkora. Quincy Veenhof schoot goed in, maar via een voetje ging de bal nog ruim naast. Een minuut later probeerde Benjamin Roemeon het tot twee keer toe met een schot, maar ook die bleven zonder resultaat. DVS legde zich echter niet neer bij een gelijkspel en bleef hard op zoek naar het winnende doelpunt. De Amsterdammers moesten het in die slotfase doen zonder de geblesseerde Xamm Flemming, die in de 88e minuut vervangen werd door Lars Middelwijk. Uiteindelijk werd DVS beloon voor de vele arbeid en pogingen om die winnende treffer te forceren. Lars Dekker bracht de bal na een langlopende aanval in de voorlaatste minuut met het hoofd opnieuw in, waarna Vincento Schep net binnen de berucht lijnen de hand op de schouder legde van Stef Nijland en hem iets naar beneden haalde.
Voldoende ongereglementeerde hindering in de ogen van de leidsman van dienst om de bal op de stip te leggen. Kenneth Aninkora belastte zich met die klus, waar zeker veel druk op rustte. Met zijn aanloop wachtte hij op de keuze van de doelman en zond de bal beheerst naar de andere hoek. De dik verdiende 1-0 was een feit. Toch hadden de Amsterdammers, die nu in de extra tijd nog op zoek moesten naar een punt, de mogelijkheid om gevaarlijk te worden, toen Nassim El Ablak te veel risico legde in zijn breedtepass. Invaller Kaj de Jonge onderschepte, stuurde op links Lars Middelwijk weg en was op tijd meegekomen om de voorzet met de borst van dichtbij binnen te werken. Daan Huiskamp had zijn beste handeling nodig om de gelijkmaker te voorkomen. Er was nog een drietal spelhervattingen op de helft van DVS, maar uit de laatste ontstond nog de kans om de wedstrijd in het slot te schieten. Quincy Veenhof kopte de bal weg, waarna Benjamin Roemeon aan zijn rush begin, die hij besloot met een gerichte doelpoging vanaf de achterlijn. Die eindigde op de paal, waarna Matijs Valstar net verkeer gepositioneerd was om het beslissende tikje te geven. Het bleef dus bij 1-0, waarmee de verdiende zege bij DVS terecht kwam, waar Ajax zo had gehoopt een punt aan het duel over te houden. De Ermeloërs zijn weer volop in de strijd voor de derde periodetitel, al dan niet door overname.
“Uiteindelijk een dik verdiende overwinning”
“Ik kan me niet herinneren, dat we ooit zo in de slotfase een overwinning hebben gekregen” begon DVS-trainer Peter Wesselink zijn analyse na afloop: “. Elk seizoen kom je het wel een keer tegen, dat je zo wint of dat je het zo weggeeft in de eindfase. Een zware penalty; licht vastgehouden, maar op het middenveld geeft een scheidsrechter daar ook een vrije schop voor. In de zestienmeter is het dan een penalty. En de beslissing voor de wedstrijd.
Het is wel vaker zo, dat een tegenstander bij ons zo verdedigend speelt. Er komen hier niet veel tegenstanders, die voetballen om te winnen. Ajax miste best wel veel mensen en niet de minsten. Misschien hadden zij wel meer gevoetbald, als die er wel bij geweest waren, want zij willen wel aanvallend voetballen. Nu misten ze zoveel kwaliteit en gaan ze zo spelen en hielden het ook allemaal heel klein. .Op zich hebben zij het ook wel goed gedaan. Wij spelen heel veel over de as. Dat kunnen we ook goed, maar het leverde niet echt veel uitgespeelde kansen op. Je hoopt, dat je die goal dan toch maakt. We hebben het ook wel geprobeerd met schoten van Quincy, Nassim, Stef, Benjamin. Dat lukte allemaal net niet. Uiteindelijk werd het een dik verdiende overwinning. We doen nog goed mee, spelen goed voetbal, zijn vaak oppermachtig.
Adriaan was nu niet fit genoeg om te spelen, Tarik was getest voor de wedstrijd, Maarten kon spelen, maar ik heb hen er uit voorzorg eerder afgehaald. Het ziet er naar uit, dat we woensdag fit naar Staphorst toe kunnen. Het worden nog drie belangrijke wedstrijden tegen Staphorst uit, Barendrecht thuis en bij Sportlust’46.”

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker, Tarik Evre (81’ Stijn Schipper), Tim van de Berg, Nassim El Ablak, Ali Akla (61’ Kenneth Aninkora), Hayri Pinarci (81’ Matijs Valstar), Quincy Veenhof, Stef Nijland, Benjamin Roemeon.
Opstelling Ajax (am): Ruben Zandwijken, Stany Dankerlui, Timo van roemburg, Xamm Flemming (88’ Lars Middelwijk), Serghino Sanches, Luuk Slegt, Vincento Schep, Stefan Smal (64’ Michel van Aggele), Romano de Jonge, Tristan Buis (70’ Kaj de Jong), Jip Bartels.

Scheidsrechter: Dhr. F.R. de Winter

Scoreverloop: 90’ Kenneth Aninkora (pen.) 1-0.

Resultaten Derde Divisie A 21 mei (speelronde 31; 8e ronde derde periode):
Er zijn ook na 31 speelronden geen beslissingen gevallen. Het kampioenschap is nog niet beslist, maar de koploper kan woensdag op eigen kracht het definitieve onderscheid maken. Het lot van de rodelantaarndrager hangt aan een zijden draadje, maar voor de clubs daarboven is nog steeds directe handhaving mogelijk.
DVS deed door de 1-0 zege goede zaken. De equipe van Peter Wesselink speelde zich zo met 49 uit 31 naar die felbegeerde vierde plaats. Daarop hebben de geelzwarten wel gezelschap, maar het doelsaldo is in het voordeel van de Ermeloërs. In de derde periode heeft FC Lisse nog steeds een voorsprong van vier punten op DVS met 16 uit 8. Het goed presterende ACV heeft evenveel punten voor deze prijs en heeft hetzelfde doelsaldo, maar scoorde eenmaal vaker. De amateurs van Ajax zijn nog steeds de beste herkanser met 32 uit 31 op basis van doelsaldo.
FC Lisse-GOES: Een soevereine overwinning voor de thuisclub met vier goede doelpunten verdeeld over beide helften. De score had hoger kunnen zijn, maar de Zeeuwse sluitpost had nog een aantal goede reddingen. Het O23-2 vierde vast een kampioensfeestje als voorproefje. De runner-up in de Derde Divisie werkte nog niet mee. De hoofdmacht met 65 uit 31 kan de buit woensdagavond binnen halen in Harkema. In de laatste periode leidt FC Lisse eveneens ruim met 20 uit 8. GOES sluit de rijen met 27 uit 31 en het doek kan woensdag al vallen.
Sparta Nijkerk-Harkemase Boys: Zo soeverein als op “Ter Specke” ging het niet op “De Ebbenhorst”. De tegenstand van de bezoekers was dan ook iets groter. Het scoreverloop was weliswaar hetzelfde, maar de Friezen stelde er bij 4-0 nog iets tegenover. Door de 4-1 overwinning stelde Sparta Nijkerk het kampioensfeestje in Lisse nog even uit, maar verstevigde de tweede plaats met nu 58 uit 31. Harkemase Boys verspeelde een plaats en vindt zich nu met 40 uit 31 terug op de elfde plek. De voordelige positie in de derde periode ging er ook aan ten faveure van ACV en DVS. De Harekieten volgen die twee clubs nu op twee punten en staan zes punten achter op FC Lisse.
SteDoCo-Sportlust’46: Beide clubs beschikken over scorend vermogen, maar dat kwam er in deze wedstrijd ondanks verwoede pogingen niet uit. De bezoekers moesten het laatste kwart van de wedstrijd door een rode kaart met tien man uitvoetballen, maar ook daarna werd niet gescoord. Met 55 uit 31 is Sportlust’46 definitief uitgeschakeld voor de titel en heeft het nog zes punten voorsprong op DVS. SteDoCo zakte van de elfde naar de twaalfde plaats met nu 40 uit 31.
Ter Leede-Barendrecht: De nummer vier verloor op bezoek in Sassenheim, hoewel er nog wel een voorsprong genomen werd. Na een half uur was het echter alweer gelijk en vervolgens moest Barendrecht een achterstand wegwerken, hetgeen ook nog lukte. De 3-2 in de voorlaatste minuut was te machtig. Daarmee verspeelden de Bongerd-bewoners de voordelige vierde plaats voor eventuele overname van de derde periode van de kampioen. Met 47 uit 31 staan zij nu zesde. Ter Leede schurkt met 41 uit 31 weer tegen het linker rijtje aan.
Hsv Hoek-Excelsior’31: De vijfde trainer van de thuisclub (De Neve) debuteerde met een overwinning. De 1-0 werd door de Rijssenaren nog voor rust ongedaan gemaakt, maar de 2-1 na de thee bleek onoverkomelijk. Hoek deelt nu de vierde plaats met DVS, maar wel met een minder doelsaldo. Excelsior’31 verloor een plaats en staat nu met 46 uit 31.
ACV-VVOG: Een ontspannen en zelfbewust ACV voerde de score na een 2-0 ruststand verder op en moest bij een gelopen koers van 3-0 toch nog een tegentreffer verwerken. Dat leverde nog een positieverbetering op voor de Assenaren, die nu met 47 uit 31 op de zevende plaats staan. Het streven om nacompetitie tegen degradatie te vermijden biedt nu misschien wel nacompetitie voor promotie. De Drenten scoorden in die derde periode net een keer vaker dan DVS en zijn op grond daarvan de naaste belager van FC Lisse op vier punten afstand.
DOVO-Staphorst: De degradatiekandidaat uit Veenendaal speelde om te winnen, maar kwamen desalniettemin op achterstand. Misschien niet nodig. Na de gelijkmaker nog voor rust zette DOVO in de slotfase nog een offensief in, dat in extremis beloond werd met de 2-1. Dat hielp de roodwitten van een directe degradatieplaats af en met 32 uit 31 is de eerste veilige plaats nog steeds op schootsafstand. Staphorst bleef met 42 uit 31 nog wel in het linker rijtje staan.
ODIN’59-VVSB: De thuisclub had het liefst over de directe concurrent heen geklommen om afstand te nemen van indirecte degradatieplaatsen, maar het werd na twee keer een Heemskerkse voorsprong uiteindelijk 2-2. Daarmee moesten beide ploegen mee leven. De posities veranderden niet en het gat met de beste herkanser werd zelfs een punt groter. VVSB staat nu met 37 uit 31 dertiende en telt met 14 uit 8 nog enigszins mee in de laatste periode, terwijl ODIN’59 veertiende bleef met 35 uit 14.