90'
... (vrije trap)

28 augustus 2021 12:30

D. v Leeuwen

Vandaag stond na een hele lange tijd eindelijk weer een ‘echte’ wedstrijd op het programma. Hier hebben we als team lang naar uitgekeken en daarom hadden we er super veel zin in. Tijdens deze oefenwedstrijd namen we het op tegen eersteklasser VV Hoogland Vrouwen 1.

De basisopstelling van vandaag zag er als volgt uit:
Dana in de goal. Claudia, Deborah, Erika en Melissa in de verdediging. Op het middenveld stonden Emma, Shanna en Marloes. In de voorhoede Sterre, Latisha en Anouschka. Ook hadden we een sterke bank met Isabelle, Naomi, Demi en Lieke.

Om 12:30 uur klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter en kon de wedstrijd beginnen. We begonnen geconcentreerd en lange tijd gingen we gelijk op. Dat VV Hoogland een sterk team zou zijn wisten we al van tevoren, maar we gingen er vol in. In de 26e minuut viel helaas de eerste tegengoal door een mooi geplaatste bal in de kruising door een speelster van VV Hoogland. Na deze goal waren we het spel een beetje kwijt. Het hoog druk zetten verliep niet helemaal goed, waardoor er gaten ontstonden voor Hoogland. Na 45 minuten gespeeld te hebben klonk het rustsignaal en stond het dus 0-1 voor Hoogland.

Na de rust vonden er meerdere wissels plaats. Lieke kwam erin voor Anouschka, Demi kwam erin voor Emma, Naomi voor Melissa en Isabelle voor Claudia.

De tweede helft begonnen we sterker door het drukzetten beter uit te voeren. Lange tijd waren we weer aan elkaar gewaagd en werden er een paar mooie acties gemaakt. Zo nu en dan kwamen we voor de goal, maar het lukte ons niet om de bal tegen het netje te krijgen. Helaas viel in de 71e minuut dan toch de 0-2 en in de 89e minuut de 0-3 voor Hoogland. Tot slot kreeg Hoogland in de 90e minuut nog een vrije trap mee op een gevaarlijke plek. Ook deze vrije trap vloog, door een mooi schot van een speelster van Hoogland, in het goal.
Eindstand 0-4 voor VV Hoogland.

Al met al een leerzame wedstrijd en er is hard gewerkt. Op naar volgende week!
Volgende week starten we met de bekerwedstrijden en spelen wij om 14:30 uur tegen SDV Barneveld VR1 in Barneveld. Wij hopen dan de 3 punten mee te kunnen nemen naar Ermelo!