-

csv Apeldoorn 1

14 september 2021 20:00

R.Tulen

DVS’33 Ermelo speelde dinsdag voor eigen publiek 14 september een oefenduel tegen csv Apeldoorn en verloor. De eersteklasser scoorde in de tweede helft tweemaal, waar de geelzwarten niets tegenover zette. Het was niet bepaald een oefenpartij, waarin de basis even de puntjes op de i konden zetten in aanloop naar de eerstvolgende competitiewedstrijd bij GOES. Het was meer een gelegenheid om andere spelers aan het werk te zien. Vier spelers, die tegen Sportlust’46 aan de aftrap stonden, traden in de basis aan. Voor Matijs Valstar werd het zijn debuut in de hoofdmacht. Ook de bezoekers kwamen voor de eerste helft met de hogere rugnummers in het veld. Oud-DVS’er Dean Bredewolt bleef de gehele wedstrijd aan de kant.

In de eerste helft kreeg DVS zeker wel mogelijkheden, waaronder die voor Matijs Valstar in de 17e minuut na een fraaie assist van Maarten van Dijk. Na de kapbeweging door de speler van O23 kon de kans bezworen worden. Qua veldspel was het verschil van twee klassen niet echt zichtbaar, maar doelrijpe kansen voor de gasten waren er niet voor de rust. DVS creëerde evenmin veel kansen, maar rond de 40e minuut had Quincy Veenhof tweemaal de mogelijkheid om te scoren. De eerste op aangeven van Eren Turan Yavuz, waardoor hij oog in oog met doelman Daniël Krosse kwam te staan. De goalie bleef overeind en voorkwam de 1-0. De tweede was minder groot, maar de doelman had wel veel moeite met het schot van Quincy Veenhof. Kort hierna leverde het storende werk van Maarten van Dijk op de keeper, die vervolgens slecht uittrapte, een schietkans voor Matijs Valstar op. Krosse herstelde zich echter op het schot van de jongeling. Verder dan een strak schot van afstand door Finn Kluiver, dat rakelings overging, kwam het voor de thuisclub ook niet meer.

Aan Ermelose kant werden vier wissels gepleegd. Een daarvan betrof de rentree van Coen Vloedgraven na zijn blessure, waardoor hij in de competitie nog niet in actie kwam. Een andere opvallende wissel was die van doelman Melvin van de Beeten. In zijn plaats kwam Jonathan Waterberg, die clubloos was. Ook Jimmy Lubbersen maakte zijn debuut in de hoofdmacht. De Apeldoorners kwamen na de rust tot meer aanvallende activiteiten, maar de mogelijkheden voor DVS waren beter. In de eerste tien minuten na de rust was Matijs Valstar er tweemaal dichtbij; zijn schot ging in het zijnet, de tweede voorlangs.  Op aangeven van Lars Dekker schoot Stef Nijland wel raak, maar werd de treffer geannuleerd. Doelman Jonathan Waterberg werd tweemaal met schoten op de proef gesteld en redde attent. Aan de andere kant hield zijn collega een vrije trap van Stef Nijland aan de rand van de ‘zestien’ knap uit de hoek. De kansen bleven ook komen voor csv Apeldoorn, dat twee geheide basisspelers binnen de lijnen bracht. De bezoekers deden in die fase beslist niet onder voor de Derdedivisionist en scoorden ook twee keer. Een rebound van Lars Huber in de 72e minuut en het schot van Fedde Timmer elf minuten later troffen doel. DVS kwam daarna niet verder meer dan een schot van de ingevallen Benjamin Roemeon, dat overging. Doelman Jonathan Waterberg had nog twee keer het juiste antwoord op doelpogingen van csv Apeldoorn, zodat het bij 0-2 bleef.