1 - 0

KNVB O14

2 april 2014 19:00

C.M. van Beek

Afgelopen woensdagavond speelde DVS’33 Ermelo C1 tegen de KNVB O14. Het Ermelose team onder leiding van Jos Dekker, Jeroen Ham en Jan Berger wist deze vriendschappelijke wedstrijd af te sluiten met een 1-0 zege. Het DVS team bestond vrijwel geheel uit eerstejaars spelers en zij deden het bepaald niet slecht. Terugblikkend kan men stellen dat de eerste speelhelft op naam van DVS C1 kwam en in de tweede helft was de KNVB O14 de bovenliggende partij.

DVS op voorsprong
Om 19:15 uur legde de zeer verdienstelijk spelende DVS D1 speler Youri Kwakkel de basis voor een Ermelose voorsprong; Youri legde de bal panklaar voor Bram Fleischeuer en deze schoot vervolgens de bal beheerst binnen, 1-0!

Keeper kwam goed weg
DVS C1 controleerde min of meer het duel en halverwege de eerste helft zagen de toeschouwers de DVS C1 speler Jos Bleijenberg een prachtige pass geven richting één der DVS aanvallers en deze speler leek op weg naar de tweede Ermelose treffer ware het niet dat de doelman van de KNVB O14 hem afstopte middels een overtreding. Een overtreding die normaal gesproken met rood voor de doelman zou zijn bestraft. De scheidsrechter liet dit echter na en zelfs een tijdstraf van vijf minuten kwam niet in beeld.

Dennis en Bram
Fijn om te constateren dat de DVS C1 speler Dennis Veijer weer een heel groot gedeelte van de wedstrijd aan de bak mocht; Dennis is immers heel lang geblesseerd geweest. Een speciaal fysiotherapie programma moet Dennis weer terug brengen op het oude niveau. Ook was het goed om te zien hoe de DVS C1 verdediger Bram Doppenberg zich in de spits manifesteerde. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong.

DVS hield goed stand…
Na de rust was zoals gezegd de KNVB O14 de bovenliggende partij. Er waren wat spelers van N.E.C. en Quick’20 binnen de lijnen gebracht en die maakten vooral fysiek het verschil. DVS C1 dat over bijna geen wissels beschikte had moeite om onder de druk van de KNVB O14 vandaan te komen maar de Ermelose knapen hielden goed stand. Jongens als bijvoorbeeld Cor Heeres, Latif Uzen, Rowan Pul en Sebastiaan Knijn gaven het beste van zichzelf. Om 20:28 uur leek de KNVB O14 op gelijke hoogte te komen maar de linkerpaal bracht redding voor DVS C1.

Youri Kwakkel
In de slotfase kwam DVS C1 toch weer wat onder de druk van de tegenstander vandaan en verkeerde men weer wat op de helft van de KNVB O14. In het laatste gedeelte van de wedstrijd mocht ook Casper Lagendijk zijn opwachting maken bij DVS C1. Beide teams kregen in die slotminuten nog een kans op een treffer maar beide keren ging het feest niet door ondermeer door een goede redding van de DVS goalie Cor-Jan de Vries. Uiteindelijk wist DVS C1 dan toch de 1-0 voorsprong naar de eindstreep te brengen. Met name de DVS D1 speler Youri Kwakkel maakte een goede en gedreven indruk op mij en bij de KNVB O14 onderscheidde de nummer vijftien zich behoorlijk. Er was opvallend veel publiek aanwezig.