DVS'33 Ermelo JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 3e klasse 05

14 september 2013 8:45

Vandaag vertrokken we om 7.45 uur in de druilerige regen naar Harderwijk. Helaas was Mellius er niet bij vanwege een voetblessure en mocht Koen ook nog steeds niet meespelen i.v.m. blessure aan zijn bovenbeen maar hij was wel aanwezig om zijn team aan te moedigen en te ondersteunen. Ook moesten we het vandaag zonder Niels doen maar we hadden gelukkig ondersteuning van Peter Siccama uit de D2.

De wedstrijd begon om 8.50 uur. Een VVOG speler kwam al snel in zijn eentje met de bal aan de voet voor het doel van Tom terecht, Tom kwam zeer goed uit zijn doel en stopte de bal. Mooie redding! Een zucht van verlichting ging rond vanaf de bank. Daarna was DVS aan de bal maar raakte de bal onderweg kwijt aan VVOG. Zij zette hun tweede aanval in en trokken de bal voorlangs het doel waar helaas Daniël een eigen doelpunt scoorde doordat hij tegen de bal liep. 1 – 0 was het in de 5e minuut.

VVOG mag kort daarna zijn eerste hoekschop nemen. Er dreigt geen gevaar, DVS krijgt de bal onder controle en probeert een tegen aanval op te bouwen. De jongens weten elkaar goed te vinden. Ziet er goed uit! Helaas verliezen we de bal en wordt het weer spannend voor het doel van Tom. Nu raakte Jelle de bal ongelukkig voor het doel……maar gelukkig wist Tom hem nog te pakken al deed hij dit op zijn dooie akkertje. Wij op de bank hadden het ondertussen niet meer…..

Mats mag de eerste hoekschop nemen voor DVS om 9.04 uur. Het leek wel een mierennest voor het doel van VVOG de bal gaat alle kanten op alleen helaas niet de touwen in. Dan volgt er een sterk stukje verdedigingswerk. Daniël verovert de bal neemt deze een stuk mee en speelt deze mooi naar buiten naar Luka. Helaas lukt het Luka niet om de bal in het spel te houden. VVOG zet weer de aanval in en lost weer een schot op het doel van Tom. Tom is in vorm en weet de bal met een mooie duik te stoppen. Net hiervan bekomen moet hij al weer aan de slag, VVOG probeerde het nog eens. Maar ook nu staat Tom er. Dan gaat Ruben in de aanval en speelt wat VVOG spelers voorbij maar helaas hij redt het niet tot het doel. Jordan zorgt voor een overtreding voor het doel van DVS waardoor de scheidsrechter besliste dat er een penalty genomen moet worden. Hier scoorde VVOG de 2 – 0 uit in de 20e minuut. Daarna volgde er mooi samenspel van Ruben en Peter over en weer naar en voor het doel van VVOG. Helaas stond er niemand voor het doel om de bal een tikje richting doel te geven en ging de bal net naast. VVOG nam zijn 2e hoekschop maar hier dreigde geen gevaar uit. DVS ging weer in de aanval nu met Ruben en Mees. Goed naar elkaar overgespeeld jongens. Daarna mocht Mats zijn 2e hoekschop nemen, hij schoot hem naar Daniël die 20 meter van het doel stond en Daniël gaf de bal een poeiert, de bal kwam in de kruising terecht. Het was 2 – 1 in de 25e minuut. Echt een droom goal! Dan lukt het VVOG weer om met twee man vrij voor het doel van Tom te komen je denkt oh nee daar is de ….. maar nee hoor Tom kwam zeer goed uit waardoor VVOG naast schiet. Maar kort daarna wordt het toch nog 3 – 1 in de 28e minuut omdat VVOG wederom de bal over de laatste verdedigingslijn heen speelde en weer alleen voor het doel van Tom kwamen te staan en zo Tom uit konden spelen. Met deze stand gaan we de rust in.

In de rust krijgen de jongens het volgende te horen: Het gaat fantastisch, Het is gelijkwaardig spel, Iedereen moet meer op zijn plek/ positie spelen, Meer druk zetten als de tegenstander de bal heeft.

De wedstrijd wordt herstart om 9.30 uur. Helaas knalde VVOG er al snel een doelpunt bij 4 – 1. Daniël mag een vrije trap nemen i.v.m. buitenspel VVOG. Daarna mag VVOG zijn 3e hoekschop nemen maar ook hier dreigde geen gevaar. Dan verovert Vincent de bal en laat mooie acties zien op het midden veld. Hij speelt de bal mooi naar voren en over naar Mats die hem helaas niet meer binnen kan houden. Daarna gaan Jordan, Daniël en Mats weer een aanval opbouwen die helaas werd onderbroken door VVOG maar ook hun aanval werd weer gestoord door Jelle. VVOG mocht ingooien maar dit eindigde met een buiten spel waardoor Daniël weer een vrije trap mocht nemen. Het is duidelijk te zien dat DVS meer druk op de bal uitoefent. DVS is vaker in de aanval en aan de bal. Vincent, Mees en Mats gaan ook samen de aanval weer in, helaas gaat de bal net naast over de achterlijn. In de 55e minuut scoort VVOG de 5 – 1 en 5 minuten later de 6 – 1 tevens eindstand.

Al met al een leuk potje voetbal gezien jongens. Bedankt voor jullie inzet. Complimenten aan iedereen en tot de volgende keer.